Inlägg

Inlägg som Jungestrand har skrivit i forumet
Av Jungestrand

Väldigt intressant artikel. Jag har senaste ären ägnat mig åt att samla och modda retrospelskonsoler. Har noterat att akilleshälen alltid är kondensatorerna (utöver eventuell cd/dvd läsare). Påverkar även bildkvalitén till det bättre i vissa fall när nya kondensatorer är på plats.

Artikeln ger en förklaring varför Nintendo 64 från 1996 är som ett spjutspett som aldrig felar. Var ju ett par år innan 2001 och konsolen är tillverkad i Japan.
Rekommerar för övrigt RGB-modd på den.

Av Jungestrand
Skrivet av Spof:

Tänk såhär:
AI kommer att i flera olika steg ta över vanliga jobb över en längre tidsperiod. Det kan röra sig om kanske 20-30 år innan steg 3- 4.

Steg1: 
Enklare flödesbestämda jobb.Tex Callcenters & support.  Här finns det ett begränsat antal frågor som "kunden" har. Dessa kan lösas med ett bestämt antal motfrågor som leder till nya frågor och svar. Om det mot förmodan kommer till ett svårtolkat fall tar 2nd line och en människa över. Nu med text till tal och tal till text kan man ganska snabbt träna AI på syntetisk väg och medlyssning på mänskliga samtal. (Jobbar just nu i ett projekt med detta)

Steg2:
Computer vision och AI. När AI tränas att tolka en bild eller filmström på samma sätt som en människa kan göra i realtid. När detta är fulländat ryker förmodligen Taxi/Buss/Lastbilschaffisar i snabbare takt än de sensorstyrda lösningar som finns idag. 

Steg3:
När finmotoriken passerar en människas förmåga. Robotar för lager (Se boston dynamics), när en robot kan röra sig i samma utrymmen men med effektivare motorik för att lösa fler uppgifter samtidigt och jobba 24/7. Tex fler än två armar med olika verktyg inbyggda i varje arm. Tex en rörmokar-robot som kan dra rören, kapa, borra, svetsa osv.

Steg4:
Det sista steget. När alla ovan steg är uppnådda, och en robot är billigare att massproducera än att föda upp och utbilda en människa. Dvs den totala kostnaden för ett barn upp till 18 år kostar ca 2 miljoner. Kan man producera robotar som kostar under 2 miljoner kr på några månader och som har tillgång till all samlad global kunskap om sitt användningsområde. Ja, det är nu vi kan börja prata medborgarlön osv.

Intressant. Du har uppenbart reflekterat mycket över det här. Personligen tror jag ditt steg 1 är nära förestående. Vi är ju redan där i viss bemärkelse. Tex förhör som myndigheter håller kan sammanfattad av AI osv. Översättare och transkriberare försvinner nog redan inom fem år. Därefter kommer ditt steg 1 skulle jag tro (låt säga 10 år). Men jag är mer tveksam till vad som händer därefter. Klart är i alla fall att traditionella soldater osv kommer försvinna vid krigsföring. Så redan där har vi steg 2,3 och 4 vare sig gemene man vill ha AI eller ej.

Av Jungestrand

Xbox Series X bytes mot PS5

Xbox Series X bytes mot PS5

Tjenare!

Jag har inte rört min Xbox Series X på över ett år.
Är förmodligen på grund av småbarnsår. Men nu kommer snart ett nytt Final Fantasy 7 till Playstation 5 som jag gärna vill spela.
Jag undrar därför om någon är sugen på att byta min Xbox Series X till en PS5. Fint skick! Går helt knäpptyst. Konsolen, strömkabel, handkontroll och HDMI kabel ingår.

Om det ingår något spel eller tillbehör eller så kan jag givetvis lägga pengar emellan.

Bytes gärna i Göteborg för enkelhetens skull.

Skicka gärna ett PM vid intresse.

Läs hela annonsen här

Av Jungestrand
Skrivet av Rallemulle87:

Får man buda på X7 64an?

Hej!

Tack för ditt intresse. Dock nu såld.

Verkar vara ett vääääldigt ålderdomligt sätt här på Sweclockers med annonser. Har ej kunnat uppdatera annonsen eller ej heller kunnnat ta bort annonsen.
Everdrive X7 är såldes för 1900 kronor.

Kommer fortsättningsvis att använda blocket som dessutom är gratis. Eller Tradera.

Sweclockers är dock bra i nyhetsväg.

Av Jungestrand

Everdrive X7 till Nintendo 64, EVERDRIVE GBA MINI, EVERDRIVE-GB X7 till Gameboy

Säljes:

Everdrive X7 till Nintendo 64 i bra begagnat skick.

Pris 2200 kr.

Byter annars gärna mot en Mega Everdrive PRO så lägger jag på 700 kronor.

EVERDRIVE GBA MINI till Gameboy Advance. Ny i förpackning.

Pris 1400 kr.

EVERDRIVE-GB X7 till Gameboy/Gameboy color. Ny i förpackning.

Pris 1600 kr

Kan skickas spårbart alternativt finns för avhämtning i centrala Göteborg.

Prisexempel ny Everdrive 64 X7
Kostnad ny 199 dollar, sedan tillkommer valutaväxlingsavgift, frakt, postnordavgift samt moms.

För mer info om produkterna se här:
https://krikzz.com

Läs hela annonsen här