Inlägg

Inlägg som Chuck Pounder har skrivit i forumet
Av Chuck Pounder

Köp en längre gaspatron, blir inte enklare än så

Av Chuck Pounder

Såg att B&W PI7 "bara" kostade 3,2k på amazon så jag slog till på dom, hoppas det blir bra.

Tack för all info och hjälp!

Av Chuck Pounder
Skrivet av Buddaz112:

Vet ej hur pass bra de nya Huawei är. Lanseras just nu en ny modell. KEF Mu3 hadde ej heller sett förbi, de ser grymma ut. KEF är hifi på hög nivå. Audio Technica är bra rent ljudmässigt ser kanske inte lika coola ut som andra på marknaden. Du har nya Shure Ionic, vet ej hur de låter, bör ej heller ses förbi. Beyerdynamic har säkert någon billigare än Xelento serien. De B&W du nämnde är säkert inte heller dålig, här tycker jag deras ljud är lite sådär. RHA har en True wireless lur de också för runt 3000kr det märket är ej heller dåligt. Som sagt du kan välja och vraka efter vad du önskar. Alla de märken som du finner som fokuserar på ljud har bra kvalitet I tal också. Det enda negativa är att om något år kommer BT 6.0
Även om du ser på en med v5 så fungerar det utmärkt utifrån dina preferenser och det du skall ha det till ett bra tag framöver. De Audio Technica jag använder har ej BT v5. De fungerar klockrent till ljudböcker och pendling och vanlig CD kvalitet.
Så som jag ser det har nästan alla nya som är märkt med True wireless kompatibelt med det du letar efter. Tycker hellre du skall välja över vad som passar just dig rent design och annat. För sådant är väldigt personligt. Även se vad som följer med och ej med. Plus att de dyrare kan även ha funktioner som gör att du kan sätta på egna formgjutna tips eller något annat kul. Lite det du betalar extra för.

Jag tackar så hemskt mycket för all hjälp och tips, KEF Mu3 ser grymt fina ut men jag funderar på det här med codecs, jag har aldrig fått "vanliga bluetoothlurar" att lira bra med en pc och tror mig ha förstått att man behöver typ aptx för att det ska funka bra ihop med pc. Har iofs bara testat med mina galaxy buds och bose 700 men båda de är oanvändbara på pc. Kanske missar jag nåt i pc ändan, har en microsoft surface pro 7+ som har bluetooth 5.0 men det låter kass. Vill absolut inte lägga flera tusen på ett par lurar som bara funkar med mobila enheter igen.

Av Chuck Pounder
Skrivet av Buddaz112:

KEF Mu3
Äpplet är hela tiden efter när det gäller standarder. Det är så att äpplet har sitt eget chip i form utav Axx medan Android sidan kör mycket på Snapdragon och hos Snapdragon har man i senaste 8xx serien en ny utveckling på gång för Aptx. Även om Apple kör sitt nya hi res format så är själva mjuk och hårdvara lite före hos Android. Det är egentligen där problemet ligger i när det gäller audiofila lösningar.

Har du pengarna skulle jag rekommendera RHA CL2
Beyerdynamic Xelento wireless

Min referens till Apple var mer för att det bara finns ett alternativ så man slipper läsa på så mycket

Både de där är nog över min smärtgräns men också så vill jag ha lurar utan halsband. Egentligen är jag inte på jakt efter det perfekta ljudet ur ett audiofilperspektiv, jag vill ha ett par lurar som funkar att prata i telefon även om det låter omkring mig och lyssna på ludböcker/poddar som jag också kan använda till en dator med teams och ultimat kunna ha dem också de gånger jag spelar nåt spel på datorn. Musik lyssnar jag aldrig på så om mina gamla samsung buds stödde aptx ll och gick att prata i utan att befinna sig i ett vacuum skulle de duga utmärkt åt mig.

Av Chuck Pounder

Inet hade 156 kort, själv blev jag utan men jag är inte jättesugen på attt betela runt 20k ändå så det gör mig inte så mycket

Av Chuck Pounder

Min gissning är att de försöker undvika att bottar köper upp allt och därför inte lägger ut dem förrän kl 15 men å andra sidan vet itne jag hur köpbottar funkar

Av Chuck Pounder

Just nu står det nog mellan audio technica och bower & wilkins PI7 där jag verkligen gillar funktionen att kunna plugga in en 3.5 till usb-c sladd mellan en enhet och fodralet som sen strömmar vidare till lurarna. De kostar mer än dubbelt så mycket så det är en faktor också. Det ryktas också att sony ska presentera sina nya närmaste veckan har jag sett så jag kommer nog invänta det även om jag inte tror att de kommer med aptx stöd över huvud taget så då går de bort för de kommer vara värdelösa ihop med en pc såvitt jag förstår saken.

