Inlägg

Inlägg som Marcus__L har skrivit i forumet
Av Marcus__L

Har svårt att tro att det skulle vara värmeproblem, har suttit med datorn vid ett bord alldeles vid ett öppet fönster och den känns inte heller speciellt varm (Om man jämnför med polarens HP som blir mycket hetar än min men fungerar klockrent). Gunvald vad gjorde du för att få bukt på problemet? Jag har även testat ominstallera datorn och trodde faktiskt att det hjälpte, tills alldeles nyss då skärmen frös igen

Av Marcus__L

Datorn hänger sig upprepade gånger

Tjena, köpte en HP Pavilion dv7-1190 från Komplett igår, funkade kanon till en början men nu har den börjat hänga upp sig då och då. Man använder den någon timme sen liksom fryser allting på skärmen och man kan inte göra någonting förutom att hålla inne avstängningsknappen så hela datorn stängs av. Någon som vet vad problemet kan vara, är det bara skicka tillbaka datorn eller vad ska jag göra?

Tacksam för svar Mvh Marcus

Av Marcus__L

Problem HDMI + DVI

Tjena, vet inte om ja postar i rätt avdelning nu men jag hoppas de. Har köpt en HDMI-DVI kabel som ja kopplat mellan TV´n och Datorn. Har funkat felfritt i flera timmar men nu för ett tag sedan började bilden hacka, det spelar ingen roll om jag har den inställd på Clone eller Extend. Jag kan t.ex. kolla en film i 20 min och sedan börjar bilden plötslig hacka sig fram och då måste jag antingen starta om datorn eller dra ut HDMI kabeln från TV´n. Någon som har varit med om nåt liknande eller har någon aning om vad felet kan vara?

Av Marcus__L

Okey, jo jag kör med ena datorsidan öppen, men har tyvärr ingen bordsfläkt som blåser in luft dit, men jag har beställt två 120 och två 80 fläktar nu, så jag får hoppas att det löser sig, annars vet jag inte vad jag skall göra

Av Marcus__L

Bilden på skärmen fryser

Hej, det har hänt upprepande gånger att min dator har "fryst" när jag har suttit och spelat, alltså allting fryser på skärmen och man kan inte göra någonting alls, kan det bero på att det är för varmt i burken? Jag har byggt ihop datorn för ett par veckor sedan.

Datorfakta
Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro med SP2 och senaste drivrutinerna
Processor: AMD Athlon64 X2 3800+
Processorkylare: Orginal till processorn
Moderkort: MSI K8N SLI-FI, nForce4 SLI, Socket-939, SATA,GbLAN, ATX,Raid, Firewire, PCI-Ex16
Minne: 2x 512MB Corsair Value PC3200
Grafikkort: Sapphire x1800xt 512mb
Hårddisk: Caviar SE16 320GB SATA2 16MB 7200RPM
Nätaggregat: Tagan Easycon 530W

Fast nu har jag ingen chassiefläkt i datorn, kan det vara det som är problemt, för när jag beställde delarna så glömde jag att köpa chassiefläktar, fast jag har beställt dem nu. Vad tror ni?

Av Marcus__L

Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro med SP2 och senaste drivrutinerna
Processor: AMD Athlon64 X2 3800+
Processorkylare: Orginal till processorn
Moderkort: MSI K8N SLI-FI, nForce4 SLI, Socket-939, SATA,GbLAN, ATX,Raid, Firewire, PCI-Ex16
Minne: 2x 512MB Corsair Value PC3200
Grafikkort: Sapphire x1800xt 512mb
Hårddisk: Caviar SE16 320GB SATA2 16MB 7200RPM
Nätaggregat: Tagan Easycon 530W

Sen en Sony DVD-brännare och en diskettstation

Alltså det konstiga är att det alltid händer när man går ut ur ett spel, eller tabbar ut, då fryser hela datorn, men när man spelar då är det aldrig några problem. Kan det vara att jag har för dålig kylning i datorn, kör med sidorna öppna just nu, glömde att beställa fläktar när jag köpte datorn men jag har beställt dem nu

Av Marcus__L

Datorproblem

Hej, jag har köpt en ny dator väldigt nyligt och nu märker jag när jag tabbar in och ut ur spel och även när jag stänger av spelen att datorn fryser någon sekund ute i windows, kan det vara ram-minnena som spökar? Alltså när man stänger ett spel så stängs det av som det ska och allt ser normalt ut i någon sekund, sen efter någon sekund så fryser datorn i ungefär en sekund. Någon som har haft liknande problem, och var tror ni felet ligger? Eller kan det möjligtvis bara vara någon windows bugg?

