Inlägg

Inlägg som Renis har skrivit i forumet
Bbb
Av Renis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av toxi
sprid inte desinformation om du inte har koll då.

Sorry då, försökte bara vara lite ödmjuk inför bättre vetande. Vakna på fel sida eller? Skadar inte att vara lite trevligare.Knappast så att man försökte medvetet sprida felaktig information.

Sen tackar jag er övriga för rättandet och man lär sig nåt nytt varje dag.=) Men hur kommer det sig då att jag som har VDSL inte ens märker iaf nån laddar av mej? Jag kan lira ET t.ex och ändå inte märka av att folk laddar. Samma sak när jag laddar på DC, har inga problem med att min download sjunker. Är det bara för den stora bandbredd jag har uppåt?

Bbb
Av Renis

Matte 56: Vad jag fått höra så är inte ADSL full duplex. Varken mina klankompisar eller jag har haft full duplex i våra ADSL abonnemang och jag hade som sagt Telenordia, dom andra bostream:S

Men som sagt jag har inte så värst bra koll=)

Bbb
Av Renis

Tänk på om att ni har BBB ADSL 24/1 eller 10/1 så sjunker eran hastighet dramatiskt p.g.a att ADSL tekniken är gammal och bara stöder halv duplex. Halv duplex gör att ni får svårt att skicka och ta emot samtidigt utan hastigheten sjunker. Det är därför VDSL och fiber med full duplex (skicka och ta emot samtidigt obehindrat) alltid är stabilare att ladda ner på. Själv har jag med BBB "bara" VDSL 12mbit ner men istället 9mbit upp tack vare modernare teknik.För mej personligen är det klart viktigare med full duplex än superhög nerladdningshastighet som ändå bara kommer upp i hälften typ iaf nån laddar av er...

Av Renis

Tja synd du hade så långt till din station. Vissa stationer har ju BBB uppgraderat till VDSL som är klart överlägset ADSL då du får exempel full duplex dessutom som är klart trevligare om man spelar t.ex Enemy Territory online. Gick från Telenordia 0.5mbit ADSL till sug ComHem för att sen äntligen hitta hem till BBB VDSL. 12mb ner och 9mbit upp. Hur gött som helst. Men Telia har jag inte hört nåt ont om. Förstår inte varför du dock bytte bort din 2.5mbit Bostream i första läget. Kompisen är överlycklig översitt och nu fick han hastigheten uppgraderad till 5mbit. Tydligen enligt honom är deras Bostream:s helt egna lina på nått sätt. Fråga mej inte hur, för det har jag ingen aning om. Men hand har haft Telia och han är överlycklig att han bytte från dom. aja, vart lite långt;)

Av Renis

Tja, klanar ganska hårt i spelet Enemy Territory och jag måste säga att där är det en stor skillnad mellan t.ex 76 och 125 fps. Går man tillbaka från 125 till 76 så upplever man hur saker och ting blir klart ryckigare. Sen nästa lite komiska grej är att vid att just låsa sin fps vid t.ex 76 och 125 gör att spelet buggar och att man då kan hoppa längre och ta sig över hinder som folk med 30-40fps har stora problem med. Dock kan jag inte svara för andra spel. Spelet bygger ju för övrigt på q3 motorn.

Det var mina rader det.

Av Renis

Har runt 124 fps i 1024x764 med high settings. 101fps med allt på max och 2xAA.

Av Renis

Nån annan än jag som vart besviken på slutet?

Av Renis

Startade om mitt steam OCH SER INGET!:o

Av Renis

Uppgradera Grafikkort från 9800XT 128mb

Halloj.

Sitter och funderar på det här med att uppgradera mitt grafikkort. Sett att det finns hur många trådar som helst angående detta ämne, men jag blir ändå inte riktigt klok på vad jag ska tycka.

