Inlägg

Inlägg som Snody har skrivit i forumet
Av Snody

Angående felöversättning som gav oss "allas lika värde":

Citat:

Formuleringen om alla människors lika värde kommer från FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. På engelska lyder texten: ”All human beings are born free and equal in dignity and rights” (inte ”value and rights”. På franska har dignity blivit ”dignité”, på spanska ”dignidad”, på italienska ”dignità”, på tyska ”Würde” och på danska ”vaerdighed”. På dessa språk saknas alltså betydelsen ”värde”.

http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/alla-manniskors-lika...

Av Snody

Någon svensk corp som forfarande är aktiv? Jag nyligen börjat spela och är i dagsläget mest sugen på mining men givetvis är PvE/PvP något som måste testas. Söker alltså en lagom seriös corp som accepterar nybörjare med möjlighet till 1-2 timmars spelande per dag.

Av Snody

Från senaste patchnotes:

- i Sola Prospect in the Brestla star system now always stocks all ships and modules

Så alltså slut på att behöva jaga runt efter komponenter, bara att åkta till Brestla...

Av Snody

@mudde: Jo, det är mycket som forfarande känns "ofärdigt". Istället för bra AI som ger man NPC möjlighet att "fuska" med railguns som alltid träffar och otroliga färdigheter när det gäller att förfölja. Samma missions, många dem är buggiga och med dålig variation.
Vad gäller risk/reward för mining så kan du jobba i en RES, asteroiderna släpper ifrån sig fler fragment beroende på svårighetsgraden. Tyvärr ett ganska dåligt och tråkigt system, men det går i linje med att alla ska kunna åka överallt, inte möjligt att genomföra blockader osv.

http://www.eurogamer.net/articles/2016-02-19-watch-a-massive-...

Av Snody
Skrivet av The187:

Är mining nått som du kommer hålla på med tror du?

Högst troligt. Trading och mining. Skjutande är jag måttligt intresserad av.

Av Snody
Skrivet av The187:

Jag är helt övertygad om att detta kommer bli nästa stora spel.
Vi har ju fått ganska mycket redan nu, och jag anser att detta är bättre än andra "crowd funded" spel som inte visar nått vad som görs.. det är spel som inte kommer bli nått av.
Nu hänger vi ju med om vad som händer

Såg du "from pupil to planet" ? woooooow!!!

...om inte annat så får vi en riktigt bra krypsimulator

Av Snody
Skrivet av Beginner:

Mining. Inget man kan sologöra? Finns någon form av AH i spelet?

Troligen blir det så att man kan köra mining i större eller mindre skala. Exempelvis en Freelancer (eller ännu mindre skepp) med enbart mining laser och tractor beam utan avancerade analysinstrument eller refinery där man bryter malm utan att veta riktigt vad man får och sedan säljer den till någon som förädlar. Här räcker det troligen med en eller ett fåtal NPC som styr exempelvis tractor beam och man kan säkert komma igång utan att behöva spendera speciellt mycket pengar eller tid.
Det mest avancerade miningskeppet är Orion som kommer bära avancerade instrument, refinery och stort lastutrymme som tillåter långa missioner på tidigare okända platser. En hel grupp med spelare/NPC krävs och det hela är en rejäl investering som eventuellt även kommer kräva stöd i form av eskort och liknande. Förhoppningsvis blir det möjligt att beställa transport av förnödenheter och producerade råvaror så att riggen kan gå för fullt hela tiden.
Till detta kommer givetvis prospektering och god kännedom om marknaden/uppdrag. På pappret ser det utom om det finns goda möjligheter att göra mining väldigt intressant med rejält djup för den som önskar så.

Av Snody

@matadoren: Ja lite surt då jag numera kör väldigt försiktigt och reparerar när jag är under 90%. Jag har en i reserv och hoppas att FD kan hjälpa mig - något jag hört de gjort för andra. Skedde helt plötsligt också, ingen annan spelare i närheten eller ens på samma planet. Jag flyger med Distant Worlds och vi börjar närma oss SagA*, men än är det långt kvar till Beagle Point och mitt lilla soloäventyr på hemvägen.

Vad gäller Edtracker så plockade jag isär den och tog lite bilder på den uppenbart felaktiga monteringen. Porten är inte fastlödd ordentligt utan hålls endast fast av någon mm2 limyta + själva trådarna. Borde göras om rejält genom att löda fast supportpinsen och sen en klick smältlim över det hela.

Av Snody

Gråt och tandagnisslan! Igår drabbades jag av "exploding SRV"-buggen och idag gick min Edtracker sönder då USB-porten lossnade från kretskortet. Edtrackern har ett uppenbart konstruktionsfel och SRV-buggen är välkänd, så hoppas på att respektive kundtjänst gör sitt jobb!

Av Snody
Skrivet av Beginner:

Tack för filmen. Lustigt nog såg jag den på morgonen samma dag.