Ibland önskar jag att alla mina saker var apple så det bara fanns ett alternativ som funkade och om det inte fanns så är det ingen ide att leta heller

Av Chuck Pounder

De har jag helt missat, ser helt klart intressanta ut. Men såvitt jag kan förstå så stödjer de inte aptx low latency vilket gör att de nog inte är så lämpliga för spelande. De stödjer Qualcomm TrueWireless Stereo Plus som ska ha låg latens om jag förstår det rätt men om det är svårt att hitta en bluetooth adapter som stödjer aptx low latency så kan jag inte hitta spår av att det ens har existerat någon sådan med stöd för Qualcomm TrueWireless Stereo Plus. Å andra sidan så haglar det inte direkt true wireless headsets med stöd för aptx low latency.

För allt utom spel så verkar det som att de skulle kunna uppfylla min behov så det kanske får bli ett par ändå men är det verkligen så ovanligt att man vill använda samma lurar till telefon och dator...

Av Chuck Pounder
Skrivet av anon333222:

Folk glömmer. Jag kan säga att det skulle inte finnas en enda Taurus/Webhallen Config med 3080kort då de har en enorm backlog med förhandsbeställningar. Hur förklarar du det? Sen kommer 3080kön blir obsolet när 4080 kommer ut. Så vänta på du bara

De använder väl kort som de inte har nån kö på för sina egna system?

Av Chuck Pounder
Skrivet av anon333222:

Jag tror inte att de orkar. Alla kort säljs ändå. Alla som köpte för intropris. De gör en rövare och skiter i er. 3080 för 15K säljer som smör. Varför skulle de prioritera en kund som köpt ett kort för 8000kr?.

För att det kommer en tid efter komponentbrist också och de förmodligen vill fortsätta finnas kvar och det gör de sannolikt inte om de blåser sina kunder i jakten på lite snabb vinst genom att frångå sitt eget kösystem

Av Chuck Pounder
Skrivet av ztenlund:

Parkeringsavgift taxa 3: 15*9*5*4=2700 kr
Trängselskatt "högtrafiksäsong": 45*2*5*4=1800 kr

Så 4500 kr om man har 8 timmar och en timma lunch och vanliga kontorstider så att man hamnar när trängselskatten är som högst. Då har vi inte betalat en krona för själva bilen med dess framförande, värdeminskning, slitage och service än. Inte heller har vi haft oturen att passera den extra trängselskattebågen på Essingeleden. Gör vi det när det är som dyrast, utöver in och ut ur innerstaden, så blir det 1600 kr till. Visst, det är värsta utfallet, men absolut inte en omöjligt situation om man bilpendlar med kontorstider och inte håller på och hyvlar ned tiden på arbetsplatsen. Med tanke på hur trafiken ser ut i Stockholm så kan man dock starkt misstänka att många gör just det.

(Nu har jag räknat en månad som 4*5 arbetsdagar, men detta är ju en viss förenkling.)

Absolut det är inte gratis men om man parkerar i Bromma, sumpan, solna eller vart det kan vara rimligt för att ta en voi så så kostar parkeringen istället 10*9*5*4=1800 kr

Voi månadspass kostar väl 550 kr om man är beredd på det extra besväret att leta rätt på just voi, kör man löpande kostar det nog 50-60 kr för en 20-minutersresa (en uppskattning av restid) så mellan 2000-2400kr

Så visst går det att spara pengar i utbyte mot bekvämlighet men kanske inte så mycket som man kan tro

Av Chuck Pounder

True Wireless för Android och windows

Jag skulle vilja ha ett par hörlurar som fyller alla mina behov utan att ha en massa olika trådlösa hörlurar för olika syften som ändå inte är riktigt bra och jag hälften av tiden använder ett gammalt trådat inear headset så fort jag ska prata.

Det jag söker är ett true wireless headset som jag vill kunna använda till samtal via teams och android mobil (med bra mikrofonljud även utomhus och i miljöer som inte är helt tysta) Jag vill också kunna använda det till ljudböcker och poddar vilket är det enda mina galaxy buds duger till och så skulle jag vilja kunna använda dom för att spela på pc, spelar mest Battlefield V och singleplayer spel så där är det väl trevligt om micen också funkar men det behöver vara dugligt ljud för att uppfatta vad som händer runt om kring mig. Det behöver också stödja att man kan vara ansluten till flera enheter samtidigt. Om man behöver köpa till donglar eller liknande spelar ingen roll och om det finns nåt som uppfyller mina krav så är budgeten ganska flytande.

Av Chuck Pounder

Så länge du inte parkerar runt centralen/gamla stan så är dte inte så farligt dyrt, 15 kr/timme tror jag det är. Även om det är i exakta city du jobbar så borde det inte vara några problem att hitta en parkering inom 10 minuters gångväg i vasastan/östermalm/kungsholmen. "Inga problem" är ju såklart relativt beroende på vilken parkeringssituation su är van vid. Undvik parkeringshus för det brukar vara rätt dyrt.

Av Chuck Pounder
Skrivet av OC&Burn:

För de som väntar på kort från Dustin så kan jag meddela att de KAN ta fram köplats, men deras vanliga kundtjänst vill mest troligt inte. Kom i kontakt med deras kundombudsman och han kunde då se min köplats utan större problem. Även historik på inkomna kort osv.

