Inlägg

Inlägg som Tzaren har skrivit i forumet
Av Tzaren

Gammal hårddisk

Jag har en gammal hårddisk modell 500 GB WDC. (WD 5000AAKS) Jag har ett konstigt problem med den jag undrar om någon annan haft. Om jag försöker dela ut den (root eller mappar) på nätverket får de andra datorerna inte läsrättigheter på den, men man kan se den utdelade mappens namn. Om jag delar ut mappar på någon av mina andra hårddiskar funkar detta helt smärtfritt. Problemet verkar vara just denna fysiska enhet. Känner mig dum och har googlat endel...

Av Tzaren

Låter som om det är dags att köpa nytt.
Felet kan vara nästan vad som helst. Kabelbrott. Dålig kondensator. Trasiga drivrutiner.

Av Tzaren

Framtidssäker dator

JAg funderar på att byta ut mitt gamla socket A moderkort mot ngot nytt därdet är så framtidssäkert som möjligt. Detta innebär med säkerhet DDR2 PCIe och 64-bitars-arkitektur. Men exakt vilket? Med ett gott moderkort kan jag köpa mer minne m.m. i senare läge.
Gissar att det betyder AM2+ istället för AM2 (lite osäker vad jag egentligen får för pengarna).
Förutom att jag vill ha ordfentligt med pci-platser till fler nätverkskort m.m., vad skall jag mer leta efter? *4 PCIe *16, E det viktigt? kommer ju inte ha 4 graffikkort någonsin...

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=342648
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=341639

ena är ju dubelt så dyr....

Av Tzaren

verkar mer rimligt med dem från lian li. Tack för hjälpen. skal fortsättta kolla själv med ett tag till.

Av Tzaren

Lättvikt

Jag har behov av ett riktigt lätt chassi för ett basic-system. Vill inte lägga mer än 1200 kr. Tacksam för råd. Har vanlig ATX.

Av Tzaren

problemet kan vara att det ofta inte finns så mycket möjligheter att öppna dem. ihopnitade eller dylikt. och inne i sitter oftast fläktkablarna fastlödda. men om man e lite vågad o kan lite om el så e det bara o hoppa rakt in. (tar inget personligt ansvar)

Av Tzaren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vlad_swe
Min förra dator var en "grafikkortsdödare", då jag inte kan förklara det på något annat sätt. Boven i dramat måste ha varit nätaggregatet, som på något sätt slog ut kort som behövde en extra strömsladd för att fungera. Under 2 års tid så dog ett 9800 PRO, 3 st (!) 6800 GT och ett X850XT. Av någon anledning var det minnena som tog stryk först på alla dessa (artefakter i spel osv).

E det inte lite dumt att fortsätta stoppa i nya graffikkort när den hade förstört dom första 2? Jag skulle bli välldigt orolig och börja se mig om efter nya komponenter, iaf om man köper kort för klart över 1000-lappen styck som jag gissar att samtliga va vid inköpen.

Av Tzaren

tja det va lite så jag tänkte med. något mer? får se vad hon har att säga.

Av Tzaren

Ny dator för bildredigering

har blivit ombedd av en kompis att bestämma vilken dator hon skall ha till sitt arbete. Hon är fotograf och sysslar således ganska mgt med Photoshop m.m.
Till sitt förfogande har hon ca 20 000 ex moms.

Räknar kallt med:

2 GB ram
minst 19" LCD-skärm (viktigt här e självklartatt färgåtergivningarna är korekta)
Fet processor (typ core duo)
diverse annat runtkrafs (chassi m.m.)

men sen vet jag inte riktigt. Skall man bry sig om några speciella GPU (typ motsvarighet till PPU-er)

Så har ni några råd angående skärm och graffikkort så blir jag glad.

Av Tzaren

Jag löste det. 3efter att GRUNDLIGEN letat på HPs hemsida hitta jag en manual. Man skulle lossa på den vanliga luckan. och under den satt det 2 skruvar o lossa på så att man sen kunde lyfta själva tangentbordet efter att man lossat på några flärpar. Där under låg en minnesplatts.
Mycket omständig lösning...

