Inlägg

Inlägg som omxz24 har skrivit i forumet
Av omxz24

Kort och gott behöver BF:

Bäst grafik i ett online shooter (Inkl destruction, skjuta igenom väggar, etc).
Tona ned hasttigheten på alla vehicles och karaktärer.
Öka svårigheten att se fiender i buskage.
Ta bort namn över spelare oavsett spelläge.
Gör det omöjligt att se vem du dödat eller om du dödat en person. (Det bör uppskattas och kommuniceras ut).
Gör inte extremt stora maps med extremt många spelare. Alla spelare centraliseras ändå och det blir en shitshow.
Spelet får gärna utspela sig 1980-1990.
Få bort rubberbanding och bättre tickrate på SAMTLIGA servrar.

Inga specialistklasser eller drönare och elände. Välj Sniper, Medic, Assault, Engineer -> lets go.

Inget bör låsas upp alls. Köp skins i butiken eller något skit om ni känner för det (till vapen). Men inget orange/rosa som förstör estetiken i spelet.

Spelare bör inte ha någon fördel genom att ha låst upp vapen.

Av omxz24

Märks att många inte riktigt följer Ybarra på t.ex. X. Han sa det helt från ett personligt perspektiv. han nämnde bland annat Baldurs gate 3 som ett exempel där han gärna hade dricksat pengar eftersom upplevelsen var över förväntningarna för priset. Alltså en morot att faktiskt släppa ett BRA och fungerande spel, istället för skiten man annars ser.

Av omxz24

Köp skärm efter preferens och koppla på en arm med vesastöd. Då kan du sätta den på valfri höjd, med valfri storlek på skärmen. Tror asus har nån 14-16" oled 4k skärm 60hz.

Av omxz24

Spelade ultra med mitt 3080 (inte ti) när det kom i 4k. Samtliga spel jag spelade var över 120 fps oftast. beror givetvis på vad du spelar. Men finns inget spel den inte klarar i 4k (ish ish ish) 60-120 fps.

Av omxz24

Har själv jobbat med att just installera robotar och bilden som några ovan har är helt fel. Jag har installerat större tomter än din och det fungerar alldeles utmärkt utan avbrott. Problemet brukar vara att folk köper dåliga versionen och inte underhåller dom i form av bladbyte etc.

Det viktigaste är att verkligen grundligt se till att allt är rätt installerat. Att du avskiljer även stenar och saker där den inte borde klippa. Behöver hela 800kvm vara klippt, eller räcker det med 784? Mät och avgränsa eventuella backar som roboten inte klarar i det värsta vädret. Nu är det några år sedan (3-4 år sedan) jag installerade Husqvarnas robotar, men dom hade en som klarade relativt branta backar men kostade därefter.

Du kan nog räkna med 20-40k i kostnad för robot med installation, givetvis beroende på om du har någon som installerar i närheten av där tomten är.

Du kan även installera kablage själv, men kommer behöva en maskin för detta. Dessa finns att hyra oftast.

Av omxz24
Skrivet av insats:

AW3423DWF saknar USB-C med laddning, men annars hade den varit med i racet. Har hittat rätt mycket trådar på reddit där man returnerat G8:an pga textrenderingen, och jag jobbar som programmerare så det känns riskabelt. Kommer dessutom köpa på mitt företag vilket innebär att det inte finns returrätt så jag kan inte prova.

Köp den privat och redovisa som utlägg till företaget.

Av omxz24

Förstår inte varför man väljer spotify när man kan välja youtube music och få reklamfritt youtube på köpet..

Dessutom kan man köra familjeabonnemang och bjuda in så övriga får gratis musik musik och reklamfritt youtube i övrigt.

Det fantastiska är att man kan köra youtubeklipp direkt i sin musikspellista i appen. Alltså låtar som inte är officiella, tex livespelningar etc.

Av omxz24

En 8c 16t laptop CPU med 3d cache i nivå med 7800x3d hade varit magiskt.
Kombinerat med ett laptop RTX 5600 120w och 32GB DDR5 ram.

2560x1400 240HZ OLED 17"

Sign me up!

