Inlägg

Inlägg som mewrtar123 har skrivit i forumet
Av mewrtar123

Annonsen är avslutad

Av mewrtar123

Playstation 4 Pro 1TB

Hej! Tänkte kolla om det finns något intresse för mitt Playstation 4 Pro. Väldigt sparsamt använt. Det inkluderar en dosa, två move-kontroller, PSVR och lite spel. Är du krångelfri och vill göra en snabb affär så kan pris diskuteras. Jag förbehåller mig rätten att sälja till den jag själv önskar. Innehållslista nedan:
1st Playstation 4 Pro 1TB (köpt nytt april 2018) Inga kvitton eller originalkartonger finns kvar.
1st PSVR (köpt nytt i augusti 2018)
1st standard trådlös kontroll
2st Move-kontroller
Spel:
Red dead redemption 2
The Last of Us: Remastered
God of War (2018)
Death Stranding
Crash Bandicoot - N-sane triology
PSVR Demo disc

Kan slänga med någon HDMI-kabel vid behov. Hör av er via messenger

Finns i Norrtälje, kan eventuellt köra den till norra delen av Stockholm eller Uppsala.

Mvh

Läs hela annonsen här

Av mewrtar123

Alla erfarna gamers förstår att många (de flesta?) spel inte lämpar sig att köra över Internet. Jag har provat en sån här tjänst en gång (Playstations, minns inte ens vad den heter?) och det var ingen angenäm upplevelse. Jag kan tänka mig att använda för gamla retro-spel eller dylikt, om tjänsten var redigt billig.

Av mewrtar123

Det har dock funkat felfritt i närmare två år! :/

Av mewrtar123

Jag vet ju tyvärr inte hur de är konfigurerade, jag tror att det är 2 DHCP:er (router 2 och 3) konfigurerade. Det är förutom inkommande fiber så är det ethernet överallt.

Av mewrtar123

Tja!

Lite uppdateringar. Jag har provat med andra DNS-servrar men det hjälper inte, samma problem. Det enda som tycks avhjälpa problemet är att hammra refresh, till slut så lyckas man ansluta.

Hyresvärden var här idag och jag var ner i källaren och kollade hur det såg ut. Jag testade att koppla in mig på leverantörens router och då såg det faktiskt ut att funka bra, hade inga "failed connections" i netstat -s.

Så här ser husets setup ut: https://imgur.com/a/h9Kw4IQ

Jag funderar på att köra en längre session i leverantörens router för att veta 100% att det ligger hos värden, men mycket pekar nog att det är något i värdens utrustning (som skall felsökas av hans kompis som satt upp det).

Av mewrtar123

Felsökning av uppkoppling

Hej!

Jag skulle behöva lite hjälp med att felsöka "mitt" nätverk. Jag bor i ett litet hyreshus med ca 10 lägenheter och vi delar alla en och samma uppkoppling from Bredband 2. Tror vi har 1Gbps in och sedan är den uppdelad i någon router i källaren där varje lägenhet har en port som går på 100Mbit. Det fungerar vanligtvis bra, men sedan snart en vecka tillbaka så har jag upplevt en massa problem. I min lägenhet så har jag en liten router som kom med lägenheten som också är en accesspunkt. De problem jag upplever är på flera enheter(datorer, telefon etc).

Problemen är lite luddiga, men jag ska försöka sammanfatta så gott jag kan. Kör jag http jag till en random sida så tar det lång tid och jag får i de allra flesta timeout. Ibland dyker sidorna upp men vissa bilder kan inte visas etc.

Jag spelar en del WoW och där i får jag också problem. Vid omstart av burken så kan jag inte alltid få anslutning till Battle.net utan måste göra ett par försök, sedan loggas jag in. Väl i spelet så upplever jag också problem när jag t.ex. ska byta zon, då kan jag få "instance timed out". Det är inga problem med Blizzards servrar, det är ingen annan som upplever dessa problem.

Vad som är lustigt är att när jag väl fått en fungerande anslutning så funkar det bra. Jag kan t.ex. spela i samma zon utan problem, inget lagg, inga till synes tappade paket och allmänt bra respons.

Kör jag ping så får jag alltid svar, ICMP verkar alltså fungera bra oavsett...

Vad jag noterade var att när jag väl lyckats koppla upp mig på min VPN till jobbet så funkade allt klockrent. Kunde surfa från den och jobba som vanligt. Så jag provade att skaffa ett VPN-konto från en nätleverantör och installerade detta på min privata burk och när jag väl fått anslutning över VPN så är ovanstående problem helt borta.

Detta BORDE väl betyda att det är något slags routingproblem hos Bredband2? Eller att routern i källaren tappar paket? Eller att en av Bredband2's routrar tappar paket?

