Inlägg

Inlägg som Jiv har skrivit i forumet
Av Jiv

Annonsen är avslutad

Av Jiv

Konftel Ego konferenstelefon

Aldrig använd Konftel Ego, ny i kartong. Beskrivning saxat från internet:

The Konftel Ego is a personal speakerphone. It's compact and portable and fits easily inside your briefcase, wherever you're going. Despite its size, the Konftel Ego delivers crystal clear sound thanks to the unique OmniSound audio technology. It's ideal for a meeting with a couple of colleagues in one of your smaller conference rooms. Or in a hotel room, while you're away from the office. If you're alone in the room, the Konftel Ego is a good alternative to a headset.
The Konftel Ego works seamlessly with conferencing tools. It connects easily to a PC via a USB port or to a tablet or smartphone via Bluetooth. The Konftel Ego has a headset port, and the built-in battery gives you the possibility of completely cordless use.

Finns utanför Umeå, kan skickas om köparen står för fraktkostnad och betalar i förskott via Swish.

Läs hela annonsen här

Av Jiv

Keychron K6 Wireless Mechanical Keyboard

Säljer ett sparsamt använt mekaniskt tangentbord med tillhörande handledsstöd i trä. Bruna brytare. Tangentuppsättningar för både Mac och Windows, och kan lysa i alla möjliga färger om man gillar sånt. Komplett med laddkabel, manual och verktyg för att byta tangenter.

Finns utanför Umeå, kan skickas om köparen står för frakten och betalar i förskott via Swish.

Läs hela annonsen här

Av Jiv
Skrivet av Trendy:

Itunes har rätt trevliga kampanjer på fimer just nu. 4K + dolby vision + dolby atmos etc, streamas sen via apple tv appen!

Lord of the rings (extended edition) alla tre filmer för 147 kr.
https://tv.apple.com/se/movie/sagan-om-ringen-harskarringen-e...

Alla Harry Potter & fantastic beasts + return to hogwarts för 349 kr (totalt 12 filmer, det står 8 men man får alla 12!).
https://tv.apple.com/se/movie/harry-potter-och-dodsrelikerna-...

Vet du om det finns något bra sätt att hålla koll på sådana här reor och erbjudanden?

Av Jiv

Linksys Velop AC2200 Mesh 3-pack

Säljer ett 3-pack mesh-routrar från Linksys, modell Velop WHW03 AC2200. Ett väggfäste följer även med.

Kan koppla samman både via kabel och trådlöst, perfekt för att få wifi-täckning i hela huset utan att behöva kablar. Allt installeras via Linksys App, supersmidigt!

Finns utanför Umeå, kan skickas mot fraktkostnad och förskottsbetalnings.

Läs hela annonsen här

Av Jiv
Skrivet av MrTowle:

Velade länge om jag skulle köpa en Switch eller inte. Tillslut för några månader sedan köpte jag en och vilket succéköp det var!

Jag och sambon spelar Mario 3D World tillsammans och har klarat alla världar! Nu samlar vi stämplar och stjärnor. Mario Cart 8 är också ett spel som går varmt här!

Någon som har ett tips på ett annat bra spel där man kan spela två personer? Fick med Super Mario Odyssey när vi köpte Switchet och det var inget någon av oss gillade. Har sneglat lite på Luigi Mansion 3, men är osäker på hur kul det är att spela två personer?

Gillar ni mer klassiska Mario är ju New Super Mario Bros. U - Deluxe Edition givet!

Av Jiv
Skrivet av Reckie:

Jättetack för att du tog dig tid att svara och kolla.

Hur är det med spel för nedladdning vs cartridge?
Måste man växla cartridge för att byta spel eller räcker det att göra en första installation via den och sedan slippa bytet i framtiden?

Såg att Ring Fit fanns både som paket med switch och då ingick nedladdningskod men att det också fanns att löpa löst som cartridge för samma totalsumma. Därav min förvirring. 😁

Spel på cartridge kräver att du har den i för att kunna spela.

Av Jiv
Skrivet av Manett:

Tror ni detta blir för varmt för boxen? Det är 6cm från toppen av Xboxen till "taket". MS säger minst 4cm. Ponerar att ta bort dörren så att det alltid är öppet.

https://i.imgur.com/6oi1H5m.jpg

Jag har liknande lösning, men med Ikeas ”soft close”push to open-pinne. Låter bara dörren stå på glänt mot den när jag spelar och det har inte varit några problem sen jag skaffade xboxen vid launch. Låter jag den vara stängd blir det duktigt varmt där inne, men inte märkt att något händer pga det.

Av Jiv

Produkt: Apple Magic Trackpad 2 - Silver
Länk: https://www.mediamarkt.se/sv/product/_apple-magic-trackpad-2-...
Kategori: Möss
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3354752
Pris: 889kr

Av Jiv
Skrivet av jOnÄTÄn:

Är skate 3 spelbart för er på series x? Det håller på och "rycker" hela tiden för mig så är skit svårt att spela inte som jag minns det på xbox 360 och One s.

Funkar fint för mig!

Av Jiv

För er som letar efter en Series S finns den för 2999:- här: https://warehouse204.se/produkt/microsoft-xbox-series-s-512gb...

Av Jiv

Produkt: Microsoft Xbox Series S
Länk: https://warehouse204.se/produkt/microsoft-xbox-series-s-512gb...
Pris: 2999:-

Av Jiv

Köpråd gällande ny skärm - 4K för hemmabruk

Halloj!

Är på jakt efter ny skärm i budgetsegmentet. 4K, 60Hz, 28", pris kring 3000:-. Den kommer att användas dels för hemmajobb ansluten till min Surface Book 2-docka, och dels för privat bruk ansluten till MacBook Air M1 via USB-C-hub/docka. Ofta båda samtidigt.

