Inlägg

Inlägg som ostrichboy har skrivit i forumet
Av ostrichboy
Skrivet av Bulltazar:

Är det något fel på ditt Coolermaster G650m nätagg?

De senaste månaderna har jag fått en del coil whine helt slumpmässigt.

Ett problem är att RX580 är bredare än mitt 770. Har just nu ett mATX mini tower och det är precis att 770 får plats när man satt i kontakterna. Är RX580 bredare tror jag inte att jag kan stänga datorn... Finns det någon sorts adapter så jag kan koppla in strömmen på ett mer slimmat sätt?

Av ostrichboy

Det ser ut som RX580 inte har någon kontakt för strömkabeln (Mitt 770 har två kotakter på sidan som går direkt till PSU). Drar RX580 ström direkt från mobo? Fixar mitt MOBO sånt?

Sorry för noobfrågor

Av ostrichboy
Skrivet av Bulltazar:

Ett RX580 passar perfekt.

Du behöver ingen värsting psu.
Denna är mer än tillräcklig:
https://www.inet.se/produkt/6900029/fractal-design-effekt-600...

Tack!

Skrivet av Ziggy_:

vilken psu har du i nuläget?

Coolermaster G650m

Av ostrichboy

Uppgradera min dator. Skulle detta funka?

Min dator är lite noisy och svag just nu. Har en del coil whine från GPU också. Tänkte se hur billigt jag kan komma undan och fortfarande ha något som håller ett par år till. Spelar inte AAA-spel och behöver inte direkt värsta 2080-performancen, men jag vill inte heller behöva hoppas över spel för att jag är orolig över prestandan osv.

Just nu har jag
Intel i7 4771
GTX 770 2gb
24 gb DDR3 ram
Crucial SSD
MSI B85m-e45

Det jag tänker att det jag bör göra är att uppgradera min GPU samt min PSU. Skulle detta funka med min setup eller finns det något som skulle vara lika bra/bättre ännu billigare?

Vilket PSU rekommenderar ni? Det allra viktigaste för mig är att det är tyst och inte blir för varmt. Pris är definitivt viktigt här med - min budget är extremt begränsad.

Av ostrichboy

Tack så mycket för svaren! Tydligen är jag sämst på att Googla.

Av ostrichboy

Steelseries Rival 300 gummit på sidan går av

Jag har en Rival 300-mus som jag tycker funkar kalas. Problemet är att gummit på vänster sida (där man han tummen) håller på att upplösas och det har bildats en grop som går helva vägen ner till hårplasten. Steelseries är inte överdrivet hjälpsamma så jag får försöka fixa detta själv.

Vet ni om/var det går att hitta ersättningsgummi? Har inte lyckats hitta själv, men min google-fu kanske är kass.

Av ostrichboy

Budgetvänligt SFF-bygge för lätt gaming & musikproduktion. Ens möjligt?

Ja, som rubriken lyder så är jag nyfiken på om det skulle gå att bygga en SFF PC som funkar för lättare gaming (CSGO och dylikt) samt för musikproduktion med många spår och plugins som dessutom inte kostar skjortan? antar att mITX är formfarktorn man får kolla på? Vad skulle ni säga?

Av ostrichboy
Skrivet av Auveno:

Hm, gjorde en hel del research inför inköp för ett halvår sedan. Det blev ett Seasonic Focus Plus Gold 750W till spelburken och ett motsvarande 650W i servern. Det senare är effektmässigt ren overkill för servern men det var rea på agget. Är väldigt nöjd med dem!

Även Corsair's RM serie brukar få goda vitsord, har dock ej provat själv. Inget av dem är direkt 'billiga', men det är förhållandevis få hundralappar som skiljer mot billigare, mer högljudda/ineffektiva, PSU's.

Tack för tipsen!

Av ostrichboy
Skrivet av Auveno:

Skillnaden i prestanda lär som sagt vara marginell. Vad gäller coil whine från PSU'n beror nog lite på vid vilken temp/belastning du får det. Även om det nya kortet nu drar mindre ström så blir det sammanlagda effektuttaget från PSU'n kanske ändå för högt nog för att trigga coil whine. Personligen hade jag nog snarare valt att lägga pengarna på en tyst och fin semi-passiv PSU - men så är jag ju lite lätt allergisk mot högljudda datorer...

Har du tips på en budgetvänlig, tyst, semipassiv PSU så är jag idel öra

Av ostrichboy

Hm, i den videon framgår det ju inte om de jämför 770 med 2 eller 4 gb med 960 med 2/4.

Skrivet av Auveno:

Väldigt grovt räknat så brukar Nvidias kort kunna jämställas mot "en 10:a lägre i modellbeteckningen" i en högre generation. Dvs. 680 ~770 ~ 960 osv. Sedan kommer ju, som redan påpekats, minne, tillverkare osv in i bilden. Nyare kort, med mer effektiv tillverkningsteknik drar ju dessutom även mindre soppa och behöver sålunda mindre kylning - så är generellt tystare.

I ditt fall är det som ni redan kommit fram till inte direkt lönt att byta.

Tack för infon. Så åtmistone så är det inte sämre prestanda? För om det är tystare och kyligare så kanske det är värt ändå då jag tycker att min dator är lite väl högljudd. Dessutom så har mitt PSU precis börjat med rejäl coilwhine så kanske ett 960 råder bot på det?