Sitter idag med ett Powercolor 9800Pro 128mb som jag har flashat till XT då jag har R360 core på kortet. Processorn jag har är en AMD A64 3400+, samt 2x256mb PC-400 minnen. Jag klanar i Enemy Territory och ser även fram emot att få spela Halflife 2 som alla andra....;)

Då undrar jag: Skulle jag få massiv skillnad om jag skulle upggradera kortet mot ett GeForce 6800GT eller motsvarande ATi? Har ju ändå runt 125 fps på CS-source och 125fps när jag spelar ET. Eller ska jag rent vänta lite då kortet kanske räcker gott? Man blir ju lite nyfiken när man ser hur läckra spelen börjar se ut idag emot ET;)

Tacksam för alla svar!

Av Renis

hehehe np=)

Jag körde med Winflash. Enkelt och smidigt. Men ta det försiktigt, finns ju inga garantier för att det fungerar.

Av Renis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tobbe_81
Renis, vikket bios la du in?? Har med ett pc radeon 9800 pro

Jag la in HIS 9800XT 128mb, hynix.

Länk:http://mbnet.fi/elixir/Radeon/XT/R360-128/

Hoppas detta hjälper!

Av Renis

Tack för den fina FAQ:en JimiEM! Funkade alldeles utmärkt på mitt PowerColor med R360 core. Gjorde nästan 700 poäng i 3dmark 03.=) Förresten, hur mycket poäng ska man få med en AMD A64 3400+, 512mb PC-3200, 9800XT 128mb?. Kom upp i 6.700. Är det bra?:/

Av Renis

Tja, ganska nöjd med min Socket 754 A64 XP3400+. Jämnförde den med en A64 3500+ och i spel var jämnt som attan. Så jag nöjde mej med A64 3400+. Sen det där med PCi-Express lär ju dröja lite innan det blir så snabbt att jag kommer fundera på byta till det. Kommer ju ändå byta CPU inom ett år.=)

Av Renis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ykalon
Athlon64 3400+ menar du? XP slutar vid 3200+ och finns bara på socket A.
Hur som helst testa nyaste BIOS. Verkar som om tempsensorn är olika mellan Clawhammer och Newcastle.

Sorry precis. Det är en Athlon64. Trodde folk förstod det;)

Ska försöka ladda ner den senaste BIOS då. Försökte förut via den funktion som Guru-programmet har att man kan få det automatiskt installerat. Men det händer nada:(

Av Renis

Värmeutveckling på AMD XP3400+

Halloj!

Köpte en AMD XP3400+ nu i veckan och till det köpte jag ett Abit KV8Pro moderkort. Nu till frågan: Verkar det inte lite konstigt att Guru displayen visar att CPU:n har en tempuratur på 61c? Är det fel på moderkortet eller? Vad är normala tempen på mitt moderkort? Kör med den boxade kylarn som följde med...Man blir ju lite orolig. Har även 3 st ArticCooling systemfläktar.

HJÄLP!=)

Av Renis

alltså, jag har laddat ner Hl2 pre-load sen kl 16:30 i eftermiddags, ännu inte färdig såhär 02:43....;D

Av Renis

Tråkigt att du blivit så dåligt behandlad. Hade samma situation med ComHem som var riktigt dåliga på att hjälpa en. Hade en ping som pendlade mellan 160-360 ibland när jag lirade i ET med min klan. Sen gick jag över till BBB och deras VDSL tjänst. Efter lite strul i början som ordnade dom upp allt och sedan dess rullar det på. Ska tillläggas att jag "bara" i sammahanget har ungefär 1200m till min station.

Av Renis

VDSL från BBB som jag har är på 12/9 mbit. Och jag har haft folk tankandes högre än så från mej. Problemet är det lilla avstånd som går att ha mellan telefonstation och telejack och de få användare som går att ha på en station. Använder sig dessutom av full duplex medans ADSL bara har halv.

Av Renis

Jag tyckte det var dag och natt mellan mitt gamla GF3 Ti200 och mitt ATi Radeon 9800Pro på min CRT Nec 19". Bilden vart klart skarpare och bättre färger.

Av Renis

Ahh. Tack för svaret!=) Tittade på det här ST Labs kortet och såg att det hade nåt minne som började på HY (Hynix?). Hur stor skillnad är det mellan Samsung minnena och hynix? Är det ens värt att försöka "flasha" mitt kort med R350 core?

EDIT: Hallå stavning..