Kommer det finnas någon form av crafting i spelet? Mining, säljs det i någon form av AH eller får man göra som i gamla hederliga SWG?

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/145...

Mining ser ut att bli väldigt intressant. Om det blir som i beskrivningen ovan så kommer jag nog först trucka runt med min Freelancer och när jag har råd satsa på en Orion eller liknande mining-rig.

Av Snody

Mycket intressant, ni kunde gott hålla på en timme till!

Av Snody

Antalet fragment ökar med risken när man befinner sig i RES. Samtidigt så ökar naturligtvis problemen med pirater - så det är tveksamt om inkomsterna är större. Intressant vore att helt enkelt ta över en RES och ha både miners och buntyhunters på plats.

Av Snody
Skrivet av johanandersson:

Om det skulle vissa sig att pengar har bytt händer så kommerr jag inte ha någonting att göra med varken valve eller Elite någonsin igen.

Pengar har nog bytt händer, men du bör nog titta åt Oculus/EVE_Valkyrie-hållet...

Av Snody

Har du tänkt köpa ett extra 280x begagnat (~1200 kr) och i övrigt har ett system som klarar av frn ökade värmen och strömförbrukningen så kan det vara en intressant uppgradering. 3000 kr för ett nytt tycker jag dock är för mycket. Bättre då att sälja ditt gamla 280x (1200 kr) och titta på alternativ runt 4000 kr. t.ex. 390x.

Av Snody

Grattis till en fin resa! Man kan faktiskt explora med i stort sett vilket skepp som helst. Här en bild från gårdagens Distant Worlds-träff i Lagoon Nebula:

http://i.imgur.com/RnwEB8E.jpg

Bakre raden: Asp och Python. Främre raden: Asp, Clipper, Cutter, Anaconda och Asp. I nedre högra hörnet kikar en Cobra fram. Lite senare anlände även expeditionens flaggskepp: en T-9 heavy döpt till "The Wasp" och lastad med diverse alkoholhaltiga drycker, droger och andra nödvändigheter:

http://i.imgur.com/5ooN3r2.jpg

Av Snody

Jag såg på youtube att chaff ska skydda mot scanning (men inte avbryta redan påbörjad scanning!). Ni kan alltså utrusta era smugglingsskepp med dubbla chaff, gärna med macro, för att undvika problem med lagen.

Av Snody

Jag har kört mining en hel del och då främst med Python. Det är inget jag skulle kunna tänka mig att göra på "heltid", men efter en stressig dag på jobbet kan det vara riktigt avslappnande att flyga runt bland stenarna på jakt efter painit. Mining tillsammans med andra är riktigt kul och jag hoppas att FD utvecklar detta mer så att man tjänar ännu bättre på att samarbeta, t.ex. genom att ha dedikerade skepp för prospektering/bryting, raffinering och transport.
Mining kan kombineras med trading för extra pengar genom att man tradar och samtidigt plockar upp alla miningkontrakt man kan hitta.

Av Snody

Ja, kör på Ford Transiten aka Hauler - speciellt om du inte har Horizons och behöver plats för hangar. Duger gott för en första tur ut i det okända. Jag kör oftast korta hopp där jag försöker få med så många A-B-F-G-K-stjärnor som möjligt men givetvis även annat som är intressant såsom svarta hål och neutronstjärnor. Långhoppar bara om jag passerar områden som redan "hittats" eller har bråttom.
Just nu har jag kursen inställd mot Lagoon Nebula där Distant Worlds har waypoint 2 nu på fredag - alltså gott om tid till att leta earthlikes eller titta på nebulosor.

Av Snody

Har du inte varit ute och turistat i galaxen är det helt klart något du bör testa! Trivs du med Cobran så duger den gott för exploration, jag körde Cobra ända till galaxens centrum. 30+ Ly behöver du bara om du ska ut i galaxens utkanter eller har bråttom. Välj ut några trevliga nebulosor att besöka, kanske ett svart hål eller varför inte Betelgeuse? Sen vill du så klart få några "first discovered by" och för det är det enklast att bege sig ca 1000 Ly åt något håll förutom rakt mot centrum och gärna något över eller under det galaktiska planet.

http://i58.tinypic.com/4hfu4x.jpg

Av Snody

Ett vykort från Plejaderna, Maia B4F:

http://i.imgur.com/lzxsSYe.jpg

Plejaderna är en bra start om man vill prova på exploration. Fin nebulosa att titta på, Maia B är ett svart hål och här finns dessutom en station, Obsidian Orbital, som man kan använda som bas. Just nu är det många CMDRs här då det påstås finnas ledtrådar om utomjordiskt liv på någon av planeterna i området. Delar av Distant Worlds-expeditionen är dessutom på plats och kör övningar och tester inför starten av expeditionen nästa torsdag. 600 skepp kommer då lämna de bebodda delarna av galaxen och under (minst) 12 veckor tillsammans försöka nå Beagle Point 65000 Ly bort.