Inlägg

Inlägg som partymusen har skrivit i forumet
Av partymusen

Kostnadseffektiv win xp/7 dator

Hej

Jag jobbar för ett företag som sysslar med energimätningar i hemmet. Hittils har vi använt oss av Asus Eee Pc 100(0)1 PX(D) som centralenhet i våra mätstationer då de varit extremt kostnadseffektiva ca: 1600kr st. Men då dessa slutade tillverkas i mitten av 2012 så börjar lagrena tryta och vi måste börja kika på ny hårdvara så därför ber jag nu er om hjälp. Jag har följande spec:

Windows XP och uppåt (OS måste ingå i priset)
1gb RAM
Intel Atom och uppåt
50 gb HDD och uppåt
Minst 2 st USB -portar
Nätverkskort både trådlöst och Ethernet
Skärm är ej ett krav.

Alla tips är välkomna!

Av partymusen

Fan va awesome, thx för snabba svar!

Av partymusen

Fast den är SATA 3 det är väl inte kompatibelt med SATA 2?

/M

Av partymusen

Tack för svaret,

Jag kan lägga till minnen upp till 8 GB enligt specen från Dell:

Minne

Typ

DDR3 SDRAM

Hastighet

1066 MHz

Kontakter

två SODIMM-kontakter

Modulkapacitet

1 GB, 2 GB, 4 GB

Minsta minnesstorlek

1 GB

Kostar ju i princip inga pengar... i förhållande till disken så om det kan få det hela att lira bättre vore ju det kanon.

Hur hög hastighet kan man ha på minnena? måste det vara 1066 MHz? Har för mig att det måste stämma med processor med multipeln eller något sådant?

Av partymusen

Uppgradering till SSD i en Dell Latitude E6410

Hej,

Tänkte höra med proffsen här på forumet. Jag jobbar som webutvecklare och har en Dell Latitude E6410 som arbetsdator. Generella specs Intel Core i5 M460 @2.53GHz, 4 gig ram, 64 bit OS. (full spec: http://support.euro.dell.com/support/edocs/systems/late6410/s...)

Jag använder frekvent AI och PS -CS6 + Visual Studio 2010 + Spotify + skype+ outlook + en drös med flikar i Chrome så segar datorn ihop rejält, så jag funderar på om det skulle bli någon prestandaboost att langa in en SSD typ denna: http://www.dustin.se/product/5010585185/intel-320-series-2-5-...

Ska finnas stöd till SATA2 så att sätta in en ska inte vara några problem men frågan är om det är värt 2000 spänn?

Tacksam för svar!

Av partymusen

Har du grejer på disken som du vill rädda? bilder osv?

Annars föreslår jag att du formaterar med hjälp av skivan. alternativt reparerar. Bara att köra igång datorn med Vista-skivan i (förhoppningsvis har du rätt boot-sequence, annrs tryck F8, ESC eller vad det nu är för knapp som gäller och ställa in så att DVD'n står före hårddiskarna)

Bara att följa instruktionerna efter det

Av partymusen

Prova att plocka ur strömmen från den andra håddiskendisken och köra kan vara PSU som inte hänger med av någon konstig anledning

Av partymusen

Nej då, moderkortet ska ha ddr2, ddr3 är endast den nya socketen som ska ha.

Har du satt i strömmkabeln till grafikkortet? Och extra strömkabeln till moderkortet?

Om PSU är modulärt. Har du vänta strömkabeln till Grafikkortet rätt? det finns olika ändar på det.

Jag skulle gissa på att det är PSU som strular, får du inte igång grejerna prova med en polares psu eller skicka tillbaka och be om nytt

Av partymusen

Ang. minnen så är de 1066 MHZ när de monteras i par. Så per minnessticka blir det 533MHZ.

Sedan matchas 1066Mhz (oavsett om du har 2 eller 4) med FSBn på processorn och vilken FSB du som moderkortet har stöd för.

Så FSB ration bör bli kommer bli 5/6 (tror jag har inte räknat exakt) Men 1066Mhz genom 1333Mhz iaf.