Av omxz24

Vem hade någonsin betalat 3200 för en 9900k när du kan få 7800x3d för 1000 kr mer NY? känns rimligt med en 5 generation gammal prolle.

Av omxz24
Skrivet av TotalF:

Är det så att om du har interagerat med en post som ett par timmar senare får en community note - då ser algoritmen till att den återigen dyker upp i ditt flöde?

Vet inte riktigt hur algoritmer ser ut, men personligen har dom flesta posts i mitt flöde community note. Iaf dom av värde, eller ja, dom "större".

Av omxz24
Skrivet av TotalF:

Ja, det där är en community note. Men min ursprungliga fundering var ju hur snabbt en CN attachas till en post och hur stort genomslag den får visavi hur många som såg posten före noten? Alltså, utan den infon kan vi ju inte med säkerhet säga något om dess effektivitet?

genomsnittligt användande var väl strax över 30+ minuter per dag. Alltså 23h 30 minuter av 24h som inlägg dyker upp som du inte läser direkt. Senast i oktober tog genomsnittlig CN 7,5h att komma upp. Alltså i vissa fall snabbare, i andra långsammare.

Av omxz24

Vad som kanske är mer intressant är att X har 10% fler användarminuter mer än 2023. All time high minuter. Indirekt betyder det att trafiken till X från användare är HÖGRE nu än innan Musk tog över.

Kanske kan ha att göra med att extremt många botar är borta, men nya användare tillkommit, som faktiskt konsumerar tjänsten.
Musk skulle säkerligen kunna skapa 5 miljarder botkonton till sin tjänst för att piffa upp Mediarubrikerna lite. Men kollar man på vad som faktiskt spelar någon roll, så har X vuxit. Detta efter att ha gjort sig av med 90% av "medarbetarna".

Av omxz24

Du får inte installera ett uttag, men du får byta ett uttag.

Av omxz24

Skulle personligen gått på DDR5 bräda med minnen och sedan köpt GPU beggad. Typ ett 1080ti eller liknande.

Då kan du enkelt byta ut GPU i framtiden. Har suttit på 3080 när det kom men sitter idag på 1080ti på 1440p och ser egentligen ingenstans där jag hade velat uppgradera idag.

Av omxz24
Skrivet av revolt_III:

Stort tack för snabb respons! Uppskattas!

Ja, priset är det som får mig att vilja handla därifrån. I mitt fall gäller det en bärbar dator och priset är 3500:- lägre jämfört med övriga sidor/butiker.

Dock så var jag lite osäker om det är värt det billigare priset om man istället får dålig support.

Återförsäljarna vänder sig till Lenovo för support ändå skulle jag tro. Känns som direktkontakt är bättre än att behöva handskas med tex Power / Webhallen.

Av omxz24

Det kan ju omöjligt vara sämre än deras återförsäljare tänker jag mig?

Har handlat där en gång för cirka 5 år sedan. Gick fort och fick det jag ville ha, billigt.

Av omxz24

Dags att investera i 3fas-kablage

Av omxz24

Undrar hur mycket den går att klocka med flytande kväve.

Av omxz24

Körde igenom atlasOS på min befintliga win 11 installation och den tog bort exakt all skit man inte ville ha inklusive OneDrive. Behöll windows defender kort och gott.

Min Legion GO presterar extremt mycket bättre med mitt externa grafikkort nu, då den starvade efter ram. 16gb räcker helt enkelt inte längre.

Av omxz24
Skrivet av Printscreen:

10 personer på 8 miljoner? Rätt enkelt att få träff då. Detta blir ju "debunkat" (svenska?) varje år i den här tråden

Så kan det vara.

Men att det kommit omgångar:

0....1.. sen 2... sen 3.... sen har man väntat till dagen efter och sen har 4, 5 och 6 kommit... Sedan 7...8... och slutligen 9.

Detta har skett VARJE år senaste 5 åren förutom i år. Att det är en slump.. jag vet inte. Kan säkert vara att dom har det i system med undantag på vissa personer. Personerna jag haft i grupp har runt 25-50k i månadsinkomst.