Inlägg

Inlägg som Snuppe har skrivit i forumet
Av Snuppe

Går det att byta ut nätagget i det senare ? har hört att det ska vara en anna storlek ?? att det är 350watt nätag kanske inte gör någon större prestanda skillnad?

Av Snuppe

Låda+Nätag högst 800kr = Utmaning

Tjena ska köpa en låda+nätag för (högst) 800kr. Det här är det bästa jag hitta än så länge: http://www.antec.com/ec/productDetails.php?ProdID=02140
lådan är inkl 400watt antec nätag
Kostar 688kr hos shg.biz

Någon som sett något annat interessant..? Antec lådan kanske inte är det mest attraktiva men nätaget är ju iaf skyst.
NoName nätaggen som brukar sitta i billiga burkar brukar ju oftast vara skit.
Kan ju också köpa en skitlåda för typ 300 och köpa ett begagnat nätag för runt 500kr Typ antec truepower 500watt.

Kom gärna med förslag på hur jag ska göra.

Av Snuppe

Något Negativt med A64-M ?

Tjenare har tkollat runt lite på shg.biz ska nämligen köpa en dator till alltid kul.
Nu ser jag att prismässigt skiljer sig inte Amd64 och Amd64-m något större..
Vad är skillnaden på dessa förutom att M processorerna drar mindre ström,utvecklar mindre värme och klockar bättre.. Saknar dom nån feture som den "vanliga" A64an har??
Ser även att det går att få en Turion-64 för 1400kr vad är detta för processor??

Av Snuppe

Om raid och dual channel

Tjena jag undra om man måste ha minnen ämnade för dual channel (tex dessa Turbo Series - Dual Channel 2x256 MB) för att dual channeln ska fungera som den ska?? eller fungerar det lika bra att använda två likadana minnen ?
köpta vid olika tilfällen ?
Alt två olika minnen (märket) med samma hastighet och minnes mängd?

Sedan undrar om man måste använda 2 likadana hårdiskar för att raid ska fungera ? eller räcker det att dom är lika stora? Och till slut om jag köper två 200gigs hårddiskar och sätter dom i raid, kan jag bara använda 200gig istället för 400 ? Hur stor blir prestanda ökningen ?

Av Snuppe

jepp ska jag göra...ska också kränga iväg matx chassit som det sitter i, det är snyggt men ett 300w q-tec nätag kommer man inte långt med...Det är lite svårt (dyrt) att byta då det inte är den "vanliga" nätags standarden.

Av Snuppe

k.. tackar för svaren då blir det nog ett msi neo2b(finns lite olika modeller att välja på) eller ett abit is7-e från komplett.

Av Snuppe

jo jag vet har kollat runt där... de flesta moderkorten saknar brackets och shields, vad är det för något ? att de saknar kablar manualer mm är inget större problem...

Av Snuppe

sis 645 vs intel 865pe

Tjena jag undrar hur stor prestanda höjning man kan räkna med om man byter från ett sis 645dx chipset till ett 865pe ? ska också tilläggas att sis chippset agp endast går att köra i 4x.

Av Snuppe

kk...då är det ju inga problem att fixa själv

Av Snuppe

Jodå har testat det flera gånger och vet att det inte funkar...=/
Njae tror inte dom ger mig ett nytt..det har några år på nacken 300 watts..
tänkte använda det till et nybygge, så jag slipper klämma ut pengar för alla delar denna månad.

Av Snuppe

hmm kanske ligger nåt i det e ju ingen tekniker precis..

Av Snuppe

Trasigt Nätagregat

Tjena har ett trasigt chieftec nätag som jag vann av en polare i poker..=) killen sa för övrigt att han "trodde" det funkade. nu undrar jag vad som kan vara trasigt kan jag byta nåt själv ?? har kollat säkringarna och dom ser hela och fina ut.

Av Snuppe

Softmodda geforce 3 ?

Tjena går det att softmodda ett geforce 3 ti200 till ett ti 500 eller är det ända som skiljer dom clocken på core/minnena ?

Av Snuppe

845g,865p,865pe mm..vad ska jag välja

Tjena guys...brorsan ville ha hjälp att köpa ett nytt mobo till sin dator är ute efter ett matx kort socket 478..nu undrar jag villket chip som är bäst tex 845, 865 mm..

Vet att 845g betyder inbyggd grafik(är inte ute efter detta)... slöar det ner mobo på något vis?
vad är skilldnaden på 845p och 845pe tex..?

Fungerar ett prescott mobo (800fsb) med en northwood(533fsb) processor ???

Av Snuppe

Å tack så hemskt mycket för svaret rövhål.... får man 950 i månaden i studiebidrag så är det kanske inte aktuellt.. specielt inte om man bara surfar/skolarbete någon gång då och då

Av Snuppe

Duron 700...vilket moderkort??

Tjena min syrra har en gammal duron 700mhz:are där moderkortet pajat...
Nu undrar jag om vilken sockel den sitter på ?? Som jag förstått det är det socket A ??
Är duronen då kompitabel med tex nforce2 ?? ddr minnen??
Behöver ett moderkort med sdram...

Mvh Bronte

Av Snuppe

Tackar för länken ställde om mitt system som det stod där och wippsss så flyter allt mycket bättre med hyfsat bra grafik..!! skönt !

Lite off topic..i början av EQ2 när man lämnat Isel of Refuge är det lite svårt att komma igång tycker jag som inte spelat det innan..man får någon quest då man ska vimsa runt i stan och leta efter olika folk och platser tar evigheter att ladda överallt och tillslut blir det bara tråkigt..
Uppdragen man hittar är väldigt svåra att göra om man spelar själv och det är inte heller så enkel att hitta några att groupa med då det flesta som är inne är level 15--> (brukar spela mitt på dagen)

Någon som har några bra tips på hur man ska komma igång i börja.. är inte direkt sugen på att stå för mig själv och döda ekorrar i flera dagar till jag blir level 15..

Av Snuppe

Jo det är väl ramen då..kanske ännu sämmre då det är so-dimm..jag vet riktigt roligt spel!!...men somsakt laggandet kan förstöra allting..=(

Av Snuppe

Everquest 2 spelare kolla hit!! Prestanda prob

Tjena Eq2 Spelare...Hade spelat trial of the iland ett tag utan problem och bestämde mig för att köpa det..! skit kul tänkte jag
Nu har jag till min besvikelse lirat hela dagen idag och det laggar/ hackar väldigt mycket (mest i de större städerna då man kommer i närheten av många npc eller andra spelare!!!) jävligt irriterande
Är det min dator eller internet som felar?? eller ska det vara såhär??
Har testat att köra på den absolut lägsta grafiken(då man inte ens ser trollformlerna) hjälper lite....men gubben stannar fortfarande upp i en halv sekund för att sedan fortsätta som vanligt ganska ofta!
Har en Laptop med 512 pc 3200 ram,1,7ghz centrion,128mbit 9700 Radeon, 0,5 mbit telia bredband tankar i runt 50....
Har också stängt ner alla processer i bakgruden mm...
Brukar köra hl2 deathmatch i bra grafik och vampire the masq utan problem..

Är det bara väldigt väldigt krävande eller är nåt fel???

Av Snuppe

Virus via Wlan ????

hej