Inlägg

Inlägg som ErikDahlen har skrivit i forumet
Av ErikDahlen

Lägg flikar på höjd i Notepad++

Om man har många flikar öppna på Notepad++ så kommer man efter ett tag få en skrolllista med dem. Går det att ändra så man får dem på nästa rad istället?

En enkel illistration har jag här.

Som det är just nu:
Flik 01 - Flik 02 - Flik 03 - Flik 04 - Flik 05 - Flik 06 - Flik 07 - Flik 08 - Flik 09 - Flik 10 - <- -> (Det sista är skrollpilarna)

Jag vill ha det såhär:
Flik 01 - Flik 02 - Flik 03 - Flik 04 - Flik 05 - Flik 06 - Flik 07 - Flik 08 - Flik 09 - Flik 10
Flik 11 - Flik 12 - Flik 13 - Flik 14 - Flik 15 - Flik 16 - Flik 17 - Flik 18 - Flik 19 - Flik 10

Vet någon om det går? (Linknande funktionalitet finns i andra program där man ofta brukar ha många flikar, exempelvis i Visual Studio.)

Av ErikDahlen

@talonmas: Det är ett exempel på vilken typ av situation jag tänker mig. Man börjar koda ett par stycken för att det är kul eller för man vill ha ett specifikt program, helt utan att tänka på sådan här från början. Och sedan så anser någon helt plötsligt att hen vill köra vidare själv eller att koden har ett värde.

(Självklart vore det bäst om man tänkte på detta innan, men det gör man inte alltid.)

Av ErikDahlen

Upphovrätt för kod när flera är inblandade

Jag funderar vad som gäller när man skriver kod och flera personer är inblandade, vem äger koden då? Äger man den gemensamt, eller äger var person vad den har gjort, eller äger alla hela koden enskilt?

Ta som exempel att person A skriver 1000 rader kod. Sedan kommer person B in och rättar 100 rader av koden och lägger till 100 rader. Vem äger vad? (Det finns nu 900 rader som person A har skrivit, 100 som B har skrivit och 100 som båda har skrivit.)

Vad händer om en utav dem nu vill sälja produkten?

Är det tillåtet för någon utav dem att bygga en kopia av koden och strunta i den andra personen?

(Frågan rör fall när man inte har avtalat något i förväg. Varken skriftligt eller muntligt.)