Inlägg

Inlägg som Renis har skrivit i forumet
Av Renis

Gå från BBB till Stadsnät?

Halloj kära forum medlemmar!:D

Är så att jag och min flickvän funderar starkt på att byta lägenhet här i Linköping och vi tror vi hittat en som vi tror ska bli bra. Problemet är dock att jag då inte kan behålla mitt VDSL då avståndet blir för stort (300m för mycket)....

Frågan är då följande: Vad ska man satsa på istället? Är statsnätet nåt att ha? ADSL? Använder uppkopplingen till 2 datorer och pingen är viktig då jag spelar mycket ET och WOW.

Tacksam för alla svar!

Av Renis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cels
Trace:a vägen till servern.....VDSL-tjänsten går via amsIX medans gamla bs 0,5 går via skanova/telias nät då det är en wholesale-tjänst.
Att du har vdsl i det här fallet saknar beydelse då nätet avgör.
amsix ligger i holland, vilket även www.alienclan.com gör, kan ha med saken att göra att den ger bättre värden.

Tyska servrar brukar generellt sett inte vara i topp, kommer dock bli bättre.

Ah ok. Man börjar ju tröttna på att man har så dålig ping utomlands. Är ju mest där man spelar=) Hur klistrar man in från en tracert i cmd?Är ju lite noob om man säger så:>

Av Renis

Lycka till med ditt köp!:D Men har du verkligen testat Sennheisers finare modeller när du säger så?:O

Av Renis

Ah det svaret gjorde saker och ting klart mer tydliga!:D

Skulle nog säga att studiomonitorer och vanliga "hemma" hötalare är uppbyggda efter lite olika principer. Studio hgt är ju gjorda för att vara närmare lyssnaren och spela på ett mer "avslöjande" sätt medans hemma varianten är gjorda för att stå på avstånd och spela.

Ett vettigt och klart intressant förslag skulle då hellre vara att kolla in en riktigt bra hörlursförstärkare och ett par bra Sennheiser hörlurar. En begagnad Musical Fidelity X-Can (rör-hörlurs förstärkare) för en 1000kr och sen ett par SennHeiser HD 580 Precision hörlurar garanterar jag utklassar allt motstånd som ett par högtalare för 3000kr kan uppbringa.Denna kombination spelar mjukt och öppet med en mycket bra botten. Låter aldrig vasst och är väldigt detalrikt. Har ägt detta klassiska rör-steg själv. Går dessutom att spela riktigt högt! Sen när du vill kunna lyssna med flera eller vid fest är det ju bara att göra som vanligt och dra kabel från datorn till din H/K 670.=)

Av Renis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Man behöver inte ha ett extrarum dedikerat till sin ljudanläggning för att kunna njuta av ett hyfsat ljud i 10k-klassen (förstärkare + högtalare). Det går att ha högtalarna placerade lite suboptimalt, t.ex. bakom sig och ändå få det att låta ok. Så planerar jag att ha det. Högtalarna bakom mig när jag sitter vid datorn (där jag ändå minst 50% av tiden använder hörlurar), när jag ligger i min säng blir dock placeringen bättre.

Sen kan man givetvis möblera rummet med fokus på ljudet, men det är ofta lite krångligt när man bor på inte långt över 10 kvadrat och ska ha plats för skrivbord med dator, säng, garderob osv.

Jo men herrn som startade tråden skrev detta:"Hallå

Jag planerar att köpa ett par välljudande högtalare för att kunna njuta av musik vid datorn"

Jag förutsatte när han skrev detta att han då skulle ha sina grejor vid datorn, och då får du inte ut nåt alls nästan då dessa produkter är avsedda för en placering med ett avstånd på minst 2.5-3.0m från lyssnaren. Du ska ju också inte glömma att du måste ha minst ha en 2m mellan högtalarna som dom får en chans att måla upp en fin ljudbild.
Och givetvis behöver du inte ha ett dedikerat ljudrum för att få saker att låta bra. Jag har aldrig haft ett dedikerat rum för mina saker. Utan jag ser till att få en bra uppställning med min tv i mitten och med högtalarna stående ut en bit så dom får luft mellan sig för att kunna få en bra och djup ljudbild. Problemet jag har hemma är mina väggar då jag bor i ett fuskbygge från 1987:>

Av Renis

Finns nog folk till allt..... Många gånger när jag jobbat och även hälsat på hos folk privat har jag nästan fått spattet när jag sett och hört hur folk ställer upp sina grejor. Så jag har lärt mej att aldrig förutsätta saker och ting när det gäller sånt här. Överraskande många tror att det bara är att köpa grejor för en 10.000kr så kommer det automatiskt att låta bra.

EDIT:Stavfel.

