Inlägg

Inlägg som Metalic har skrivit i forumet
Av Metalic

Jag rekommenderar guardfilm! Deras skydd gör jobbet och BILLIGT dessutom!
Har använt deras på gamla 5.5 gen och nu på touchen. www.guardfilm.com
Fullbody guard är den jag använder.

Edit: Kan nämna att det är frifrakt dessutom!

Av Metalic

xbox360 frågor

Hej!

Jag undrar varför är det så att 360 är nästan eller helt slut på de flesta ställen runt om här i t.ex. gbg? Sedan även, är det så att de nuvarande versionerna är dåliga? Att de går sönder hejvilt? Läste på någon hemsida att felnivån är någonstans på 30% kan det vara så?

Mvh Metalic

Av Metalic

jag måste nog hålla med om att det hade varit otroligt konstigt ifall apple tillät byte utav hårddisk. Proceduren innebär att du öppnar upp datorn HELT! Minnen är okej.

Av Metalic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
Va?
Vista har inget stöd för EFI, och Vista x86 verkar inte få stöd att boota från GUID-partitionstabeller närmsta åren. Det firmwaren gör är att den skapar en emulerad bild utav BIOSen och MBRen. Den falska bilden utav MBRen blir skapad från en bild utav hur din GUID-tabell ser ut.

Så när du använder Boot Camp Assistance så skriver den till den falska MBRen var partitionerna ligger.
Om du försöker ändra på MBRen senare, från tex Windows, så kommer paritionernstabellen inte förändras. Utan GUID-tabellen kommer vara densamma, men du förstör syncningen mellan GUID-tabellen och MBR-lagret.

Firmware-uppdateringen är endel utav "Boot Camp". Boot Camp är inget program. Det är en samling drivrutiner tillsammans med en wizard som låter dig installera på ett bekvämt sätt.

Du är bra mycket mer insatt må jag säga och mig har du övertygat! Jag läste om firmware updaten på ngt annat macforum, där killen påstod att bootcamp absolut inte behövs. Jag använder bootcamp själv, och tycker det hela är väldigt smidigt!

Av Metalic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av o³w¹
Precis ett sånt här test jag letade efter för min lilla macbook, gissar dock att testaren inte provade disken till Mac OSX, så det är väl fortfarande lite gambling :/

Jag köpte en mybook fast vit pro, med firewire 800. Den fungerar alldeles ypperligt i både mac och win. Man kan alltid formatera den till mac, och sen använda macdrive så den syns på win! Alla hd i Mybook serien funkar precis som man kan förvänta sig!

Av Metalic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
Men det måste du. För Vista är precis lika gammalmodigt som NT4, det kräver BIOS och har inget stöd för EFI.

Nej det behöver man inte alls! Räcker att man tankar en firmwire update som ger Vista stöd för EFI sen är det bara att partitionera och tuta på. Ingen bootcamp inget struntprat om gammalmodiga grejjer!

Av Metalic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KSMB
?????????????????????

är det betalsamtal för att ringa Apples support.

hoppas du skämtar ! (vad kostar samtalen i sånnafall)

edit: läste nånnstans att det var 20kr/min (eller mera) ?
kan det verkligen stämma. räcker väll med att man betalar överpris för själva datorn.

Nej förtusan

Det kostar att lösa problem, hård/mjukvaru problem. Detta gäller inte om man har Apple care garantin, och inte heller under det första årets "limited warrenty" vid ett tillfälle.

Alltså en fundering eller liten snabb koll om hårdvarun ska skickas in, görs gratis!
Numret är 020, och kostar som vanligt samtal!

Av Metalic

Re: första gången på en bärbar

Citat:

Ursprungligen inskrivet av slanne
är första gången jag äger en bärbar, därför har jag en jävla massa frågor.

- det är en HP nx6325, som leverades med XP Home Edition och en jävla massa lulllull-program installerade - vilket jag vill bli av med. därför tänkte jag mig formatera och installera om Windows, till antingen XP eller Vista. det är väl som att installera drivrutiner till en statinär antar jag?

- någon som testat Vista? har läst om det, det verkar sehviiinfint. något ni (som testat det!) rekommenderar?

- köpte till ett extra minne, vilket jag verkar vara alldeles för försiktig för att sätta i. behövs det vara lite kraft?

hjälp mig göra den här övergången lite smidigare.

Att köra vista lagligt verkar löna sig enbart om man köper upgrade Home Premium. Vilket i ditt fall inte är några problem överhuvud taget!

Jaa minnet är väldigt viktigt, och har du en massa usb minnen över så kan de hjälpa till med det hela. Men minst 1gb ram är nog bäst även för de mindre aktiviterna.

Att lägga till minnen kräver oftast lite tryck och vilja Det måste liksom tryckas fast i fickan. Var inte rädd, men om känner att du kommer trycka sönder något, så trycker du nog fast minnet fel.

Av Metalic

Grattis till köpet!

Jag har även också undrat febrilt hur man ska göra med batteriet. Men faktum är att det är verkligen en förbrukningsvara.

Av allt jag har läst har jag fått uppfattningen att det bästa är nog att den sitter i datorn. När den sitter i får den små laddningar hela tiden. OM du verkligen inte vill använda den, så ska den vara vid 80% och in i frysen med den. Dock högst 3 månader eller liknande.
Hur du än gör, så kommer batteriet sakta men säkert försvagas. Så jag hade sagt utnyttja den så gott du kan nu när den är som bäst
Dock viktigt att inte köra den i botten för många gånger, och köra hela laddningar. Då du gör en hel laddningscykel alltså. Detta är inte bra för lilla batteriet!

Av Metalic

Måste instämma med att Apple gör väldigt bra bärbara också!

