Inlägg

Inlägg som Ostbullen har skrivit i forumet
Av Ostbullen

Åh, betyder det här trådlös vr-gaming på linux? Har tidigare kört metas trådlösa link samt virtual desktop för det här på windows, men skall tydligen fungera sådär på linux.. Blir att testa!

Av Ostbullen

Alla memes om hur skräpig "the definitive edition" var passar fantastiskt nu:

Av Ostbullen

Snön har nu även kommit till skåne, så det obligatoriska trafikantgnället:

1. Vintern kom även i år, snälla vänta inte till dag nmr två av snö med att sätta på vintersulorna.
2. Ge fan i att leka i trafiken bland andra människor(kanske iofs inte leker kanske är personerna från grupp 1?), det är inte coolt att se er bredsladda igenom en korsning.
3. Fotgängare som går mot rött i den här halkan.. det är irriterande vanligtvis, men det är ju totalt jäkla livsfarligt nu.

Har jag missat någon?

Av Ostbullen
Skrivet av Toobbbbee:

Aa det är lite märkligt, säkert en miss av Ikea. 64-65cm borde stämma

Tack!

Tack! Har du även det stora 160x80 underredet som jag länkade? Skulle du isåfall kunna dubbelkolla måtten på själva stagen/underredet för skivan?

Det är 160x80-skivan jag har idd, så tror det är samma som det du länkade. Stagen på undersidan är:
146 ish i bredd som max, och 46cm i djup(d.v.s fötterna är större).

Av Ostbullen
Skrivet av Pamudas:

Märkligt, det verkar som att de anger längd/bredd för skivan även i underredet.
Fötterna tycks vara det som är 65cm ändå.

Hittade följande produkt som anger ett fotdjup på 64cm (trots hörnbord är det ändå samma fot på höger sida), så 65cm stämmer antagligen.
https://bbsmobler.se/produkt/hogersvangda-elbord-bekant/

Har samma underrede hemma så för att hjälpa till lite måttade jag precis, och 65cm stämmer fint (eller ja, cirkus 64cm men men)

Edit: @Starric var snabbare!

Av Ostbullen

Det blev ett nytt grafikkort samt ny psu för det nya grafikkortet, annars inget superspännande

Av Ostbullen

Alltid skönt att ha i bakgrunden när man städar!

Av Ostbullen

Jag är lite av en allätare, så kryssade i en hel del i listan

Av Ostbullen

Du lär inte behöva olja. Öppna kontrollern(kräver vanlig skruvmejsel) och öppna spakenheten. Den blir full av "mjöl" som är nedmald styrspak, vilket också är orsaken till glappet. Glappet går inte att åtgärda utan nya delar, men tömmer du ut plastmjölet så slutar iaf spaken vara seg.

Ja det är en riktigt jäkla kass konstruktion

Edit: Rekommenderar starkt en ny spak. Spakarna i "game cube-stuk" är by far de bekvämaste, och ger en betydligt bättre spelupplevelse. Tar ca 4 minuter att byta spak: https://gameshop.se/product/retro/nintendo-64/408589/analog-s... eller https://conceptentertainment.se/produkt/n64-ersattande-analog...

Av Ostbullen

Fungerar finfint! Är inte så brydd på telefonen, men på datorn är det väldigt behagligt med darkmode 😌

Av Ostbullen
Av Ostbullen
Av Ostbullen

Ion fury:

Klart en av mina favorit "boomer shooters". Gjord i build-motorn(samma som duke nukem 3d och blood), så det går att köra på nästan vad som helst. Det släpptes även nyligen en dlc som är riktigt trevlig:

Av Ostbullen

Äh, är det någon affär jag tycker ska nyttja AI för sin sida så är det väll Webbhallen? Tekniken i fokus osv.

Har dock noterat att djuraffärer mm andvänder ai-genererade bilder av djur i sina fb-inlägg, vilket känns lite mer "opassande"?

Av Ostbullen

Gick över till AMD för första gången någonsin förra månaden, och är i det stora hela nöjd. Dock så har jag haft lite diverse småstrul som jag fått fixa med, så förstår ändå att man kanske väljer nvidia där "det bara fungerar".

Av Ostbullen

Tyst dator. Klockar hellre ner än att låta fläktarna gå bananas.

Av Ostbullen

Små hjul bak på chassit var nog tbh det jag gillade mest med det här chassit. Kör sj ett gammalt fractal design r3 som är ett härke att flytta runt, så små hjul för att flytta det utan att dra det över golvet låter rätt trevligt!

Av Ostbullen
Skrivet av Aeig:

GPU-Z, där brukar "board power" ge en någorlunda verklighetsrelaterad bild

Mvh

Skrivet av backspace:

Tackar, ska kolla in de här två alternativen! En för windows och en för linux Amdgpu_top ser ju lite ut som nvidia smi, som jag gillade skarpt.

Skrivet av Kibbo:

Om du kör med kortets OC VBIOS, all form av vsync avstängt och ingen fps cap är det inte helt omöjligt att det drar uppemot 600-650W under korta perioder. Både AMDs och Nvidias toppkort gör detta. Om det däremot ligger på 600W konstant är det en annan femma och du bör överväga att åtminstone ställa in Radeon Chill och adaptive sync för att förhindra att grafikkortet genererar "onödigt många bildrutor", om du anser att kortets elförbrukning är ett problem.

Hm, om möjligt undviker jag att köra vsync, men bör kanske fundera på att börja med det, alternativt inte köra "performance mode". 620w är extremfall, men inte ovanligt att kortet ligger över 500w vid game. Är inte superbrydd egentligen, men märker ju att temperaturerna smyger upp när den drar såhär mycket ström. Var mest intresserad om det faktiskt var realistiska siffror eller HWMonitor som skiter på sig, men då verkar det som att kortet faktiskt kan dra såpass mycket ström. Tack för infon!

Av Ostbullen

Vad kör folk för verktyg för att mäta förbrukning? Kör med hwmonitor, och enligt den så peakar kortet norr om 620w på total baord power, men det kan väll inte stämma? 7900xtx Tuf

Av Ostbullen

Läste att Riley Reid också skulle starta en egen .."chatbot".. som man kunde betala för att prata med. Känns också lite sådär lagom skumt.

Edit:
För att förtydliga så folk inte googlar en massa på jobbet: Riley Reid gör vuxenkonst och chatbotten är menad att prata om det där mamma och pappa gör när de tycker väldigt mycket om varandra