Inlägg

Inlägg som Rotten har skrivit i forumet
Av Rotten

@Joakim Ågren: ok 980. Jag missade släppet eftersom jag gav upp uppgraderingsambitionerna fyra år in i GPU racet.

Försökte också köpa beggat 980 SLI setup innan rx580, men fick inte köpt av dessa i tid.

Önskar att nvidia släpper en produkt jag kan lita på eller som är mycket attraktiv från start, men det var längesen. Men varje gång det är dags att köpa så är det nåt märkligt nvidia gjort som är mindre diskret. Fast det är ju trevligt att inte behöva byta CPU, så hade det ju vart roligt om man kunde göra en gång per decennium med reella fördelar och slippa välja mellan pest eller kolera.

T ex 1060 3gb är en riktigt bra deal för nyköpare och lastgamla/htpc burkar, men idag finns ingen bra uppgradering från 7970 av prisskäl och det är gubbar i kostym som sett till det

Av Rotten

@serverfel: Nvidia gör bra skit också, men om de hade försökt kunde de krossat amd för länge sen. Det de gör nu är enbart mjölkning och marknadsföring men det skiter väl dagens nördar i

Av Rotten

690 är kraftfullt men handikappat. PUBG är dåligt optimerat. Nvidia känner inte till innebörden av konkurrens, och övre mellansegmentet är ett svart hål.

Vänta ett år till på lägre priser eller begagnat är ju inte det roligaste heller, det går trögare för vart år.

Nu såg jag också att jag sitter på i7 3770k så mitt tidigare inlägg kan läsas med det i åtanke. i7 3770 driver ut en 1070 på ett ungefär och inte så noga, 2500k kommer flaska betydligt på modernare spel.

1060/rx580 är det vassaste som jag hade satt på det moderkortet, sen är det nog så att det inte är värt pengarna att uppgradera. Men detta är ett marknadsproblem.

så att säga, med en i7 och 7970 crossfire (eller '7990') på 3gb hade du inte behövt uppgradera på något år till.

Klocka i alla fall absoluta järnet först å se till att du har RAM och SSD till det du spelar. Sen kan du förbereda dig på nytt modermodem. Med lite tweaks kan du kräma ut mest möjligt av de två gigabyte GPU minne du har.

bra tips i tråden i alla fall

Av Rotten

@serverfel: 7970 är mer än bara lite bättre än skiten 600 seriens 2+2gb. 700 och den magiskt försvunna 800 serien.

Folk klagade på värmen och drivrutinerna på 7900 serien. Sen bränner nvidia sina gpuer och prestandan på två-tre generationer kort går ner med tiden, när 7970 löper förbi.

Nvidia kom med inget särskilt med 900 serien och först med 1070/1080 är det värt att uppgradera.. förutom att vi har aldrig fått mindre för pengarna.

"Någon" fortsätter köpa nvidia hur långt upp de än sitter med tummen i röven, och det är inte enbart snorungarna.

Vet ensom gått genom 670 SLI till 980 SLI som kunde kört dubbla r9 290 eller 7970 från början med custom kylning istället för att hoppa från flaggskepp till flaggskepp till flaggskepp för att ändå spela lord of the rings online i 40fps ...

Lägg därtill att nvidia sitter på +80% av marknaden och entusiaster verkar inte längre ha mycket att säga till om på marknaden.

Därför behövs det lite skryt på 7970

Av Rotten

@Styler: körde 7970 med strängt dragen fläktkurva. xfx......

Av Rotten

sitter på en 3770k nu klockad för skojs skull. Den drev på 3x7970 200fps+ bf3 i eyefinity, så tror man ska upp i gtx1070 innan den flaskar. tycker du ska klocka skiten ur din 2500k.

Du har ett knepigt läge där du sitter på mycket hästkrafter med andra begränsningar så prestanda per krona kommer oavsett bli mindre än du kunnat tro på så lång tid.

Spel på SSD
16gb ram
rx580/1060 minst 6gb

Annars lite vassare processor, 2500k är på väg ut trots intels monopol.