Spel kommer den inte utsättas för i någon större utsträckning, mer viktigt att den är skön att kika på under många timmar.

Jag har hittat dessa två modeller. Åsikter kring dem? Eller bör jag kolla på någon annan?

Samsung U28R550

Philips E-Line 288E2A

Av Jiv
Skrivet av Umbriel:

Har de? var jag för sen?

Jupp, slut nu.

Av Jiv
Skrivet av giplet:

Har du behov av redundans? Jag hade skippat spegling och kört data på båda diskarna. Raid är ingen backup, utan du bör ändå ha din data lagrad på andra ställen. Redundans är främst till för att ha data tillgänglig så mycket av tiden som möjligt och det har man som privat användare ofta inte så stor nytta av. Går disk sönder kan man vänta två dagar på en ny och sedan läser man tillbaka från backup.

Som du redan fått svar på funkar de ofta fint att koppla in USB-disk, men räkna inte med någon fantastisk prestanda på den

Behov vet jag väl inte direkt om man kan kalla det, men jag har ju 2x 4TB disk, NAS som stödjer RAID, och inte behov av mer än 4TB utrymme... Då känns det väl rimligt att utnyttja funktionen.

Av Jiv

Jag gjorde slag i saken och klickade hem en ZyXEL NAS326 från Netonnet och 2x 4TB diskar från Inet, totalt 2800:-. Jag har varit nöjd med funktionaliteten i min X antal år gamla Buffalo, så detta borde nog fungera utan problem också!

Av Jiv
Skrivet av KingCobra:

En fundering, går det inte att få leverans på Xbox series X? Jag menar, det är många butiker som har den på lager så det är väl inga problem? Kjell o Compani T.ex har ju fri frakt så varför inte bara beställa hem den?
Är ju ett "något" bättre alternativ än att köra 30 mil för att kunna köpa den i butik.

Det är nog just det som oftast är problemet, den finns inte i webblager.

Men, Kjell verkar ha 5+ inne, så passa på om ni letar!

Av Jiv
Skrivet av giplet:

Om jag ska vara krass så är det som DS220j erbjuder över Zyxel är ett snyggare UI för administrering samt en del lite mer avancerade administreringsfunktioner via UI. Jag har även en Buffalo-NAS som jag "rootat" och kan då logga in i Linux på den och göra nästan vad jag vill med den. I princip alla NAS'ar du kan köpa idag kör Linux och de flesta går att komma åt via SSH med lite hackande. Så man är sällan begränsad av annat än CPU och minne i NAS'en.

DS220j har ändå så begränsad CPU och minne att du inte vill köra några mer avancerade saker på den. Och med bara två diskar kan du inte köra några mer avancerade raid-lösningar.

Så även om jag älskar min Synology så fixar Zyxel (och alla andra) utmärkt att lagra filer på en nätverksdisk.

Edit: Detta med TS krav på att kunna streama till TV'n. Man måste hålla isär vad det innebär att streama. Om man installerar typ Kodi på TV'n så streamar man inte filmerna, man öppnar helt enkelt film-filen som vilken fil som helst från en nätverksdisk och all uppspelning sker på TV'n. Detta klarar vilken NAS som helst.

När man streamar i ordets rätta bemärkelse så skickar NAS'en en ström med avkodad bilddata till enheten som inte behöver göra något mer än visa den. Det kräver lite mer kraft i NAS'en, särskilt om man behöver använda så kallad transkoding där NAS'en ändrar upplösning på bilden innan den skickas.

Alla appar jag använder idag på Android TV, AppleTV, iPhone osv. öppnar filmer från NAS'en som fil. Det finns ingen anledning att strömma eftersom enheterna har tillräckligt med kraft för att avkoda filmen själva. Och därför räcker det också med vilken NAS som helst för att lösa det caset.

Tack för förtydligande! Jag tror jag kör på den från ZyXEL, den verkar ju räcka. Planen är väl mest att använda som backuplösning med 2x diskar för redundans.

Vet du om jag även kan köra en extern disk via USB, utan att blanda in den i RAID, men komma åt filerna därifrån via nätverket ändå? Skulle ju vara fint att kunna lagra till exempel film som AndrodTV ska ha åtkomst till där, då det inte finns något behov av att ha redundans på dessa.

Av Jiv
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

Har tyvärr inte kommit till skott än och är således missnöjd 🤣

Det blev för mycket att ta in helt enkelt så jag har inte klarat av att bestämma mig... men det börjar luta åt Synology även fast Qnap är snabbare. Men överväger att bara köra en med två platser istället för fyra. Det drar iväg så sjukt i pengar ändå 😕

Återkommer när jag lyckas få till något, men det kan dröja!

Hehe, lite samma här. Har funderat på ny NAS till och från i något års tid nu. Nästan ett under att befintlig med en disk inte lagt av.

Jag stirrar just nu på denna, skulle säkert räcka fint för mig: Synology DS220j.

Å andra sidan funderar jag på om inte även denna skulle göra det... ZyXel NAS326

Det är ju trots allt nästan dubbla priset på den från Synology.

Av Jiv
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

Svarar mig själv här lite.. har väl läst på en del och kommit fram till två alternativ som är någorlunda utbyggbara.

Vilken hade ni valt av Qnap TS-453D och Synology DS920+? Utgå från att det är 4gb-varianterna jag tittar på. Har inte bestämt vad jag ska sätta i för diskar ännu. Börjar nog med nåt befintligt och så får jag helt enkelt uppgradera med tiden. Har inte råd att fylla dem direkt.

Motivera gärna era svar

Står i liknande situation själv, om än med kanske snäppet lägre krav. Vad blev det i slutändan och är du nöjd?