Inlägg

Inlägg som dlinksucks har skrivit i forumet
Av dlinksucks

Kabeln har jag kört med precis innan med en annan hd.. det är ide och jag är helt säker på att den funkar som den ska.. ska testa med fixmbr o det.. tackar!

Av dlinksucks

Är det ens möjligt att den kraschat? Jag "hade" den knappt en halvtimme isf..

Jag har alltid haft ett problem.. jag lyckas inte boota från Win Xp skivan.. vet inte varför. Även fast jag stället in romen som första boot i bios. Därför har jag alltid vart tvungen att installera XP över en annan Windows i självaste windows, och inte från dos. Finns det något kommando eller nåt man kan göra för att den ska boota i dos?

Jag kan tänka mig att formatera.. den är ju helt ny så jag har inget på den (förutom en massa fuckade filer), men jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga för att formatera? Om jag knappar in format c: så säger den att den har för lite minne. Kan man byta volymetikett på partitionen från dos på något?

All hjälp uppskattas verkligen. Har kollat igenom alla topics (samt google) här med NTLDR problem men ingen liknar min situation. Vore jättetacksam för lite hjälp..

Av dlinksucks

Sjukt jävla problem med två Seagates 160 gb's

Som topicen lyder.. fast egentligen är det nog fel på en bara..

har precis köpt en ny Seagate 160 (hade en tidigare också).. Jag installerar den och partitionerar (allt utrymme på en partion), kör Win XP Pro på den.. allt funkar jättefint och helt plösligt så startas datorn om (medans jag kopierade ett par filer mellan hårddiskarna) och meddelandet "NTLDR is missing" kommer upp. Jag kommer inte ens så långt att jag kan komma in i Safe Mode menyn..

Om jag "dirar" enheten så kommer det upp en massa konstiga tecken (katalognamn antar jag) bara, sånt man inte kan skriva på ett normalt tangentbord. Och om jag ska ta bort partitionen i fdisk så måste jag skriva in volymetiketten (för att godkänna det hela), vilket jag inte kan göra för den innehåller en massa såna sjuka tecken som jag inte kan skriva. Jag kan verkligen inte göra något, har aldrig sett något liknande tidigare. Kanske kan det ha att göra något med kluster?

Kan tillägga att den är FAT32 medans min andra är Dynamisk..

Snälla, någon som vet något? Tips? Kan inte Dos så bra heller.. Är så jäkla besviken så det inte finns.. fingrarna blöder för att jag dragit ut IDE kablar hela dagen (sitter på en gammal 1.6 gb nu...)

Vore väldigt väldigt tacksam för svar.

Av dlinksucks

Hur andrar jag till svenskt tangentbord i Win XP?

Som ni ser sa ar mitt tangentbord engelsk helt plotsligt. Vilket ar superjobbigt.. verkligen ovant. Vart i Win XP andrar man detta? Har letat o letat men det gar inge bra..

Tacksam for svar!

Av dlinksucks

Nejdå.. har kört med PartionMagic eller vad det heter.

Av dlinksucks

HD:n visar bara 120 gb i Win XP?

Jag vet att funnits en del såna här topics hära, till o med en klistrad sådan men jag kände att jag behövde göra en ny.

Det är så att jag köpte en Seagate 160 gb för ett bra tag sedan. Jag märkte direkt i t ex utforskaren att den bara hittade 120 gb.. har verkligen testat allt som har stått i alla topics men ingenting hjälper. Det var helt hopplöst.. laddade ner ett tiotal olika program osv. Så då tänkte jag att då nöjer jag mig med 120 gb bara. Nu är HD:n proppfull och jag undrar om det går att komma åt dom här 40 giggen på något sätt? Jag vet att mitt moderkort stödjer 160 gb hårddiskar.

Vore VÄLDIGT tacksam för svar.

Av dlinksucks

Jag har ACE Pack så jag tror inte det. Har format hd:n ett antal ggr o har testat med olika codecs.

Av dlinksucks

Hackar när man förstorar WMP fönstret?

Hej,

Nu är det så att när jag ska se på filmer (gäller alla format, .mpg, .avi osv) så går det otroligt segt då jag förstorar fönstret lite grann? Frameraten går ner till 5 fps eller nåt.

Det är otroligt störigt och jag är helt säker på att det är någon inställning. Har aldrig haft det här problemet, inte ens för ca 7 år sedan då man hade en något sämre dator.

Använder Windos Media Player Classic.

Tacksam för svar.

Av dlinksucks

Har en Seagate 160, har testat allt.. förutom DiscWizard, ska göra det nu.
Grejen är att jag har en massa viktiga saker på den.. riskerar jag att förlora det bara för att få ut rätta antalet GB?

