Inlägg

Inlägg som Morphos har skrivit i forumet
Av Morphos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nightdriver
Vad blev det för dator för trådskaparen?? Ä själv på jakt efter en HP DV2-1110eo, så om det blev en sådan så hade varit kul att få vet hur den fungerar...!

Jag har ägt min 1110 en månad eller så nu. Hade ju 1130:n först. Den de marknadsförde med dual-core men var single-core processor i.
Satsa helt klart på 1110 med dual-core om du ska ha en.

Batteritid cirka 3+h beroende på energischema och användningsområde (inget att hurra enormt för alltså), bra skärm, superbt tangentbord, härlig touchpad, klarar 720p filmer galant, testade Sims 3 och visst fungerade det, även om grafikkortet inte är det bästa.
Snygg är den ju också, och portabel med sina 1.7kg.
Älskar den och skulle inte byta bort den i första taget.

Vet inte om det är mkt mer att säga, får väl fråga här igen då.

Av Morphos

Kan ju bara tillägga att jag var en av de som gick på dunder-blundern och köpte den dyrare, men långsammare DV2-1130.
Det är en ENORM prestandaskillnad mellan 1110 och 1130. Bytte in 1130n så fort jag kunde (HP vägrade erkänna sitt fel, liksom netonnet), så det tog ett par veckor.
Köpte sen en 1110 på en konkurrerande firma, för 1000 spänn mindre, men med mycket mycket bättre prestanda.

Nu kan man rekommendera den till folk.

Av Morphos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vashy
Flasha bios till en äldre version, har för mig att det var 1009 eller 1008 nånting som fungerade. Har dock inte kvar det moderkortet längre.

Nu har jag ÄNTLIGEN fått in den BIOS versionen som du nämnde, 1008, Asus BIOS uppdateringscrap tillåter ju en inte o nedgradera.
Men om ngn nu har samma problem så löste sig de på detta viset: boota med floppy som ms dos startdiskett med awdflash.exe och biosfilen på sig.

Skriv sen i A: awdflash biosfilen.bin /py /sn /f
Då går den förbi downgrade spärren.

Tack så hemskt mkt för tipset om vilken BIOS version som gällde!

Av Morphos

Asus A8N-SLI Deluxe. Problem att komma förbi POST med 7 hdds!

Hej! Nu har jag fan försökt allt känns de som.
Rakt på problemet.

Har en server med 6 hårddiskar, 3 IDE och 3 SATA2, kopplade nu in en till SATA2 disk och problemet jag får är att den hittar alla hårddiskar i BIOS, men går fan inte vidare efter att den gjort detta, dvs det är fortfarande första skärmen i POST som alla nog känner till.

Kopplar jag ur en hårddisk, vilken som helst, så startar datorn som vanligt. (Har förresten testat att ha 4 IDE och 3 SATA och 4 SATA och 3 IDE men med samma resultat då)
Moderkortet är ett Asus A8N SLI-Deluxe. Hårddiskarna är: Seagate 160gb, Samsung 400GB och Seagate 320GB på IDE platserna, på SATA2 kör jag 1tb seagate, 1tb samsung x2 och 750gb samsung.

Jag är utan idéer nu. Har kört en övervakning för att se om det är så att det dras mer ström än nätagget klarar. Kommer aldrig över 240 watt under uppstart och nätagget är ett Chieftech på 400 Watt..när datorn sen är igång så ligger den runt 100-150 watt.

I BIOS har jag testat att stänga av ALLT som kan ses som överflödig utrustning. T.ex. Firewire, ljudkort, nätverkskort m.m.