Av Tzaren

Var hittar jag RAM-platsen?

Köpte nyligen en HP nx6310 billigt på mediamarkt när dom öppna.
Nu kolla jag idag under dom roliga luckorna på undersidan efter vart RAM-minnerna satt men jag hitta dom inte. Såg mitt misslyckade (får det inte att funka i linux) trådlösa nätverkskort (Broadcom 4311, välldigt litet va det) på en fin plats men som sagt inte minnena. har inga torx-mejslar hemma så jag kunde inte heller öppna mer. men e det någon som vet?

Av Tzaren

tack för svaren.
Tänkte själv inte på att det skulle vara olagligt. själv e jag bara sån att om jag lämnade ett nätverk oskyddat så har jag inget emot om någon anvöänder det. de e för lätt att skydda sig för att inte göra det om man vill.

Av Tzaren

hur prata med gratis nätverk?

Viste inte riktigt vad jag skulle döpa tråden till...
Jag har just skaffat trådlöst och hitta en öppen anslutningspunkt. nu undrar jag om det finns något sätt att skicka meddelande/chatta med person på annan dator för att tacka...

jag har ju bara ip-adress till routern men kanske kan det leda mig vidare till en dator?...
tack

Av Tzaren

tror man får sämmre effektivitet oftast (effekt ut/effekt in)

Av Tzaren

Hiper värmeåtervinning...

Sitter o funderar (alldeles för länge sen typ 2 veckor tillbaka) på vilket agg jag skal köpa för mina surt förvärvade pengar.

Hiper 530 W ( http://www.hipergroup.com/English/products/hpu-4m530.html
känns mycket lovande men e det någon som har erfarenhet angående hur mgt värme som återvins pga att luftningen gäller runt hela aggregatet och inte bara baksidan?

Tacksam för input. Cooltek är nog andraval men komplett verkar inte ha dem... (trevligt med 19 kr frakt i göteborg)

Av Tzaren

jag skulle vilja ha svar på vad det finns för nackdelar med att välja AM2... dyra, varma, kopieringssäkerhet som ***** ur.... alltid måste det ju vara något.

Av Tzaren

och hur e det med "kopieringskyddsgrejset" hur funkar det och hur olidligt jobbigt komer det bli i framtiden? enbart mjukvara från microsoft eller deras allierade eller? eller vad påverkar det?

Av Tzaren

ouppdaterad om AM2 vs. 939

ok. jag vet om att jag ligger lite efter, men jag titade för ett par timmar sedsan in och såg att AMD lanserat en ny sockel. Nu undrar jag vad skillnaden mellan den och 939an e. försökt hitta något direkt men enda jag ser är att AM2 har DDR2 stöd och någon slags kopieringsskyddsdesign i sig. Om jag fattat rätt så kommer ju självklart de nya "high end" processorerna komma dit med, men endå
Så varför skall jag skaffa AM2 istället för 939?

Av Tzaren

ouppdaterad om AM2 vs. 939

ok. jag vet om att jag ligger lite efter, men jag titade för ett par timmar sedsan in och såg att AMD lanserat en ny sockel. Nu undrar jag vad skillnaden mellan den och 939an e. försökt hitta något direkt men enda jag ser är att AM2 har DDR2 stöd och någon slags kopieringsskyddsdesign i sig. Om jag fattat rätt så kommer ju självklart de nya "high end" processorerna komma dit med, men endå
Så varför skall jag skaffa AM2 istället för 939?

Av Tzaren

socket 939 lösning med PCIe?

Jag har äntligen pga pajat system hamnat i att "måste byta upp mig nu" så vad som gäller e att jag har kanske 4000 kr som skall förändra mitt liv. som det e nu har jag nytt chassi och hoppas kunna spara et av mina gamla minnen (twinmoss 512 mb 333 + standard 512mb 400) någon som kan hjälpa mig at bestämma vad jag skall göra av mina surt förvärvvade studentpengar?