Kör jag netstat -s UTAN VPN får jag MASSOR av failed connection attempts. Över VPN: i stort sett inga. Finns det något mer jag kan göra före att utesluta min utrustning?

Av mewrtar123

Inte helt relevant till nyheten i fråga men min Shield är också det bästa köp jag gjort i streaming-väg. Helt fantastisk Blir till att testa de nya funktionerna ikväll!

Av mewrtar123

Tack så hjärtligt för alla tips! Jag är hyfsat oerfaren men har campat förut, men mer träning skadar aldrig Kanske uppdaterar med lite bilder om jag tar en dagstripp som förberedelse!

Av mewrtar123

Tack för tips! Jag tänkte vänta till semestern ändå med att övernatta så då har jag lite tid på mig att träna!

Av mewrtar123

Campa i naturen en helg? (helst en bit bort från befolkning)

Hej!

Jag har varit otroligt stressad senaste tiden och skulle behöva en liten tillflyktsort för att komma ifrån samhället och stressen några dagar. Mina tankegångar har gått kring att campa nära en sjö någonstans där man helst inte behöver interagera med andra människor alls. Jag vill att det ska vara tyst, det känns väldigt viktigt. Men till frågan (och kanske någon med erfarenheter?): Vart i helvete kan jag få detta? Jag har surfat runt på google maps och försöker hitta isolerade platser men det verkar extremt svårt att hitta nånstans att vara. Jag bor i närheten av Stockholm men kan absolut tänka mig att resa ett par timmar... Börjar man leta sig mot dalarna eller i mitten av landet norr om Mora så tycker jag mig se små fina sjöar med fin natur. Vad tror ni? Är det värt en bilresa på 4-5 timmar för att få en långhelg för sig själv? Alla tips och erfarenheter mottages tacksamt!

Av mewrtar123

Blir inget köp för mig då. Moddar är vad som gjort spelet bra de senaste tio åren. Det finns så många QoL saker som behövs. Utöver det så har Blizzard betett sig som rövar de senaste åren så jag tackar vänligt men bestämt nej till detta.

Av mewrtar123

Annonsören har avslutat denna annons.

Av mewrtar123

MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X

Hej!

Tänkte kolla om det finns något intresse för mitt "gamla" grafikkort. Det har använts en del men funkar prima. Det handlar då om ett MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X.

Finns för hämtning i Norrtälje, eller kan leveras till Uppsala (eller vägen emellan), alternativt till norra Stockholm vid tillfälle. Jag levererar personligen. Ingen orginalkartong eller så medföljer, endast kortet i sig självt.

Säljer till högstbjudande och strulpellar undanbedes

Läs hela annonsen här

Av mewrtar123

Lycka till säger jag bara.

Av mewrtar123

Tips på headset

Hej på er!

Mina gamla lurar håller på att ramla isär så jag tänkte köpa mig ett nytt headset. Har idag en bordsmic men vore skönt att bli av med den. Så vad jag kommit fram till att jag vill ha är:

- Trådlösa
- Så bra ljud som möjligt inom vettigt pris
- Bra mic
- Bekväma
- Prisklass: Max 2500:-.

Jag sitter med lurar på mig större delen av dygnet både i jobb och på fritiden, så komforten är viktig. Jag köpte ett par Logitech G Pro X (trådade) och fick dem i fredags. Micen gick sönder igår! (Verkar som att det är mute-relät som sitter på sladden som orsakat). Alla tips mottages varmt! Tack på förhand.

//H

Av mewrtar123
Skrivet av ingefaran:

@mewrtar123:

Hej! vad menar du med S2?

*sökte upp det, verkar ju intressant*

S2 är som jag förstår det det nya operativsystemet för Sonos-produkterna, eller i alla fall någon typ av mjukvara som ligger på dem. S2 kommer förhoppningsvis att komma med lite nyheter som dock inte är tillkännagivna ännu :/

Av mewrtar123
Skrivet av joeldeluxe:

@mewrtar123:

Problemet är inte att enheten klarar det, utan är när du har 75st andra nätverk inom räckvidd och det är segt som attan på 2.4Ghz-bandet. Musiken kommer hacka hur man är gör vilket är ett stort problem speciellt i lägenheter

True dat! Röstar fortfarande på ethernet dock

Av mewrtar123
Skrivet av joeldeluxe:

Tycker fortfarande den verkar för dyr för vad man får speciellt när den fortfarande bara har supergammal Wifi-teknik: 802.11b/g, 2.4 GHz broadcast-capable router.

Duger väl dock för ljud? Alla routrar som säljs stöder väl fortfarande den tekniken så jag ser faktiskt ingen jättenackdel med det. Personligen tycker jag att ethernet är det enda sättet att ansluta något på!

Av mewrtar123

@Rodnt: Sälj nu, när jag kollade igår så låg det inte en enda Beam ute på blocket.