Av Marcus__L

Ränder på skärmen

Hej nu är det så att jag har byggt ihop en ny dator för cirka en vecka sedan, nu märker jag när man tabbar ut ur ett spel till Windows så kommer man ut till Windows direkt men sedan efter någon sekund flimrar skärmen till lite om man ser någon rand på skärmen, där efter fryser skärmen i cirka en sekund. Det händer även att skärmen flimrar till när man loggar in och när man avslutar spel. Nu börjar jag fundera om det kan vara skärmen det är fel på?, Det är en plattskärm som är cirka 3-4 år gammal, har ingen aning om MS osv på den. Men det konstiga är att skärmen fungerar utmärkt på min gamla dator, men flimrar till då och då på min nya. Kan det ha att göra med att den nya datorn är för "snabb" för skärmen, t.ex. när man tabbar ut och går ut från ett spel? Någon som har någon aning om vad felet kan vara? Jag skulle inte vilja säga att det är något allvarligt flimmer på skärmen, bara någon rand då och då, inget allvarligt, men tillräckligt allvarligt för att man stör sig på det Så vad tror ni felet kan vara?

Uppdaterat: Ingen som vet?

Av Marcus__L

Jo jag har gjort det men det fungerar inte iallafall. Det är ett inbyggt Realtek AC 97 ljudkort, har läst flera andra trådar med folk som har haft samma problem, men jag har inte hittat någon lösning någonstans.

Av Marcus__L

Mickproblem

Hej, jag har köpt en ny dator som jag nyligen har plockat ihop, nu är det så att micken reagerar inte alls på ljudkortet, jag vet inte alls vad jag ska göra, det är ett MSI K8N SLI-FI moderkort med inbyggt ljudkort http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=313874. Har ni några tips på hur jag ska lösa problemet?

Av Marcus__L

Tack så mycket för svar Cyrus, visste inte alls att Komplett hade en egen FAQ, även fast jag har beställt delarna därifrån, jag ska testa resetta bios imorgon, jag återkommer med svar om de fungerar då

Update : Det funkade med att resetta bios

Av Marcus__L

Jadu, jag har faktiskt ingen aning

Av Marcus__L

Skärmen reagerar inte på ny dator :(

Hej, jag har köpt en hel del datordelar för att sätta ihop en ny dator, nu är det så att jag har satt ihop hela datorn, men när jag startar den så reagerar inte skärmen :(, de konstiga var att jag startade den för en dag sedan för att se om den startade, vilket den gjorde, men nu idag när jag skulle börja installera datorn så reagerade inte skärmen, och skärmen är det inget fel på, för den har jag testat på en annan dator, nu vore det ju väldigt konstigt om det var graffikkortet som var sönder för datorn funkade ju igår och jag har rört den sedan dess, har ni några tips på lösningar som kan fungera ?

Tacksam för svar /Marcus

Av Marcus__L

Rädda kastade filer

Någon som vet något program som man kan rädda kastade filer med ?

Av Marcus__L

Minnena sitter på sin plats så det är inte de iaf. Men om de var så som han trodde att processorn var sönder, borde de då inte stå att den inte kan starta pga processorn när man startar den. Eller blir skärmen bara helt svart då eller? någon som vet?

Av Marcus__L

Den är en kompis till mig som just har beställt datorn från Komplett.se, men det händer ingenting på skärmen, han trodde processorn var sönder, men jag tror mer på grafikkortet (?) Processorn är en Amd 64 3200+ S754, Gfx : Gainward 6600gt 128mb

Av Marcus__L

Problem med dator

Vad är de för fel om alla fläktar i datorn går igång när man startar den, men ingenting händer på skärmen?

Av Marcus__L

Vad är P-ATA?

Någon som kan tala om för mig vad P-ATA är???

Av Marcus__L

Ok, tack för alla svar. Jag tänkte omjag köper ett IDE Raid kort, måste man köra diskarna i RAID eller kan man köra alla friståenden också ?

Av Marcus__L

Kontrollerkort

Tja, någon som har något tips på ett bra IDE kontrollerkort som jag kan ansluta 4 hårddiskar till?