Däremot så vägrar ordersidan hos Dustin i sten, att byta ut ett kort som uppenbarligen knappt levereras, till en modell de får in exemplar av. Så det kommer inget kort oavsett köplats har jag insett. Priset det är beställt för är långt ifrån lanseringspris med, så det handlar mest om någon typ av goodwill att tillåta byte av modell, något de inte är intresserade av alls.

Med tanke på de korta och otrevliga svaren (i mina ögon) som jag fått av deras ordinarie kundtjänst och ordersida, så kommer jag inte att köpa mer därifrån. Det finns många leverantörer idag, så man kan faktiskt vara rätt kräsen när det kommer till framtida köp.

Det är väl ungefär som webhallen, köplats är inte att tänka på att få reda på eller för den delen om minskad kö beror på leverans eller avbokade kort och några kortbyten mot såna de får in i lager har jag inte hört talas om utan de åker väl in i deras färdigbyggda system. Dustin gav jag upp för längesen utom om det är nåt speciellt jag måste köpa till jobbet där så jag tror att det får bli inet både privat och i den mån det går till företaget i framtiden. Komplett skulle också kunna vara ett alternativ men jag gillar att ha en butik nära att gå in och handla i.

Av Chuck Pounder
Skrivet av fragande:

Nej jag syftade på utspänningen från nätaggregatet i armaturen På beskrivningen tycker jag det låter som att det är den som felar men det skulle ju behöva kontrollmätas för att vara säker. Finns reservdelar hos Ifö men det är också mycket möjligt att strömförsörjningen inte är proprietär utan kan bytas ut mot vilken motsvarande enhet som helst.

Som sagt, just att det dimrar ner tycker jag låter som strömförsörjningen. Är det dessutom jämnt så låter det som felaktig spänning. Jag gissar dock bara.

Om du inte kan mäta själv eller har kompis som kan göra det skulle jag felanmäla det hos hyresvärden, om du har en sådan, eller kontakta behörig elektriker. Har du köpt skåpet själv så borde du ju ha tre års reklamationsrätt också om det inte klassas som normalt slitage.

Det låter rimligt även om det skulle vara väldigt enkelt att lura mig

Det är en bostadsrätt så jag får nog fixa det själv, tror iofs att det snart är dags för besiktning av stambytet som skåpet har sitt ursprung i så jag kollar om det kan tänkas ingå nån garanti den vägen annars får jag köpa en multimeter eller ta hit en elektriker, vilket som verkar enklast

Tack så mycket för hjälpen!

Av Chuck Pounder
Skrivet av Ernesto:

Kan vara en remsa med många lampor och några har gått sönder? Inbyggd dimmer, håll inne knappen?

Belysningen kommer "inifrån en frostad skiva" så hur själva lamporna ser ut är omöjligt att säga. Nån dimmer finns inte till den lampan.

Av Chuck Pounder

Det är "jämnt" svagt men mörkt allra längst ut i ändarna, när det hände i början har jag för mig att man kunde tända och släcka ett par gånger så hoppade det igång under en period men sen ett tag är det alltid svagt ljus.

Jag tror inte jag har nån multimeter och kan väl bara med väldigt god vilja påstå att jag vet vad jag gör

Eluttaget verkat funka med full effekt, eller det laddar prylar som det ska iaf. Har även testat att koppla ur det som är inkopplat där men ingen skillnad.

Av Chuck Pounder

LED lampa lyser svagt

Vet inte om det är rätt ställe att fråga på men tänker att det finns många som har koll på elprylar i allmänhet här. Jag har ett badrumsskåp som är ungefär 2 år gammalt som har en hel "skiva" ovanpå med ledbelysning inbyggd, badrumsskåp . Sen ett tag har den börjat lysa väldigt svagt och när man släcker så "dimrar" den ner belysningen sakta ner till släckt trots att det inte är nån dimmer kopplad till den. Vad kan det vara som är trasigt, lampan, transformator eller nåt annat?

Man önskar ju att när man köper produkter med inbyggd belysning som är svår att byta att de ska hålla längre än så...

Av Chuck Pounder

Den återförsäljare som inför bankid för att hålla nere beställningarna till ett kort per person har en trogen kund i mig i framtiden.

Av Chuck Pounder

Jag kontaktade webhallen för att se om jag kunde få veta nåt om köstatus, kön till mitt kort hade uppdaterats och den hade minskat med 15 platser men det säger mig ingenting om jag inte vet om det beror på levererade kort eller avbokningar som är efter mig i kön. De kunde såklart inte komma med någon info om varken min köplats eller vilket datum som var levererat sist. Om det är något som stör mig mer än den extremt lång leveranstiden på grafikkort så är det den obefintliga informationen från återförsäljarna.
Visst det är schysst att webhallen har varit aktiva i den här tråden och hållit oss uppdaterade men det måste finnas nån återförsäljare som inte sitter på ett affärssystem från 90-talet och som faktiskt kan visa köplats på befintliga ordrar? Eller på något sätt håller sina kunder uppdaterade om status med den begränsade information som finns.