Inlägg

Inlägg som n0ff3 har skrivit i forumet
Av n0ff3

Defekt Webhallen custom config

Ber om ursäkt för långt inlägg, men dagens kontakt med er kundservice var droppen och jag måste ventilera någonstans.
Jag klagar oftast inte i onödan men jag vet inte vad jag ska ta mig till när det gäller detta. Har gjort allt för att hjälpa Webhallen att hjälpa mig...

Jag beställde en Webhallen custom config 2017-10-23. Jag har nu, nästan två månader senare fortfarande inte en fungerande dator.
Den var defekt redan när jag fick den, men jag märkte det först efter två dagars användning, efter det blev det bara sämre och sämre tills den inte ens bootade. Jag skickade in den på service och efter en dryg vecka fick jag hem datorn igen, då hade Webhallen inte lyckats reproducera felet. Därmed var inget fixat. Ingen som helst kommunikation från Webhallen under tiden, jag kunde inte ens få veta vad som gjorts med datorn innan jag fick hem den och kunde läsa felsökningsprotokollet.

Jag tänkte att jag kanske hade drömt det hela och började använda datorn igen, men efter två dagar började felen visa sig igen. Jag ringde och personen jag pratade med höll med om att det lät som fel på komponent och tyckte jag skulle skicka in den igen. Jag skickade in den igen. Jag bad Webhallen testa den under en längre period för att lättare kunna reproducera felet. Datorn kom tillbaka till mig drygt två veckor senare. Felet var reproducerat och CPU utbytt. Fantastiskt tänkte jag och började "panga". Två dagar senare är problemen tillbaka och datorn är obrukbar.

Idag kontaktade jag Webhallen för att häva mitt köp. Då visar det sig att jag måste skicka in datorn igen, vänta på att att Webhallen (kanske) reproducerar felet. Efter det så kan jag kanske häva köpet om dom inte kan fixa det.

Jag är inte så hemskt sugen på att ligga ute med pengarna två-tre veckor till utan dator för att kanske få häva köpet. Jag vill inte ha en dator som inte fungerar och har åkt fram och tillbaka med posten fyra gånger. Jag tycker dessutom att Webhallen har bevisat att dom inte kan leverera en duglig produkt inom rimlig tid.

Men det värsta av allt var när personen jag pratade med idag rekommenderade mig att sälja den på Blocket om jag ville ha det löst snabbare.