Inlägg

Inlägg som telrad har skrivit i forumet
Av telrad
Skrivet av medbor:

På dagens marknad är ju tv-apparater i större storlekar så tillgängliga, och 7 år är ganska lång tid

Du ska nog vara glad om du får en tusenlapp, men rätt köpare skulle kunna betala mer

Lade ut en annons på blocket på 1500 kr och skrev att jag kunde sälja den för 1200 vid smidigt köp. Fick tre intressenter redan inom en minut och efter 10 minuter så blev TV:en såld för 1200 kr. Så vet inte om jag lowballade ändå haha 😄 Men stort tack för tipset Medbor, ser ditt namn ofta dyka upp där du hjälper andra användare. Det är mycket uppskattat! 😊

Av telrad

Ska sälja av min äldre TV efter att ha införskaffat en OLED. Vad kan den här vara värd att sälja för i dagsläget? Betalade 5,7 tkr 2017 om det skulle vara till hjälp för att göra ett bättre estimat 😄

https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...

Tack på förhand!

Av telrad
Skrivet av Paradiddle:

Tack för infon, kollar av i den tråden vad den gamla tvn kan vara värd.
Gällande LG och cashback - tydligt att kampanjen gäller köp tom 25/2 men när man måste recensionen göras? Känns som att den recensionen borde gå hand i hand med när köpet måste registreras som senast och då blir det 24/3?

Korrekt, åtminstone uppfattar jag det som det 😄 Det var nämligen likadant när Samsung hade sin kampanj där man skulle få en kampanjprodukt vid köp av TV/Soundbar.

Av telrad

Läste ut "Tunn luft" av Jon Krakauer, väldigt spännande och man får, bland annat, en massa intressant information om vad man ger sig in på när man ska bestiga Mount Everest.

Av telrad
Skrivet av Ruzikx:

Så jävla sugen på att trycka in denna i min 28kvm studentlägenhet

Ser fram emot din bild på "Bilder på ditt senaste inköp (2024)" 😉

Av telrad

Produkt: LG OLED C3 77 tum
Länk: https://www.power.se/tv-och-ljud/tv/lg-77-oled-evo-c3-4k-tv-o...
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10292612
Kategori: TV
Pris: 17990 kr

Extrapris på OLED nu på Power och med cashbacken så blir det totalt 17990 kr. Vilket måste vara all time low om jag inte har missat något 😄

Av telrad
Skrivet av Swedishchef_90:

De funkar inte med montering tyvärr

Kan man inte kringgå det genom att plocka produkterna individuellt och lägga till montering i kundkorgen? Eller är jag ute och cyklar här? 😅

Av telrad

Oavsett vad så är det otroligt kul med en tävling som ger en högkvalitativ vinst! Högst uppskattat måste jag ändå säga 👍

Av telrad
Skrivet av Br3akabl3:

Byt ut Corsair nätagg. till ett av följande som är tystare. Den varianten är känd för att vara högljudd.

https://www.inet.se/produkt/6903699/seasonic-focus-gx-750w#sp...

https://www.inet.se/produkt/6905936/msi-mag-a850gl-pcie5-850w

Samt byt ut SSD till en som är lite snabbare, kostar knappt något men är ändå värt det med tanke på priset på hela datorn.

https://www.inet.se/produkt/4305269/kingston-kc3000-m-2-nvme-...

Skrivet av Jeaj:

tänkte bara tillägga att fractal north bara har 2 fläktar som ingår. Skulle lagt till en 120mm för utblås längst bak(140mm passar inte).

Skrivet av Alastor Moody:

Bytte till en 120 mm-fläkt.

Tack för input! Har inte köpt datorn än så jag uppskattar att ni kommer med eventuell feedback 😄

Av telrad
Skrivet av Alastor Moody:

Absolut, det kommer fungera utmärkt.

Tusen tack! 😄 Nu är den totala kostnaden på 25.424 kr, är det något som går att kompromissa eller känner du att man inte ska tumma alltför mycket på de valda varorna?

Av telrad
Skrivet av e1m1:

Datorn överst i min signatur gick loss på 21kkr strax efter nyår. Visserligen med delar från olika ställen samt att jag byggde själv.

Nice price med andra ord! Jag vet att jag kommer att få stå för en extra kostnad på vissa artiklar samt bygge, men så länge det känns framtidssäkert och att den gör det den ska så är jag mer än nöjd! 👍

Tack! Men jag är fortfarande mer intresserad av Fractal Design North-chassit. Dess estetik tilltalar mig betydligt mycket mer än vad alla andra chassin gör. 😊

Av telrad

Tack för snabbt svar! Vet du om bygget fungerar att ha i Fractal Design North?

Av telrad

Ny dator på ca 20.000 kr

Hej alla datafantaster!

Jag har länge dragit ut på det men jag är nu i behov av en ny dator, vilket jag lägger budgeten på cirka 20.000 kr. Om det finns en god anledning till att överskrida budgeten så är jag öppen för förslag, så länge det inte överskrider 25.000 kr.