Av Rotten

Uppgraderade nyss. från 7970 till rx580 8gb. behövde DP->mini-DP adapter bara så kunde jag dra igång eyefinity.

7970 HD körde farming sim i 5760x1080 i medium/high 60fps och 2xAA+EQ med undantag för kass maps och optimeringsproblemen spelet har generellt.

dock med en del pillrande i game.xml.

nu ligger jag på 60fps stabilt men 4xAA är bara aktuellt på små maps och singleplayer

betalade 3300 för 7970 (3st 9900kr) och 2800 för rx580 och menar att 7970 pissar på utvalet som finns idag.

Detta för att kunna använda tre skärmar utan SLI ett par år till. hade mer än nog prestanda i 1080p för mina spel.

Av Rotten

@zosma: När det gäller kass optimering finns det inget "borde" klara. DÅ uppstår såna irriterande artefakter. Min dator borde också fixa det. faktum är att min betydligt klenare men något nyare acer lågprislaptop lirade betydligt bättre och utan tweaks. trots SSD, bättre CPU och 2-3 gånger kraftigare grafikkort.

sänk viewdistance till 1.0 och viewdistance LOD 1.3 i game.xml om det försvinner då är det bara öka gradvis. Vet inte vad ungjävlarna menar med PC master race..

Jo kör också bra maps. De flesta funkar med sina egna settings.

Av Rotten

@zosma: har du inte 60fps perfekta fps får du hjul-lagg. lite motion blur hade hjälpt bort det men spelet har väl inte stöd.

det är typisk cpu/disk-lagg som kommer av inladdning av objekt vad jag förstått av timmars tweakande i game.xml.

EFtersom AA och skuggor inte förvärrar problemet

Av Rotten

Efter en del lyssnande kan jag konstatera att B&W v204 är sjukt bra. De fyller ut de flesta rum med behagligt ljud. QLN 604 spelar högre ner till 30hz och har mer tryck, och spelar riktigt musikaliskt. De sparkar lite i bröstet till och med. Men v204 kan reproducera toner på 10hz efter vad jag testat, om det är mer hjälp av rumsfrekvens vet jag inte men det är imponerande och ingen av de andra högtalarna fixar det tillsammans.

Av Rotten

Har byggt vidare på på den gamla altec lansing subben och køpt NAD 325BEE 2x50W @8 ohm.
Fick ett par gratis QLN 604 med 6.5" element, 22 år gamla. Hade tur då en annan redan skulle hæmta høgtalarna, men så fick de motorstopp... 0kr och de spelar helt otroligt. Får tryck i brøstet och de lirar riktigt skønt ner till 30hz. Just nu har jag lånat rotel slutsteg men C325bee håller næstan lika bra.

Køpte NAD C310 samt B&w V204. De kørs med Dell (altec) midwoofer 2x.6.5" och audioengin s8" som inte ær på bild. v204 spelar vældigt øppet och varmt, avslappnat ljud och det ær inte brist på bas heller med 2x6.5". Funkar bra till nærfælt också. Med subwoofers spelar det något grønjævligt høgt, ganska roligt :).

QLN 604 + NAD 325BEE

http://i68.tinypic.com/or17iu.jpg

element (nu ær de som ny)

http://i64.tinypic.com/jickrr.jpg

B&W v204 + nad c310 + dell altec lansing sub + audioengine s8 (inte på bild)

https://i.redd.it/cpy3rg7s3q8z.jpg

B&W V204 element

http://i68.tinypic.com/1z1so6s.jpg

Av Rotten
Skrivet av MagnusHH:

Här är en bild på mina saker, billigt i jämförelse med mycket annat här men låter riktigt bra:
- AudioEngine 5+
- AudioEngine S8 (sub)
- DragonFly DAC
- Auralex ljudabsorbenter
- Roon TIDAL som ljudspelare och streamer

Allt som allt kostar det ca 10.000, och otrolig bra ljud i förhållande till sitt pris.
http://xtremeroute.com/my setup1.jpg

Första jag ser med kör audioengine Sub och monitor :). Haft mina i sex år eller så, t.o.m producerat en del "musik" så du kan testa om det låter bra på din setup
https://soundcloud.com/makron-melodies/melonator-it-begins-po...
https://soundcloud.com/makron-melodies/funky-funky-polish

A5 saknar lite storlek, och subben går djupt men är fladdrig.

