Inlägg

Inlägg som spacedebree har skrivit i forumet
Av spacedebree

Det får bli en CRT så länge: Samsungs 957Mb är trevlig.

Av spacedebree

Va, är det inte 16 miljoner äkta färger? Eh..samtron har väl det så vitt jag vet. Tror det står på deras sidor i alla fall. Hmm...vad kostar en med riktiga 16 mijoner färger då? Annars för det nog bli en 957Mb CRT från Samsung i alla fall. =/ Snopet!

Av spacedebree

Det blir ett Plexiwhite, a.k.a. M@trix chassi från Inet. Har inte hittat något snyggare för de pengarna.

Av spacedebree

Okej. Ska leta efter dessa. Tackar. 9600-serien är inget att hänga i gran då? Hörde att ett sånt skulle finnas utan fläkt, men va 17 det kanske inte låter så himla mkt?

Av spacedebree

Okej, så MSI kortet är bra och har Firewire? Jag ska nog inte "mixtra" så värst mycket med kortet, men finns möjligheten att klocka CPU'n från Biosen osv så vore ju det trevligt.

Hur är ASUS kort när det gäller AMD? Har hört bra om dessa när det gäller intel.
Viktigast: stabilitet och hastighet (om det nu diffar)?

Av spacedebree

Snyggt, stilrent kabinett?

Har hittils bara hittat ett: Plexiwhite från Inetdata. Finns det inga fler, stilrena, snygga kabinett - eller var hittar man dem. Kan man hitta något kabinett som är känt både för att vara snygg och som dämpar ljud bra? Inget krav, dock.

Av spacedebree

Budget TFT 17" ca 3.500kr + ?

Kan ni tipsa om nån bra, ljusstark 17" TFT? Den får gärna ha bra betraktningsvinkel samt bra färgåtergivning med. Samtron har en som heter 72V och 73V med responsen på dessa är 25ms. Funderar även på en 19" Samsung 957Mb - men den är nog för stor. Hmm.

Av spacedebree

Grafikkort att rekommendera, 1.000-1.500:-

Vilket grafikkort är bäst om man vill lägga mellan 1.000kr - 1.500kr? Spelar inte så värst mycket. Finns det bra grejor utan fläkt? Om jag går upp några hundra - vad får jag då?

Av spacedebree

Moderkort för "64:an" runt tusenlappen?

Kan ni rekommendera ett bra moderkort (som fått bra i tester och så) för AMD Ahtlon 64 3000+. Ser även gärna att det har firewire. Priset bör ligga runt 1.000 - 1.300 kr någonstans.

Av spacedebree

Okej AMD64 bygge?

Vill bygga en "OK" AMD64 baserad burk, men vette 17 vilka prylar att sätta in för att få ett stabilt (viktigt, viktigt) bygge där jag måste vara säker på att saker och ting funkar klockrent med varandra.

Ha till? Surfa, Bildretucha, Semi-pro redigera film, Lira när andan faller på (kommer nog tyvärr ej ske alltför ofta).

Slog ihop ett paket som jag vill ha kreativ kritik på. Jag ÄR ingen värstingspelare - vill bara säga det innan ni börjar bolla ideér. Framörallt har jag frågor kring moderkort och monitor. Har valt ett MK Leadtek K8N moderkort som jag inte vet ett skvatt om. Bör jag välja nåt annat (ASUS kanske?). Kräver dock Firewire på kortet. Vill ni hjälpa mig hitta bra komponenter, använd er gärna av Inets priser. Köper allt därifrån. Enklast så.

Sen var det monitorn. Väger mellan en CRT Samsung 957 MB (om jag vill snåla, ev. "P" modellen) ELLER en budget TFT som t ex Samtron 17" 72V (såg att det kommit en 73V nu med bättre ljusstyrka bl a).

Är detta ett OK "allt i allo" paket?

Tjöt på!

/Fredde

Av spacedebree

Visst är det så..

Jojo, det förstår jag med. Jag är på jakt efter ett tyst kort med okej prestanda till ett ok pris. Försöker få ihop en maskin som är så tyst som möjligt. Kul att du gillar Majorna.

/Fredrik

Av spacedebree

Hmm...även i 1024? Vad fasen väljer man då inom smala budgetramar?

/Fredrik

Av spacedebree

Billig fläktlös / tyst fläkt & kylning?

Hej!

Skulle behöva rekommendation för en fläns eller tyst fläkt till en vanlig Intel P IV 2.8Ghz Cpu. Ska även funka med framtida, snabbare (max) 3.2Ghz Cpu'er. Sen behöver jag veta var man billigast köper dämpmatta just för datorer. Mmm..vad var det mer? Jo - byta nätdel till tystare. Kan man komma undan där billigt? Orginalnät är den i Inets plexiwhite-chassi. Sist men ej minst: Sitter det ytterligare n fläkt på moderkortet eller chassit? Måste man ha denna - försöker göra skiten så tyst som möjligt. fläktlöst grafikkort redan valt.