Jag vänder mig såklart hit för att jag själv inte besitter någon vidare kunskap om vilka komponenter som är bra och vad som passar ihop och jada jada. Dels det och så har jag sett så många av er som ställer upp med uppskattade förslag som andra trådskapare har dragit nytta av!

Då jag som sagt inte själv är så kunnig, eller vidare intresserad av att bygga ihop en egen dator, så skulle det vara fördelaktigt om den var ihopsatt av t.ex. Inet (jag gillar Inet). Jag får helt enkelt tackla avgiften för att jag inte vill veta bättre.

Så vad ska datorn användas till? Tja, allt möjligt. Jag spelar inte så ofta men när jag väl gör det så uppskattar jag bra grafik samt schysst upplösning. Mycket tid går även åt till att slösurfa, bland annat här på SweClockers, samt en del lättare programmering då jag just nu läser ett datavetenskapligt program på universitetet.

Personligen är jag inte så frälst av RGB, det får gärna vara utan. Jag är däremot väldigt förtjust i chassit Fractal Design North (Svart)! Funderar på ett meshat chassi, om inte någon av erfarenhet kan övertala mig att panel har bättre egenskaper.

Jag är ytterst tacksam för all hjälp jag kan få! Kan däremot inte bolla idéer med er om ni föreslår saker som är bortom min förmåga. 😄

Med vänlig hälsning,

Jag

Av telrad
Skrivet av delta76:

just a kind reminder that unless you like the uniformity (maybe important to some to have knife set in the kitchen), it is not a good idea to buy a knife set, it is more expensive, and you will have knives that you will never use. better to buy individual knife based on your need.
and don't buy global unless you tried them. not everyone is a fan of the handle

While I do agree that Global might not be suited for everyone I think it is wrong to say it is straight up more expensive to buy a set.

More expensive if you have no need for all the knifes, yes, but if you intend to use all of them then the price won't get lower.

This offer is better off for people who have no previous knifes of their own and now wants to have a knife for different occasions. I bought them several years ago when I moved out and was very pleased with my purchase. 🙂

Av telrad

Produkt: G-2951138 Knivset 5 delar
Länk: https://www.kitchnsverige.se/matlagning/koksknivar/knivset/gl...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=353830#statistics
Pris: 2379 (Gäller enbart medlemmar!)

Personligen gillar jag dessa knivar skarpt (hehe), värt att testa om man inte tidigare har haft bättre knivar än de man köper från IKEA.

Av telrad

Problem solved!

Lösningen var att dra ut strömkablarna för både dator och skärm samt DP-kontakten. Efter att ha kopplat tillbaka strömkablarna så hade jag bara i HDMI-kontakten i datorn och när jag då startade datorn fick skärmen sin signal. Därefter laddade jag bara tillbaka drivrutinerna och så funkade även DP. 👍

Av telrad
Skrivet av ibland:

Du har inte en CPU med inbyggd iGPU? du kan ju isf prova att boota från den ingången och sen installera Nvidia på nytt.

Är inte helt hundra på vad du menar, är ganska oteknisk om jag ska vara ärlig. Om du skulle kunna förklara det som att jag vore en femåring så vore jag tacksam haha 😄

Försökte hitta specifikationerna till datorn och fann att det här är CPU:n aom används:
CPU: Intel® Core™ i7-7700 processor Quad-core 3.60 GHz.

Av telrad

Ingen signal till skärmen

Hallåj!

Nu har jag förmodligen gått och gjort det. Jag var missnöjd med en uppdatering från nvidia och skulle återställa till en tidigare version. Vad jag istället gjorde var att jag avinstallerade nvidias drivrutiner helt och hållet. Klantigt, helt klart. Problemet nu är att jag inte får någon signal till min skärm. Varken när jag kopplar in via DP/HDMI på antingen moderkortet eller direkt till grafikkortet (GTX 1080).

Vid det här laget har jag testat att koppla ut alla sladdar, väntat ett tag och kopplat tillbaka allt. Det fungerade inte.

Testade sedan att plocka ut litiumbatteriet (CMOS?) utan någon framgång. För att sedan testa att plocka ut grafikkortet och damma av den rejält.

Är det någon här som har stött på ett liknande problem och löst det problemet jag har? Tycker inte att jag hittar någon annan information som kan lösa mitt problem.

Är väldigt tacksam över all hjälp jag kan få!

Av telrad
Skrivet av sudjuk004:

Hur lång tid innan man ska få bekräftelse att recensionenär gjord? Gjorde min i Torsdags men inget hittils trots att jag ser recensionen ligger uppe.

Tror många här aldrig fick en bekräftelse. Vad man däremot gör är att man tar en printscreen på sin recension och bifogar sitt kvitto eller orderbekräftelse. Då löste det sig för mig och jag fick ingen bekräftelse på min recension.

Av telrad
Skrivet av Entash:

Någon som kan mäta soundbaren lite snabbt, är den 123 cm som det står på nätet? Min tv bänk just nu är 120 cm så kommer se jäkla dumt ut antagligen om den hänger utanför haha. Skaffar kanske en ny tv bänk men hörnet allt står i får tyvärr inte plats med mycket större.

Mätte den precis och den är mycket riktigt 123 cm i bredd.