Inlägg

Inlägg som Migger har skrivit i forumet
Av Migger
Skrivet av Dyluck:

En Wikipedia-artikel är en summering av källorna, om vissa källor medvetet exkluderas finns inte det innehållet med varken i artikeln eller bland källorna.

Plocka bort all negativ information om en viss tysk diktator, så låter han som en trevlig kille, startade volksvawgen, utnämndes till man of the year 1938 i times, som alla fattar vore detta en absolut felaktig bild av honom.

Vi kollar vilka som startat Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Wikipedia "Jimmy Wales and Larry Sanger launched Wikipedia as a complementary project"
"Wikipedia was launched by Jimmy Wales and Larry Sanger on January 15, 2001. " chatgpt

Bekräftar att personen på Youtube filmen i artikeln ser ut som Larry, https://en.wikipedia.org/wiki/Larry_Sanger

Oavsett om Daily Mail flera gånger publicerat felaktiga artiklar ser jag inget som tyder på att denna är felaktig.

Källkritik är tyvärr inte så enkel att man kan avgöra om det är sant eller falskt baserat på vilken site nyheten kommer ifrån. Vore intressant om du kan peka på en felaktighet i länkad artikel som inte har med utgivaren att göra.

Exakt.

Det är lika dumt att avfärda all information från Daily Mail som fake news som det är att tro på all information från Daily Mail. Med en enkel googling så ser man att Larry visst har sagt det som Daily Mail påstår.

Av Migger
Skrivet av backfeed:

Definitivt tveklöst absolut ja. Daily Mail är ett dåligt skämt.

Mycket möjligt. Men tveksam till att de skulle felcitera Wikiepediagrundaren. Det han säger i artikeln har han garanterat sagt och det han säger stämmer ju.

Av Migger
Skrivet av Thomas:

Nog fan är Wikipedia en mer pålitlig källa än Daily Mail.

Är det sant eller har du läst det på Wikipedia?