Inlägg

Inlägg som enanders666 har skrivit i forumet
Av enanders666

Motorhead!!!

1: Motorhead
2:Motorhead
3:Motorhead

DICEs futuristiska spel från 1998 har en känsla som inget bilspel är i närheten av. Grafiken spelar ingen roll när man flyger fram i närmare 400 km/h i detta svårkörda spel i "stadsmiljö". Att köra utan ratt är inte seriöst (Thrustmaster Ferrari Force). I dessa hastigheter måste man komma ihåg att andas och när jag i bana tre (?) passerar schikanen framför ett höghus står där en av AIns bilar mitt i banan och med ryggradsreflexer parerar jag och passerar bilen. Efter den efterföljande raksträckan på fyra hundra meter når nervsignalen min hjärna: det står en bil i vägen!
Jo, det här är inte ett lätt spel, typ vidriga NFS, det tar många timmar att ens gå vidare från första rundan: jag har spelat detta spel runt tusen gånger och har aldrig vunnit bana två i tävling! (bara i träning).
AIn är helt överlägsen: om du inte passar dig får du en törn av en passerande bil, som bara gör det för att hen kan.
Bana ett är lättast men du behöver träna på den i runt femtio varv utan att bli varvad av AIns bilar.
Då de flesta speltillverkare på denna tiden skickade ut patchar i tid och otid för ofärdig programmering, kände DICE att det var dags för en "patch" som innebar två nya banor, fler bilar, möjligheten att köra banorna baklänges (som om inte framlänges är svårt nog) och möjligheten att få glassbilen som biltuta!
Körkänsla/fysik: glöm inte att i bana ett bromsa i uppförsbacken innan raksträckan tar slut. Om du bromsar över krönet tar den perfekta fysiken i spelet över och du kommer att lätta och få sladd inför vänsterkurvan.
Musik: Säger bara det: min studentkamrat brukade parta till musiken men hade aldrig hört talas om något dataspel.

Svårighet 10/10
Körkänsla/fysik 10/10
AI 10/10
Koolhet 8/10
Musik 8/10
Beständighet 9/10
Futurism 8/10
Grafik 3/10

Efter detta spel förstod jag att DICE skulle överta världen...

Reagera gärna