Hehe mitt i diskussionen glömde jag ju min rekommendation! Du ska klart kolla in antingen B&W 600 Serie iaf du vill ha stativare. Ska du grejorna ordentligt uppställda och har plats, så ska du definitivt hellre lyssna på Infinity Primus 250 för 3.000kr. Information finns på: www.leffershifi.se Tänk på att Cerwin Vega har inte en chans mot dessa grejor om du prioriterar väljudet före "dunka dunka" och skrammel.:>

Av Renis

jag har jobbat som hififörsäljare och tycker några av er är ute och cyklar lite. Människan som skrev tråden nämnde ingenting om avstånd. Flesta sitter väl ändå med datorn tryckt mot en vägg och det är vad jag skulle förutsätta när han inte skriver nåt annat. Har man placerat sin dator som 90% av befolkningen gör, dvs mot en vägg, Så tycker jag att det är ett rent slöseri att köpa rejäla grejor när man ändå inte kan utnyttja dom. Skulle helt klart följa Badass råd och satsa på en mindre datasystem för spel och dyl. och sen köpa ett par finare högtalare för en KORREKT uppställning. Klassiska felet dom flesta gör är att missa att ställa upp sina grejor på ett bra sätt. Skulle gå så långt som att säga att hur du placerar ditt system + hur bra dämpat rum du har utgör 40% av totalljudet. Sitter själv med klart dyrare grejor än det som nämnts här och är missnöjd p.g.a att mitt rum är alldeles för dåligt. Så tänk efter innan ni bara kastar ur er saker.

Av Renis

BBB VDSL har jag märkt ibland har stora problem med pingen när jag går ut på en hel tyska servrar när jag spelar Enemy Territory. Kan ibland ligga på 100-192 i ping medans polaren med Bostream 0.5mbit ligger på 50 i ping....Men den där www.alienclan.com pingade jag iaf 22ms på.

Av Renis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av snippar
samma här, var kan man ladda patchen?

Ahh inte bara jag som har fel, satt i ett par timmar och svor:>

Av Renis

Ehum..Nån annan än jag som inte ens kommer åt sitt konto på worldofwarcraft hemsidan?.Står att mitt användarnamn inte existerar, sen när jag skriver in min e-mail för att få mina uppgifter, så existerar inte den heller:S

Av Renis

Känner väl att så länge pingen inte stiger över 50 när man spelar så är det helt lugnt imo. Tycker diskussionen om pingen är sämre med BBB är ganska ointressant då jag själv aldrig upplever att pingen med BBB stiger över 48 när jag spelar. Sen verkar det så många har väldigt oflyt med BBB, inte nån jag själv känner som har BBB har haft nåt strul förutom nån nedkoppling nångång.

Av Renis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LotiX
Markus du snackar om eller? ^^
Själv har jag inte förlorat ett enda pracc tillsammans med denna under en tvåmånaders-period, vikken merit!

[€dit] och ägde just renis på public

Pfft såg denna kommentar nu först..rofl du aega mej din lagger? Mycket snack:> Får ju inte pracca så mycket,(Dvs inget alls just nu) vilket gör att man suger just nu.

Klart jag menar Markus a.ka iN-ferus.;)

Av Renis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LotiX
LoTiX <-- tuffaste nicket ni kan hitta, pwn4r på alla servrar!

Pfft omg irl ffs!RTFM!:>

Lotix suxx imo

LOL!

/Renjaveln

Av Renis

Hehehehe grattis! Här i Linköping så dumpade vårt kommunala bostadsföretag Stångåstaden ComHem till förmån för riktig fiber från BBB. Så vi får välja mellan 10/10 eller 100/100. Efter ha gått ifrån ComBort själv efter grymt mycket strul till BBB VDSL så vet ju vilket jag skulle välja...:> Ska börja redan i sommar med installationen och ska tydligen vara klart nästa år. Fan, jag som ville byta lägenhet..*Rofl*

Av Renis

Kul spel det där. När man äntligen satt sig ner för att lära sig det, så fastnar man. fastnat i nån gruva i början av spelet i nån håla som heter goldshire. Nu är det så att jag dött i nån gruva och kommer inte därifrån. För varje gång som jag letar upp min kropp har det samlats en svärm med kobolds som hackar ner mej direkt varje gång jag försöker göra en "resurrection". Spelar ingen roll om jag försöker göra en "resurrection" runt ett hörn eller likande, då står det 3 stycken och bara väntar...Så mina grejor blir bara trasigare och trasigare och humöret sämre...!HAT!

Av Renis

MP3 Spelare med ingång för mickrofon

Halloj alla glada!

Har fått en förfrågan från en äldre släkting om att han skulle vilja köpa en MP3-Spelare med Line som klarar att spela in från en mikrofon. Bra med minne behövs och den får kosta runt 2000-2500kr.

Hoppas ni kan hjälpa oss då jag själv inte har nån koll:(

Av Renis

Kör BBB VDSL 12/9mbit istället. Tråkiga är dock att knappast finns platser kvar dock i stationerna:(

Av Renis

Sitter själv med BBB VDSL och har stabil 48 ping när jag spelar utomlands på tyska och holländska servrar te.x, blir lite tyngre givetvis mot spanien och italien typ=)

EDIT: Stavar som en bäver:D

Av Renis

Enemy Territory alla dagar i veckan.Kul Multiplayerspel som utspelar sig i 2:avärldskriget. Kräver mera CPU än grafikkort. Flyter bra på den maskinen du berättar om. Tjejen får 40-76fps med en AMD 2400+,512mb ram, GF3Ti200. Lycka till!:D

Av Renis

HEj jag har en cray dator för 700miljoner..Klarar den räkna ut 1+1?