Så köpte jag Addon T20 till tvn och de har lika djup bas som subben, med undantag för volym.

Nu kör jag Audioengine A5 + S8 sub och Altec lansing ADA 995 (dell) som 5.1 system. Subbarna blir helt brutala i kombination. Fick ett jäkla tryck i övre basregistret som audioengine sub ensam saknar, jävligt roligt

Behöver uppgradera audioengine a5 till nåt större. Har vart riktigt nöjd med dom, de spelar mycket bra i mindre rum

https://thumb.ibb.co/d6Mg7k/WIN_20170623_15_28_07_Pro.jpg

https://thumb.ibb.co/eF13L5/WIN_20170623_15_32_46_Pro.jpg

https://thumb.ibb.co/nzWQYQ/WIN_20170623_15_41_03_Pro.jpg

Av Rotten

Bägge har väl skalbara arkitekturer, så de kan producera vad de vill. men för att överleva har man en årsplan och prisstrategi för låg/mellan/högsegment/mobil etc etc.

Det är riskabelt att släppa en overkill produkt idag för att sedan ha många problem i efterhand, det kanske tar 5 år för mjukvaran att komma ikapp och under den tiden tar man från sin egen marknad. och det är bara två företag som kan det här nu för tiden, tror inte de har lust att riskera onödigt mycket.

Sedan görs andra, mindre förbättringar som inte alltid är strikt gpu relaterade som strömsnålhet och liknande, där tror jag inte att de håller igen.

Av Rotten

Senaste generationen nvidia går bra men kostar ju. Alltid varit stor risk knutet till bärbara, tog en god stund innan intel HD och många integrerade radeon kretsar som var ren skit. Köpte en packard bell med GT420m för 6-7 år sedan och den klarar mer än man tror, endast 5000 ny. Lite för klen för rocket league men håller 40fps. Och köpte acer för 2000 nyligen med nvidia 740m, den drar de flesta spel över förväntan.

144hz skärm ger mer för pengarna och då är det väl ett måste med 1000-serien

Av Rotten

Ägg är tveklöst nummer ett, och nästan lika viktig i kaloriöverskott mtp hur tillgängligt proteinet är.

Av Rotten

ROCKET LEAGUE

Har du en gång spelat, skall du testa den titeln.

Av Rotten

Det ær bara klent folk som inte åstadkommit något i livet ænnu

Av Rotten
Skrivet av AMD-FX:

Haha, katter tycker tydligen om att ligga obekvämt

Hehe inte denna dam. Ingen rolig bild men måste ju få visa hur søt hon ær nånstans

http://i64.tinypic.com/2qxmauv.jpg

Av Rotten

Rocket League är bäst tveklöst. Om vi hade det då vad hade du haft lust att spela?

De som kommer näst är alla multiplayer och de flesta fungerar offline. De mest spelade/omtyckta, som alltid kommer vara mer eller mindre roliga.
UT99, bf1942, CS, age of empires, *craft, Diablo, GTA, Minecraft.

Serier jag lirat mer för single player och local multiplayer är serier som Gran Turismo, Civilization, Fight Night, Bomberman, Half Life, Final Fantasy, Freelancer, KOTOR, Mass Effect

sen har simulatorer sin egen klass.

Suck.. Command & conquer, total annihilation, morrowind, Baldurs Gate, Worms

Super mario world, stunts

Av Rotten

@mordiiax: Jag har fått intrycket av att Samsungs 34e790 är bättre, har läst många tester på de här iom att jag ska byta ut min klumpiga trifinity-setup. Dellen har sämre färger och betydligt sämre svärta, och jag hade inte tummat där med det priset

https://www.komplett.no/product/830232/datautstyr/skjermer/sk...

ska köpa en beggad, ca 6 tusen