Av partymusen

Svart skärm

Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro
Processor: AMD X2 4400+
Processorkylare: Stock
Moderkort: ASUS A8N-SLI Premium
Minne: 2x 512MB Corsair XMS PC3200
Grafikkort: Asus Geforce 7800GTX TOP 256MB PCI-E
Hårddisk: WD Raptor 10 000 SATA + Seagate Barracuda 250GB SATA
Nätaggregat: Corsair VX 450 W
Övrig kylning: 1x120mm insug och 1x200mm utblås i lådan
Övriga komponenter: DVD-brännare

Hej

Får inte upp någon bild på skärmen. Helt svart skärmen reagerar inte från stadbyläget. Jag har precis fått ett nytt nätagg eftersom det jag hade dog (Antec Truepower 450W som sitter i Antec Sonata II) Det var andra gången det la av, denna gång fick jag iaf en ny modell. Ett Antec Neopower 500W. Vilken vid inpluggning bara resulterade i att gröna moderkortslampan blinkade och datorn vägrade starta.

Därför provade jag polarns Corsair VX 450 W, vilket resulterar i grön stadig lampa. När jag startar datorn drar samtliga fläktar igång men inget kommer upp på skärmen.

Provade även med polarns grafikkort (nyare PCI-E Geforce) som har en funktion som kör fläktarna på MAX en stund i början för att blåsa ur flänsarna. Monterat i min dator fastnar det i det läget, vilket normalt varar i 1-2 sekunder i hans.

Har provat att flasha CMOS två gånger dels via jumpern och med att ta ut batteriet. Kan vara korrupt BIOS hittde följande information. kan det vara tillämpbart?

http://www.wimsbios.com/faq/howtorecoveracorruptbios.jsp

Någon som har något förslag på lösning?

Tacksam för svar!

/Martin

Av partymusen

Koncentration

Hej

Behöver lite hjälp jag leter efter ett klipp där man blir ombedd att räkna antalet passar som ett gäng i svarta tröjor passar en booll mellan sig mot ett lag med vita tröjor och i bakgrunden dyker det helt plötsigt upp en björ , fast det märker man inte för man sitter och räknar passar. kan någon länka mig?

Tack!

Av partymusen

xphaze:

Tack för ditt svar! Hoppas på att test kan ske i framtiden!

perost:

Jag vet hur det var själv när jag första gången på ett lan för ganska många år sedan fick prova på skillnaden mellan en riktig musmatta och en vanlig. Innan dess hade jag inte ängat det en tanke!

En viktig parameter som är grymt svår att testa är slitage, jag är inne på min 3:e musmatta i ordningen nu om man räknar till professionella musmattor. Nu använder jag en dubbelsidig "razor exactmat". Fick för någon månad sedan byta från "speed"-sidan till "control"-sidan pga av för mycket slitage. Trodde en hård musmatta skulle hålla bättre men icke! man skulle antagligen kunna jämföra en musmatta med en teflonstekpanna, för eller senare släpper beläggningen... Då hjälper det inte om basen är av metall, glas eller plast.

Men jag tror att ett test iaf kan innebära en "revolution" för unga gamers som inte varit på lan och provat på skillnaden! Borde inte vara något problem att få företagen att skicka ut testmattor iaf!

Av partymusen

Dags för musmattstest?

Det dyker ofta upp tester på nya möss som blir allt precisare och man kan ändra både vikt och dpi och göra all världens inställningar i mjukvaran som medföljer. Ser man sedan till hårdvaran som kan kosta rejäla summor för att uppnå grym FPS, men hur många har en musmatta som är optimerad för sitt system?

Jag tycker om att tävla mot andra när jag spelar och då kvittar det om det ser snyggt ut jag vill ha de bästa förutsättningarna för att ta kål på min motståndare före han tar kål på mig!

En vanlig fråga på forumen är; "Jag har den här musen vilken av dessa musmattor tycker ni jag skall välja?"