Tack.

Av dlinksucks

Ta bort gamla MSN?

Hur får man bort gamla versionen av MSN? När datorn startas så körs gamla MSN igång på något skumt sätt. Ikonen syns inte nere i fältet.. man kan inte få upp själva MSN rutan.. utan man märker att den är igång när folk skriver till en.

Den syns heller ej när man trycker ctrl + alt + del i programlistan.. förstår ingenting? Det har inte varit så nångång förut. Allt började idag helt plötsligt.

Av dlinksucks

Kan ej partionera/formatera min nya hd

Hej,

Har precis köpt en Seagate Barracuda 160 gb, i biosen så hittar datorn hårdisken.. och i device manager i win xp pro.
Försökt partionerna den i Disk Management och Partition Magic men ej gått något vidare..

Kan tillägga att jag inte har installerat SP1 än.. men det borde väl gå i installera en hd ändå?

Tack.

Av dlinksucks

Ska testa SP1 strax.

Ok
Om jag högerklickar på ikonen så får jag inte upp så många alternativ alls.. Update Driver, Disable, Uninstall, Scan for hardware changes, Properties. Och inne på Properties finns ingen partioneringsfunktion.. hm.
Jag körde fdisk och den kunde inte hitta hd:n verkade det som.

Kan det vara jumprarna?

Av dlinksucks

Tack för all hjälp!

Men nu sitter jag med 160 gigaren i datorn och den hittar inte den alls? Syns inte i explorer eller något.. Men den syns i device manager. Den är under disk drives och det står "ST3160021A". Vad betyder detta?
Det står att den fungerar korrekt och den har inget utropstecken vid den lilla ikonen. Nån som vet vad detta beror på?

Av dlinksucks

Hm.. alltså det var ju ingen värsting dator för ett år sen direkt. Men den var iaf ny o så..

Av dlinksucks

Hur stor hårddisk kan jag ha?

Hej,

Har precis köpt en Maxtor 120 GB hd, men kom på att jag hellre vill byta upp till en 160 GB. Killen i butiken var inte helt säker på om mitt moderkort skulle stödja 160 gigs hd.

Jag har läst igenom hd manualen men ej fått något svar på min fråga.
Det är en Gigabyte K7 Triton 400 (VIA KT400 chipset) GA-7VA. Har väl gått ungefär ett år sen jag köpte datorn.

Tacksam för svar

Av dlinksucks

Virus i bios?

Hej.

Jag har ett problem. Varje gång jag startar datorn så körs ett virus igång innan jag ens kommit in i windows. Anledningen till att jag tror att det sitter i bios är att jag har testat två olika hårddiskar, formaterat om hårddiskarna ett antal gånger.
Har testat både Win 98 SE och Win XP Pro.. viruset orsakar inte samma typ av fel på båda OS. När jag kör XP så dyker en hel del problem upp.. bl a så använder operativsystemet nästan 100% (!!!) ut av CPU kraften när jag inte gör nånting. Inga program igång, ingenting. Samt att internet verkligen inte fungerar, kan komma in på hälften av alla sidor ungefär. Det är helt omöjligt att köra XP. I Win 98 så är det lite mer smågrejer, startsidan ändras, hänger sig med jämna mellanrum, kan inte surfa på visa sidor etc.

Någon som vet hur man får bort det?

Tacksam för svar!

Av dlinksucks

Låter jobbigt. hade liknade problem tidigare.. minns inte hur jag löste det tho

Hoppas det löser sig!

Av dlinksucks

D-Link Di 604 Router problem

Hej,

Helt plötsligt så kan bara en dator åt gången vara kopplad mot internet. Lamporna på routern lyser som dom ska.. den "hittar" båda datorerna. Det har funkat helt perfekt innan. Kan tillägga att jag hade Sasser masken på min dator ett tag som jag lyckades ta bort. Kan det finnas ett samband?
Nu har jag blivit av med viruset helt som sagt, men routern fungerar inte som den ska.. Någon som har en aning om vad det kan va? Några speciella inställningar för DI 604:an som ändrats kanske?

Kör Win Xp Pro (2600), har testat med Win98, Millenium, 2k.. men samma problem. Har Telia ADSL 0,5.

Jag kommer inte in på mina router inställningar på 192.168.0.1 heller. Jag har kollat vilken min ip är till min router via ms dos prompt. Kommandon som "ipconfig" och "tracert" www.sida.se o liknande. Och då visar den 217.208.187.1 som Standard Gateway? Ska det vara så? Jag kommer inte in på den heller via Explorer.

Kan också tillägga att jag gjort en Factory Reset på routern utan någon framgång.

Någon här som insatt i routers och liknande?

Vore tacksam för svar!