Och med en support som tar fram information som de inte direkt kan ta fram. Utan måste fråga kollega- skriva in en massa information- logga in på intern chat- fråga någon borta i Ireland-och samtidigt fråga mig, nu när jag ändå är i kontakt med killen- vill du veta något mer? Är en otroligt bra betald support!

Även sämst får sägas och jag hade av tidigare erfarenheter valt Acer Aspire serie och hela deras support!

Av Metalic

Jaa! Om du har alla dina partitioner i FAT32 så gör du så som inlägget innan. Du skriver convert (partitionen du vill konvertera) sen :/FS:NTFS

Etikett är inget mer än namnet på partitionen, låt den vara tom, eller skriv kanske olle... u kan byta namnet i Den här datorn sen!

Om du gör rätt, vilket du kommer så kmr inget försvinna.

Av Metalic

öhm usb 1.0? Nej nej... Jag har extern usb 2.0 och överför i nämnd hastighet... Det där med usb 1.0 fanns i parallels, men även där har stödet utökats. Firewire stöd kan jag inte säga ngt om. Två saker som inte ska fungera iallfall är bakgrundsljuset under tangenterna och frontrow.

jag använder senaste beta versionen av boot-camp och hela kommer som nämnt med Leopard.

Av Metalic

Jag kör regelbundet XP antingen genom bootcamp eller via parallels. Det fungerar klockrent och det är absolut ingen skillnad jämfört med min pc burk. Alla drivrutiner som behövs bränner man i macosx och de fungerar helt perfekt. Inget fel med ljud/kamera/tangentbord/extern hd allt fungerar som det ska.

Om macbookarna klarar vista så Ja. redan finns stödet i parallels, och även bootcamp lär väl ha någon inofficiell stöd för vista. Mer klart blir det med lanseringen 30nde Januari.

Även om jag har varit en hardcore Windowsare, så är macosx lite skönare :p. DOCK är Vista helt klart konkurranskraftig och smiskar macosx lite här o där.

Av Metalic

Jag kan väl slänga in också ett litet ord.

Att undervolta är som de senaste har kanske nämnt. Man sänker spänningen till processorn (som EGENTLIGEN är satt för högt på den här modellen) vilket kan lätt bevisas genom att jämföra med andra bärbara av samma processor!

Sänker man spänningen då minskar man endast dess värmeutvecklig, dock som nämnts innan så finns det ju självklart en gräns för hur lågt du kan sätta denna. Men från att gå 83+ grader i 100% load ner till stadiga 72-74 grader celcius. Helt klart godkänt och är helt inom gränserna för vad AMD Turion TL (tror jag är rätt) ger, med tanke på dess strömförbrukning.

Helt klart ett bra köp, och undervoltning är ett klockrent sätt att komma sin dator närmare

Av Metalic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nixXz
finns det någon slags kylare att köpa till om man vill? så den inte blir lika varm? och den skall inte vara svårt att sätta dit.

EDIT:
köpte nyss en 5024 väntar på den nu. Känns jävligt tungt när man sedan läser om det, den verkar rikigt kass. jag hade en MAX budget på 8000kr och då köpte jag 5024 för 7000kr beg.
Hittade ingen annan laptop med hyffsat grafikkort.
så nu känns det inte allt för bra.
Någon som har något possitivt att komma med?

Alltså KASS är den defintivt inte.. tycker du ljudvolymen inte är ett beskymmer så är den inget dåligt alls, defintivt inte för priset!!!! Och ja det finns extra kylningar, men de ger inte alltid bra effekt... om du undervoltar, så blir den lika varm som alla andra bärbara... Detta görs med ett litet program!

Grattis till köpet ändå!! var glad

Av Metalic

Den låter mycket och blir jätte varm utan undervoltning. x700 är ett medelmåttligt grafikkort som lär klara alla de nämnda spelen, dock i medel-hög inställningar

Av Metalic

Jag med

Av Metalic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nikjoa
CSM101 : Okej, då behöver jag lite hjälp med vad flasha BIOS innebär, för när det kommer till BIOS kan jag ingenting.

Hur flasha jag BIOS? Kanske finns nån guide någonstans, men jag hittade inget vettigt när jag sökte.

Du måste ha klart för dig att flasha innebär modifiering o lär inte accepteras ifall datorn går sönder.
En mer enklare och säkrare alternativ är att underklocka. rmCLOCK utility, google den. Det programet sänker spänningen till processorn och gör den mer kylig.

mvh metalic

Av Metalic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av digitalsatan
En bärbar ska inte ligga idle på 83grader, inte heller komma upp i temperaturer som 103 grader utan spärren.
Jag kan inte ens installera windows utan att ha en dammsugare vid utbåset (vilket acer tipsade mig om när jag ringde supporten, många + på denna fina lösningen).
Efter som spärren ligger i drivrutinerna så finns den alltså inte under windows installationen och då blev min så varm att den dog.

Och jo insuget undertill var rensat på damm..

För 14 040kr ska inte en dator bete sig så här.
Bra prestanda, men riktigt dålig konstruktion.

Grymt missnöjd

Nja spärren sitter väl i hårdvaran.
Ditt fall är lite till det extrema. Min dog aldrig, men gillade att trotthla vid belastning.

oldschool8bit: Självklart så funkar allt vid undervoltning, men vad tycker du om insuget undertill? och faktum att den låter som en torktumlare? Det är mer allmänt känt att Acer har satt spänningen för högt till processorn.. Den temperaturen du får när du undervoltar, är den tempen den egentligen ska ha!

Dock ifall man har tröttnat, eller vill ha ngt bättre så finns alternativet att häva köpet. Det är vad några av oss försöker förmedla.

MVH Metalic

Av Metalic

De jag menar... den SKA vara där, men inte användas för att kylningen är klen!