Till svar får man nästan uteslutande subjektiva svar. Och visst är det är det till en stor del en subjektiv bedömning, anatomiskt är vi alla olika utformade vilket till stor del ligger till grund i detta fall. MEN det måste gå att testa till en viss nivå, man skulle kunna jämföra det med ett test av högtalare. Det går att bedöma om högtalarna är riktigt kass, medelbra eller riktigt bra, men sen kommer vi över till den subjektiva bedömningen, vissa gillar riktigt fet bas medan andra gillar en "smiskig" diskant osv. Vissa möss bör helt enkelt inte funka med vissa musmattor, ett test skulle kunna hjälpa till att miska riskerna att göra ett felköp.

Därför efterlyser jag ett musmattstest på sweclockers.

Man skulle kunna tänka sig ett test där man tar 3-5 st. Kända möss typ Logitec G5, Razor Tarantula, MS Sidewinder osv. och testar dem mot ett gäng musmattor, hårda och mjuka.

Kan vi inte hjälpas åt i denna tråd att komma med förslag på metoder som Sweclockers skulle kunna använda i ett test?

Av partymusen

Minnesköp

Behöver mer minne, inge proffsprylar men, något som funkar bättre fyller RAM ibland typ vid Spel+musik osv. Sen tror jag inte att hastigheten på min nuvarande minnen är tillräcklig kör OC med en FSB på 215*11

Från Everest:

CPU FSB 214.97 MHz (orginal: 200 MHz, overclock: 7%)

CPU Hastighet 2364.57 MHz

CPU multiplikator 11.0x

Minnesbuss 168.90 MHz

DIMM2: Corsair CMX512-3200XL 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.0-2-2-5 @ 200 MHz)

Minnes synkning 2.5-3-3-5 (CL-RCD-RP-RAS)

Hade tänkt mig 2gig. Kommer då ta bort mina gamla minnen och ersätta med 1st 2048mb eller 2st 1024mb

Vad kan ni rekomendera? pris runt 1000...

Av partymusen

Extra skärm

Tjena!

Har lyckats få tag i en extra skärm som jag ska köra remote desktop på till min skola (DSV).

Skärmen är en Eizo Flexscan L360
http://www.eizo.com/support/discontinued/lcd/l360.asp

Denna vill jag köra tillsammans med min Viewsonic (se sign). Jag har två DVI utgångar på mitt Grafikkort (se sign).

Jag har en omkopplare från VGA till DVI MEN får inte upp någon bild på min extraskärm, jag har kollat på en äldre dator hemma (med vga-utgång) att den fungerar.

Då kommer den viktigaste frågan, rent tekniskt, går det att plugga in en skärm med VGA-ingång till en DVI-utgång?

Kan tänka mig att det inte är något problem på nyare skärmar trots kontakt, men i länken ovanför under info står det att det är analog VGA-in.

Om det ska funka måste det vara något med mina inställningar...

Någon som vet?

EDIT : LÖST!

Av partymusen

TV-serie premiärer

Förut fanns sidan Tv-feber dom brukade ha ett sammanlagt schema när tv-serier sändes i USA (varför det nu skulle vara intressant =P). Där fanns även samlad information för när serierna drog igång efter säsongsuppehåll osv.

Finns det någon likande sida?

Av partymusen

hasenfrasen, värför kör du inte cool n' quiet på sommaren då? funkar kanonbra även om du har klockat...

Av partymusen

Vill du ha några vettiga svar bör du skriva vad du har för dator i övrigt.

Av partymusen

antar att du har två st. utgångar på grafikkortet, avänd dom istället. Skaffa en omkopplare (om du inte har någon liggande?) från dvi till vga-kabel så ska det lösa sig...

Av partymusen

Han köpte ett 8600 som var ca: 2 cm bredare än chassits bredd, räknat från moderkortet ut mot chassidörren, ska kolla runt lite. Fortsätt gärna tipsa om ni hittar något bra kort! (Jackblack tack för ditt tips, kände dock inte igen någon av leverantörerna)