Inlägg

Inlägg som halm har skrivit i forumet
Av halm

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7... har alla mina svar. Inga fler svar behövs.

Av halm

Vilken är hastigheten på bussen om man väljer CPU:n över? Ingen överklockning är aktuell.

Av halm

Varför väljer alla långsammare minne?

Hej!

Jag ska köpa en ny dator där den poppulära Intel Core 2 Quad Q6600 2,4GHz ska vara CPU. Förr köpte man alltid ett minne som passade CPU:n, varför gör man inte det idag? Nästan alla tipsar om ett PC2-6400 när det är PC2-8500 som gäller för den processorn. Varför?

Av halm

Eftersom det rör sig om ett 1 Gbit-nätverk ska det alltid vara rak.

Av halm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av halm
Lånar tråden liten...

Jag har idag införskaffat ett nytt gbit nätverkskort till min server. Kör internet via den vidare till en annan dator. Enligt båda nätverkskorten är anslutningen på 1 Gbps men jag får bara ut 20% av hastigheten. Använder en "vanlig" korsad cat 5e kabel. Vad kan vara fel?

Efter lite läsande här i forumet ska man tydligen köra en rak kabel när det är 1000 Base-T även om det gäller dator till dator.

Dessvärre sitter flaskhalsen i hårddiskarna enligt många (alla?). Jag trodde att en SATA 150 betydde överföring på 150MiB/s vilket är lika med 1,17 Gigabit/s.

Om jag går in under enheteshanteraren, ide ata kontrollerna och sen egenskaper har jag en flik för varje kanal jag kan koppla in hårddiskar på. Väljer jag att testa hastigheten på en sata300 disk (seagate 7200.9 500 gig) får jag upp en topphastiget på 204 MiB/s vilket är lika med 1,6 Gbps. Däremot ligger sustained speed (medelvärde?) på 59 MiB/s vilket är lika med 0,46 Gbps.

Hur tillförlitliga är dessa testresultat? Har ett Asus A8n SLI moderkort med nvidia 4 SLI chipet. Rätta mig om jag har fel!

Av halm

Lånar tråden liten...

Jag har idag införskaffat ett nytt gbit nätverkskort till min server. Kör internet via den vidare till en annan dator. Enligt båda nätverkskorten är anslutningen på 1 Gbps men jag får bara ut 20% av hastigheten. Använder en "vanlig" korsad cat 5e kabel. Vad kan vara fel?

Av halm

Enligt konsumentköplagen har vi 3 års garanti.

Av halm

Löste det med ett en ren ominstallation iallafall...

Av halm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av j0jj3
starta med windows xp skivan och reparera installationen

Reparation fungerar aldrig då jag sätter lösenordet till ingenting vilket är omöjligt att skriva in sen när windows kräver administrationslösenordet. Eller? Off topic inlägg om hur klok jag är undanbedes.

Av halm

Ovanligt "starta om" problem, win xp

Hej!

Jag har ett vanligt problem men där skälet är ovanligt misstänker jag.

När windows precis ska startas startar datorn om sig själv. Det bör alltså inte vara något fel med hårdvaran då det inte är några problem att till exempel pilla i bios, starta installationen av windows xp mm. Det är endast när windows ska startas som det är problem. Likadant när jag försöker starta i felsäkert läge samt "senast kända fungerande version".

Loggan med windows xp syns men därefter omstart.

Tips på hur man löser det?

Win XP SP2

Mvh

Av halm

Fick tillfället att leka med det här chassit idag. Verkar vara ett bra chassi förutom att hårddisklösningen inte är den bästa.

Ett problem dock. Ser vi på http://hi-techreviews.com/reviews_2006/ExtremEngine3T/DSC0377... så är det sex upphöjningar i plåten där man ska sätta distanserna. Gör man det så sitter dock moderkortet för högt upp. Hör löser man det? Att inte sätta dit distanser gör ju att moderkortet ligger direkt på chassit...

Av halm

SHG.biz

Av halm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kotan
http://www.silentpcreview.com/article28-page6.html

Hade Hiper nätagget varit tystare än ett Seasonic så hade det nog fått sig en plats där på listan.

Hiper är inte med på listan? Det betyder väl att man inte har testat den än. Därför kan man inte gå efter den listan...

Av halm

Företaget har polisanmält en före detta anställd som gör reklam för företaget? För vadå?

Av halm

Ni får gärna spamma tråden mer om valet mellan Seasonic 500W och Hiper Type-R 580W Modular.. Står själv i valet mellan dessa två

Det som talar för SeaSonic är att den tycks vara tystare, men är den verkligen det?

Av halm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
Enliten stilla undran bara: Varför ett moderkort med SLI/Crossfire om den inte skall vara en speldator? Det är ju endast i spel du har nytta av den extra grafikprestandan (verkar onödigt dyrt annars och dessutom högljutt om du kör med två grafikkort).

Man vet aldrig var framtiden tar en.. Att snåla på någon hundralapp på mobot känns dumt. Bättre att då vara förberedd på sli/cf, dualcore cpu, sata 2, gigabit lan. Sen om jag kommer använda det idag, nej troligtvis inte.

Av halm

Precis något liknande jag är ute efter!

Av halm

http://www.datagruvan.se/ kommer ju från växjö. En allt för oplanerad start av affären gjorde att de har tagit ett litet uppehåll eller vad vi ska kalla det Vi får hoppas de öppnar senare igen.

Jo DA är dyra men ska du bara köpa en liten grej till datorn kan de bli billigare iom att du slipper frakten.

Sen har vi ju alltid Clas Ohlson

Av halm

Jag skaffade ett acousitcase med 2 stycken acoustifan fläktar för någon vecka sedan. Ja det blev något tystare men jag kommer nog aldrig bli nöjd förens min dator är helt tyst

Några av de färdigklippta dämpningsmaterialet är svåra att sätta in. Men du kommer lyckas om du tar det lugnt och drar bort skyddsplasten försiktigt.

Hittar du chassit billigt, och ev utan moms så kan du köpa det. Jag betalade 1800 för det och det var det inte värt. Så mycket skillnad gjorde det inte. Jag har inte testat det men det går nog ungefär lika bra med dämpningsmaterial från biltillbehörsfirmorna...

Det jag gillar mest med chassit är antivibrationsfästen för hårddiskarna, hållarna för de två chassifläktarna som gör att du slipper skruva dit dom och de tvättbara dammfiltret.

Av halm

lite offtopic men räknar du onset som andra?