Inlägg

Inlägg som Teppi har skrivit i forumet
Av Teppi
Skrivet av xxargs:

Duplicati, borgbackup, duplicacy, restic är alla deduplicerande och bygger alla på en repository där man har ofta större antal packade och krypterade filer och en databashanterare som håller reda på alla dessa filbitar att samma filbit finns aldrig mer än en enda gång i repositoryt oavsett hur många backupgenerationer man och tex. för restic och duplicacy kan man också ha flera datorer dela samma repository.

Detta gör att man kan ta bort backupsessioner i valfri ordning och man behöver inte hålla reda på turordning/beroenden eller att man har multipla huvudbackupper och på varje sådan har stor antal inkrementella backupper som är de mer klassiska backupmetoderna tidigare. Huvudbackuppen gör man bara en gång - den första när man gör första backuppen till repositoriet

duplicati (gratis) och duplicacy (betala en mindre summa/år) skulle jag nog prova med och köra parallellt ett tag och se vilken man trivs bäst med - duplicacy har en månads prövotid gratis och båda hanteras via webbrowser och båda är relativt välintergerad att också kunna köra mot olika molntjänster förutom att lagra mot disk, nätverksvolym och mot ssh-konto.
.

Ursäkta för lång svarstid:/
Jag har hittills fört över filer manuellt till externa hårddisken. Kan duplicati "känna av" vilka filer som redan finns på hårddisken om man bara sätter den på genomsökning? Du talar om huvudbackupper, man behöver alltså hålla reda på det? Finns det något program där jag enkelt kan koppla in hårddisken, klicka på genomsök och så ser programmet till att filer som ännu inte överförts hamnar i en ny mapp. Tar det gärna så enkelt det går. Finns det något program som man kan ladda ner till datorn som gör samma sak eller menar du att det sköts via molnet, som dropbox? Nån gång per halvår tänkte jag säkerhetskopiera.

Av Teppi

Program för Säkerhetskopiering

Jag söker ett program för säkerhetskopiering, det är viktigt att programmet kan se vilka filer som redan finns på den externa hårddisken så att det inte blir dubletter på denna när jag kopierar filer från datorn till denna. Programmet ska inte bara söka på filnamn utan även storlek och annat för att dubletter verkligen inte förs över. Alla tips välkomnas.