Billigt men bra...om kombinationen finns.

/Fredrik

Av spacedebree

Kan det vara så lätt? Förresten, hur bra är dessa kort i 3D-spel som Hl, HL2 osv?
/Fredrik

Av spacedebree

Val av fläktlöst grafikkort??

Vilket kort av dessa och varför?

1. Connect3D 9600 (1165:- Inetdata)
2. Gainward SilentFX Ultra/980 Xp Pro (FX 5700 baserat, har ej pris)

Så....vilket och varför?

Tack,
Fredrik

Edit: Fel namn på gainward kortet. Rättat.

Av spacedebree

Oj!

Det här är ju riktigt allvarligt. Men nog måste tillverkarna ha uppmärksammat problemet och åtgärdat detta. Jag menar, de flesta använder ju firewireportarna på moderkortet trots allt. Funderar just på om 865-serien har detta problem med.

Sen var det detta med grafikkort. Jag skulle vilja veta vad som skiljer korten åt. Låt oss ta ATI-serien 90XX till 98XX exempelvis. Vad skiljer kretsarna åt, hur mycket snabbare är de olika korten och sitter det bara fläkt på vissa? Spelar det sen någon roll vilket märke på kortet det är, eller räcker det med att ha koll på kretstypen? *Dilemma* Jag vill både pilla med redigeringen, men vill även kunna ta an mig ett 3D-spel, HL2 eller så, och förbli nöjd. Behöver inte det värsta, och det får gärna vara ett tyst kort.

/Fredrik

Av spacedebree

Tyst dator - Vad att tänka på?

Är på gång att sätta ihop ett system för nöje och videoredigering som ser ut ungefär som nedan. Vill dock ha ett tyst system så jag inte störs när jag jobbar.

865-kort av något slag
P4 3.0Ghz
1Gb minne
2 st SATA-diskar
DVD-brännare
9600-baserat grafikkort
Chassi som inte väsnas

Vart börjar man? Ett chassi tyst i sig själv måste ju vara en bra grund. Vad finns det att välja på där? Ska man välja ett med sep, extern nätdel eller finns det bra, tysta chassin med vanligt nätagg som är tysta? Hade funderat på Inets Plexiwhite 300W.

SATA-diskarna, finns det fabrikat som är lika snabba men som inte låter så mycket? Vad att satsa på där?

Grafikkkort? Finns det något snabbt, gärna med ATI-kretsar, som duger till både mitt nytta och nöje och som inte väsnas eller köper jag ett standardkort och byter fläkt eller sätter på kylfläns? Vilken sort i så fall?

CPU-fläkten...vad väljer man där?

Brännaren ja...alla låter väl lika där när de spinner upp väl?

Ja...thats it!

/Fredrik

Av spacedebree

Hmm. Det var ju inte så kul att höra. För hur länge sedan köpte du ditt moderkort? Jag menar, ASUS, måste ju känna till problemet och fixat dessa i sina nya kort. Känner du igen något av dessa:

ASUS P4C800-E Deluxe i875P 800FSB ATX
ASUS P4P800E Deluxe 865PE 800FSB ATX
ASUS P4P800S-E Deluxe i848P 800FSB ATX

Har annars hört väldigt, och då menar jag VÄLDIGT mycket gott om deras moderkort. Annars, vad är det som diffar mellan olika leverantörers kort? Kortet jag ska använda måste vara stabilt.

Anser du Premiere Pro 6 lättarbetat förresten? Har bara suttit i gamla Discreet Edit. Kan det jämföras med detta eller med t ex Final Cut Pro som jag hört mycket gott om?

Fredrik

Av spacedebree

Plongo!

Tack för ditt svar, det hjälper även mig i min jakt på ett bra videoredigeringsssytem. Jag kommer även använda datorn för förströelse, men den måste som sagt duga till semi-pro redigering, vilket komponenterna du nämnt ovan verkar klara bra. Här kommer lite övriga frågor som jag skulle vara tacksam att få svar på:

Val av moderkort. Många hurrar för ASUS. Är det ett trygg och stabilt val?

Få en tyst maskin. Ska man sikta på ett tyst chassi, och vad finns det att välja på där? Hörde att det finns chassin med aggregatet externt. Vilka tillverkar dessa och är de att rekommendera? Andra chassin som är bra och tysta och snygga. Står inte ut med en ful dator nu när jag är på väg att fly macvärlden. Antar att man lätt (??) kan fixa ett vanligt chassi med komponenter att bli tyst, men att i grunden ha ett tyst chassi i sig måste ju vara bra?

Grafikkort: Ska ju både spela OCH redigera på maskinen. Är ett ATI, GeForce eller Matrixkort att rekommendera? Funderade på nåt 9600-kort. Var dock mycket strul med detta nämnde en säljare. Korrekt? Vilket val annars?

Kommer säkert på mer frågor vart det lider...

Tack på förhand,
Fredde