Inlägg

Inlägg som qexcc har skrivit i forumet
Av qexcc

Jobberbjudanden under studier

Studerar just nu första året på ett kandidatprogram i datavetenskap. Har redan tagit emot intresse från företag att jag ska söka. Men jag vill fortsätta mina studier och bli klar. Antar att jag kommer få fler liknande situationer framöver. Hur gör ni som studerar samma för att bemöta allt detta?

I detta fallet skrev jag bara till den person som kontaktade mig att jag skulle spana in annonsen de hade lagt ut (det är en som jag känner som tipsade mig som jobbar på samma företag på samma avdelning som de söker personal) och tackade för mig att han skickade.

Brukar ni ändå gå och träffa arbetsgivaren på intervju osv även ifall ni inte är inställda på att ta jobbet? Hur brukar ni göra i liknande situationer? Det är ju ändå lockande att vara lite attraherad på arbetsmarknaden ändå.

Av qexcc

Eclipse om man pillar med Java. Annars Irssi som IRC CLI klient. terminal, vlc.

Av qexcc

Så många LAN med detta underbara spel. Vilka härliga flashbacks.

Av qexcc

Det här är min plats som student. Ganska enkelt. Har även en Macbook Pro mid 2012 som jag ibland använder mig utav också. Men primärt Ubuntu på den stationära.

https://i.imgur.com/NsFCAbF.jpg

Av qexcc

Vilken nostalgi alltså. Saknar dessa tider.

Av qexcc

Jag skulle tipsa att använda dig utav Google Cloud.

Grejen är att jag satt upp en Django sajt där för flera månader sedan med låga specs på instansen (f1-micro (1 vCPU, 0.6 GB memory). Dessutom databas och webbserver i samma instans för att webbplatsen inte är stor. Det är väldigt låg belastning på webbplatsen. Det är en basic företagssida där man kan lägga ordrar.

Man fick, har jag för mig ~2500-3000kr för att starta upp ett Google Cloud konto. Har varit extremt låg kostnad så jag har i princip nästintill hela beloppet kvar att utnyttja.