Inlägg

Inlägg som Tommy Derngren har skrivit i forumet
Av Tommy Derngren
Skrivet av OldComputer:

Skrivare? Det är bara att peka på den .ppd fil som medföljer skrivaren. Följer det inte med någon sådan fil ska man kasta skrivaren i sopnedkastet innan man går från butiken.

Du har rätt att CUPS är rätt bra och det är skrivarna det är fel på, men jag har inte vart med om att man får välja skrivare själv på kontoret, utan det är windowsanvändarna det anpassas för. Eller så är det jag som haft oflyt med vad vi fått, eller så är det jag som inte fattar skrivare.

Skrivet av OldComputer:

Sedan så använder man image, inbyggda backupen och snapshots så kan man snabbt återställa till tidigare scenario.

Själv kör jag image på / och /boot samt /home samt snapshots och backupper på filer varje gång dom redigeras. Sedan så städar man lite då och då så blir man av med alla onödiga backuper som inträffar för att man håller på med en fil länge.

Ovanpå det så kör jag installationsskript där jag lägger in alla intressanta apt-get och sådant som trimmar systemet.

Resultatet av detta är att när systemet rasar så återställer man bara den första image man hade efter en färdig installation och sedan så kör man installationsskriptet och systemet är återställt på några minuter. Har man gjort en klantighet och håller reda på vad man gör så kan man lätt med versionshistorik och backuper på redigerade systemfiler återgå från en live-ISO.

I xed kan du aktivera att skapa en backup av redigerade filer, så du kan återgå, även var n:te minut.

Snyggt. Jag orkar inte spexa till det lika mycket. När jag omstallerar köper jag en ny disk och har hela det gamla inmonterat, så jag kan hämta filer därfrån eftersom det behövs. En riktig katastrofal systemsmäll kräver extern backup har jag aldrig råkat ut för. Men det kommer säkert hända någon gång. Kommer säkert svära då.

Av Tommy Derngren
Skrivet av Alling:

Sen undrar jag om du inte kan göra uppdateringen mindre imperativt och mer deklarativt?

const KEY = 'theData'; function updateData(data) { return data; // identity update } const oldData = JSON.parse(localStorage.getItem(KEY)); const newData = oldData.map(updateData); localStorage.setItem(KEY, JSON.stringify(newData));

Det här känns som den bästa lösningen.

Av Tommy Derngren

Grejen med programmering är att det handlar mycket om att diskutera lösningar med andra. Som jag ser det är det viktigaste med utbildningen är inte vad man lär sig, utan man lär sig att lära och att jobba ihop.

Börja på Högskolan. Det har många fördelar.

Av Tommy Derngren

Jag tänker mig att jQuery kan man använda för att hämta xml-dokumentent, medan sedan för att parse:a så tar man ett annat verktyg. Det här ser ju till ytan lovande ut:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Guide/Parsing_an...

Av Tommy Derngren

Sedan får man ju inte hela debian från början. Man måste ju explicit säga att man skall a "non-free" reposen. Om man inte väljer rätt debianvariant:
https://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/cd-inc...

Av Tommy Derngren

Om man skall hålla på med webb så kommer man sig inte undan javascript. Annars är en oerhörd mängd system i det här landet skrivet i Java.

Man måste ha driv, man kommer inte få lära sig allt man behöver i klassrummet. Det är för mycket olika saker för att det skulle vara möjligt. När du börjar jobba kommer en hel del lärande, och även där så får man vara beredd på att ha egna projekt på sidan. Så det är drivet som gör att alla inte är programmerare.

Man har en fördel om man är matematiskt lagd om man vill göra coola grejer, men på många jobb klarar man sig med enkel matte.

Av Tommy Derngren

Jag tänker mig att det allra viktigaste inom SEO är att navigeringen på sidan fungerar bra. Även med javaskript avslagen. En del säger att en god regel är att sidan skall fungera bra för folk med handikap. Det det finns en del inom webbstandarder för detta.

Av Tommy Derngren

Just så, är det något som vi är duktiga på så är det att skriva webbsidor med grå text på grå bakkrund. Det här forumet är ett bra exempel. Men, den med dålig syn får söka lösning på klientsidan, att ställa upp storleken på fontarna i sitt system, hitta plugins för webbläsaren osv.

Av Tommy Derngren

Debian. De flesta saker funkar rätt bra. Når man skall gräva i något så är det inte svårt att googla fram någon som samma problem.

Annars tycker jag om Arch. De har ett mycket proffsigt community, och den bästa dokumentationen, som ofta är relevant även om man sitter på en annan dist.

Av Tommy Derngren

Det finns vissa saker i nix som ingen människa vill ha med att göra. Man vet att man kommer ha en dålig dag då man skall pillra med Xorg eller Pulseaudio. Det är så dåligt, men det är det vi har. Att installera skrivare går vi inte ens in på.

Men når allt är uppsatt som man vill ha det, och man kan få det *exakt* som man vill ha det. Det är då man undrar varför någon skulle vilja välja något annat.

Av Tommy Derngren

Rätt trist faktiskt, det här upplägget. Man får då leta upp 10 intressanta trådar. Mitt dilemma är att det här min sorts forum, så det kan bli lite krystat. Det går säkert an, men jag tänker att Marknaden skulle kunnat vara ännu bättre om vanligt folk fick handla där, och inte bara de specialintresserade.

Nåja. Har skulle ha funnits en annan mekanism för att anmäla sig som seriös säljare. Att det inte skulle vara möjligt är något som jag svårligen köper som programmerare. Tack ändå för svaret.