Inlägg

Inlägg som Maffrd har skrivit i forumet
Av Maffrd

Sitter med exakt samma symptom och försöker få rätt på grejerna. Menar du alltså att du bara bytte eluttag och sen gick det kalasbra?

Har en samsung c34h89 som bara lyser svart.
Datorn känner av skärmen och allt "ser" bra ut i windows och bildskärmsinställningar.
Testat olika elkablar, olika uttag, både DP och hdmi.
Testat ladda hem samsungs egna drivare och kört.
Hörde av mig till samsungsupporten som bara gav tipset runt att låta den stå ett tag. (Dock var den helt urkopplat inatt, alltså HELT vilket borde vara tillräckligt?)
När supporten inte visste mer så hänvisade dom mig att skicka in skärmen till deras serviceställe.

Dock så kan jag inte ens få fram skärmens egna meny genom "navigationshjulet" bak på skärmen, allt är fortfarande svart..

Vill helst lösa detta gratis HEHEHEHE, någon bra och snäll person som kan sitta på guldkorn?

Av Maffrd

PM!

Av Maffrd
Skrivet av nikwad:

@Maffrd
För att klargöra, "klippt kopparna", "Dom har inte fått fiber än" och "får ut 20/20 på trådlösa idag".
Menar du att dom har klippt/avslutat sin fasta telefoni och idag använder ett mobilt bredbands-abonnemang?

Exakt! Telia har avvecklat kopparn i området, i dagsläget har dom enbart möjlighet till mobilt bredband. Tror också det är därför dom är skeptiska till att skaffa fiber eftersom dom känner sig övergivna av Telia..

Av Maffrd

Hej igen, tack!

Förlåt om jag var otydlig, grejen är så att dom har klippt kopparkabeln som går ut till boendet, nu kör dom en trådlös variant som absolut inte är optimal men det är vad som finns att tillgå. Dom har inte fått fiber än, och verkar inte vara intresserade av att skaffa det heller. Även om det finns möjlighet att koppla upp sig så är dom inte intresserade. Dom får ut ungefär ~20/20mbit på trådlöst nu och dom tycker det räcker för deras användande.

Egentligen är väl dom enda kraven:
1. Internet ska fungera i huset.
2. Ska upp med kameror i verkstaden.

Vad tror ni om en sån här lösning? Lite mer hederlig och konkret:

https://i.imgur.com/oWwxLKr.png

Använder då:

Allt-i-allo-pryl
https://www.inet.se/hitta?q=Ubiquiti%20UniFi%20Dream%20Machin...

AP
https://www.inet.se/produkt/5412029/ubiquiti-unifi-6-lite-acc...

Switch
https://www.inet.se/produkt/5400753/netgear-prosafe-gs108

Kamera
https://www.inet.se/produkt/5480031/ubiquiti-uvc-g3-bullet

Tänker att lagring av kamera-materialet lär bli nästa problem, typ bygga ihop någon form av nas där allt lagras, eller använda cloud-tjänst.. Vet inte heller hur mycket 20mbit pallar med att konstant leverera kameramaterial heller. Ska kika vidare på vilka lösningar som finns i Ubiquiti-världen!

Av Maffrd

Tack alla som varit med och tyckt till! Har klurat vidare lite, och kommit fram till en ny skiss, några tankar kring den? Tanken är att köra mesh för verkstaden och koppla upp kamerorna på detta trådlöst.

Vet inte riktigt budgeten, men gubben är mer intresserad av att få en bra lösning än att snåla. Dock inte så intresserad av fiber, ny teknik, säkerhetsbolag osv. Lite mer "så här har det alltid funkat och så ska det fortsätta".

https://i.imgur.com/fMnBwYb.png

Tänker mig också om man kan köra på någon schyst riktad antenn för utomhusbruk och få till något liknande?

https://i.imgur.com/c0mhsWa.png

Av Maffrd
Skrivet av FX9:

Jag tänker mig trådlös länk från huvudhuset till båda externa husen. D.v.s. skippa 2 hopp till bortre huset. Sen en mottagare i respektive hus och switch bredvid mottagaren.

Absolut, det låter rimligt! Det knepiga är mest att han gärna vill ha trådlös koppling till "verkstad" där han vill ha kameror uppsatta. Men det lär ju gå att få till på något sätt.. Kikat lite på "mikroTik wireless wire" som jag ska undersöka lite närmare!

Av Maffrd

Hjälp med design och hårdvara

Tjena,

Jag har fått i uppdrag av en nära vän att hjälpa till med deras hemmanätverk. Har en del kunskaper inom det, men har jobbat mest i större skala och utan "häftiga moderna lösningar". Så jag efterfrågar gärna er kunskap!

Tanken är att dom vill ha schyst nätverk hemma i huset samt till garage och verkstad på gården där dom även vill ha kameror.

Har gjort en liten skiss hur jag tänker själva designen för projektet. Har kikat mest på prylar från TP-link och Arlo (Typ TP-links M9 och Arlos diverse kameror). Kom gärna med tips/idéer/sågningar/funderingar om mina tankar verkar vettiga.

Tex, är det schysta prylar? Är det rimliga avstånd? Känns det rimligt att köra trådlöst, kommer det funka, varningstecken?
Tack!

https://i.imgur.com/5AQW9Ia.png

Av Maffrd

Kan tänka mig att släppa det billigare, men inte under 2000.

Så nu när det dykt upp intresse sätter jag sluttid idag 17:00, med reservationspris 2000.

Föredrar fortfarande affär face to face.

Av Maffrd

1060 6gb msi

Tjena,

Har ett 1060 6gb som ligger och skräpar, någon annan blir nog mer lycklig av det än jag! Inga konstigheter med det, tuffar på som det ska.

Budgivning startar på 2500 och sluttid fastställs efter först budet är lagt.

Föredrar avhämtning/mötas runt Uppsala med omnejd (inte omöjlig att leverera det om det är inom rimligt avstånd). Kan eventuellt skickas (köpare betalar frakt), men kan inte garantera säkerheten då jag inte har original lådan kvar.

Läs hela annonsen här

Av Maffrd

Lägger 3500, kan komma och hämta det idag om du vill göra en snabb affär.