Av ostrichboy
Skrivet av The_St1g:

GTX 770 är nog några % snabbare beroende på modell mm.
Men som bäst så är dom likvärdiga så det kortet är ingen ide att köpa alls.

Alright tack! Då skiter jag nog i det. Tog ju för givet att det skulle vara bättre då det är en nyare generation, but I guess not

Av ostrichboy

GTX 770 2gb vs 960 4gb

Polaren har porecis köpt ny dator, vilket innebär att jag har möjlighet att köpa hans gamla grafikkort billigt. Jag har ett 770 2gb och det jag i såna fall skulle köpa är ett 960 4gb. Utgick från att det nyare kortet med dubbla minnet skulle vara enormt mycket bättre men när jag googlade runt verkade det inte som det är så klippt och skuret. Vilket kort är egentligen bättre?

I övrigt har jag en i7 4771 och 16 gb ddr3 så det är ju ingen värstingdator allmänt.

Av ostrichboy
Skrivet av muli:

Ja då kom jag nog ändå billigt undan, mitt landade på 802 kr. Tror dem bytte batteri bara på min och reparerade min baksida. Min baksida lossnade bara så tror de använde dubbelhäftande tejp eller ngt sånt enkelt Ändå besviken det inte gick på garanti :€

För 800 hade jag lämnat in! Så det gjorde du bra

Av ostrichboy
Skrivet av muli:

Smart! Jag lämna in min på garanti efter ~16 månader. Fick då betala 1k för att reparera eftersom de hävdade att batteriet svullnat och bara har garanti på 12 månader. I call bs men ja, Samsung och Apple är tyvärr väldigt dåliga på det där med kundhantering. Hört Huawei och Google ska vara mil bättre på just den delen. Så ja, om baksidan lossnar så ska man definitivt DIYS eftersom det kostar skjortan att reparera. Skönt det löste sig för dig dock.

Vad fick du ge för det om man får fråga ?

Gav 249 kr för baksidan på Fyndiq. Går GARANTERAT att hitta för mycket mindre pengar på exempelvis eBay eller Amazon, men jag behövde ju prylarna snabbt och detta var det billigaste jag hittade i Sverige. Sen så köpte jag batteri och adhesive från Teknikprylar.se för 308 spänn, vilket var det billigaste jag lyckades hitta ett originalbatteri för. Kändes dumt att snåla på just batteriet, särskilt iomed att det redan var så billigt, så jag köpte helt enkelt original. Så ca 600 spänn inkl frakt och lite sånt skoj, vilket är 700 kr billigare än de billigaste i stan som använder originalbatterier.

Av ostrichboy

Och då var det gjort! Slängde på en ny baksida och ett nytt batteri! Verkar funka som det ska nu så crisis averted!

Av ostrichboy
Skrivet av Lifooz:

Den bör fungera utmärkt.

Var försiktig, tänk igenom varje drag två gånger, och ta pauser om du behöver, så kommer allt att gå bra.

/Lifooz

Ser till att skriva en update här i tråden när det är gjort 😃

Av ostrichboy

Ok - har beställt batteri och baksida. Ska ge det ett DIY-försök. Sabbar jag mobilen har den ändå inget andrahandsvärde som det är nu så det är lite av ett nollsummespel.

Enligt nätet behöver jag isopropylalkohol för att få bort limrester från baksidan + batteriet. Är det helt enkelt samma som de säljer på apoteket?

https://www.apoteket.se/produkt/isopropylalkohol-ab-unimedic-...

Av ostrichboy
Skrivet av chrilled:

Hej! Det är ganska vanligt att s7ans bakstycke blir dåligt. Värm, om det behövs, bort bakstycket och byt batteri om det är dåligt ifall du är nöjd med telefonen i övrigt. Det finns gott om guider för detta på youtube.
Passa på att göra bakstycket genomskinligt när du ändå är igång
Borde finnas tips på lim i dessa guider också.

MVH
Chrille

Har kikat runt lite och det billigaste jag kan komma undan med (utan att vänta mer än typ en vecka på leverans) är ca 900 spänn. För 1000 kan jag få den fixad på en lokal verkstad här i stan imorgon. Dock så vet jag inte ens om det känns värt att dumpa pengar på telefonen så sent i dess livsstid.

Av ostrichboy

Samsung Galaxy S7 - Baksidan har börjat släppa. Batteriproblem?

Tjena!
Idag märkte jag att baksidan på min S7 har börjat släppa på sidan med volymknapparna. Jag kan ganska lätt trycka ner den igen men den åker såklart upp igen direkt. Så frågan är om det är batteriet som har svällt upp pga sommarvärmen eller om det bara är limmet som börjat bli kass? Telefonen är ca 2 å gammal.

Är det batteriet bör jag såklart byta telefon men om det bara är limmet så kan man ju fixa det. Vad rekommenderar ni för uppgradering i värsta fall? Framförallt för en student med begränsat med cash?

Av ostrichboy
Skrivet av moonblase:

Impedansen kommer bli fel, sitter en liten förstärkare och dac i BT-hörlurarna, som är anpassad för små element, dessutom blir det bara 3h batteri om du Har tur.

Men nu gissar jag bara.

Jo, precis det jag misstänker också...