Inlägg

Inlägg som Wilco har skrivit i forumet
Av Wilco

Har en till salu för en billig peng om intresse finns Inkl huvudstöd.

Av Wilco

Kinnarps 8000 i bra skick vräkes

Kinnarps 8000 serie med justerbart nackstöd.
Vanligt begagnatpris 2500-3000:-

Ingår även golvskydd.

Finns i nv-Skåne för avhämtning

Läs hela annonsen här

Av Wilco

Väldigt tacksam för dina svar!
Har även fått tips om en D-link DIR-825 med openWRT.. Har dock bara dålig erfarenhet utav D-link.. Något du kan säga om den?

Av Wilco

Wpa2 kör jag redan, (aes??).. Blir att köra iväg till mediamarkt och försöka få skiten reklamerad och köpa e4200an istället då..

"Vore tråkigt att behöva köpa en dwa-140, hittar inte mycket information om vad mitt inbyggda nätverkskort klarar av, men det är den senaste generationen av Macbook Air och är inte speciellt gammal.."

Trådlös Wi-Fi-anslutning med 802.11n5, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g
Verkar jag slippa den biten iaf. Är det några större problem med att installera Tomato? Eller man väljer att uppgradera routern med Tomato-programvaran?

Edit:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=532380
Även kikat på den från Netgear, går ju att flasha om och dessutom lite billigare pris.. Har tidigare bra erfarenhet från Netgear.. Vad tror profeten?

Av Wilco

Hasenfrasen skulle fått nobelpris.

Suttit och läst igenom en del sidor nu för att förnya huvudet när det kommer till teknik, lade tyvärr det mesta med datorer bakom mig något år efter jag blev medlem här...

Sitter med en 100/10 fiberlina och får ut fruktansvärda resultat genom en Linksys e1200, att köra Wireless-N är inte ens att diskutera då routern kraschar. Får köra blandat mellan G och B för det ska funka... Får bara ut ca 10mbit/s och upp ska vi inte snacka om, jag förstår att även antenner och liknande spelar in.

Bor i en lägenhet på 60kvm men verkar ändå behöva en router med bra antenner, och vad jag läst runt här så verkar det vara en "Cisco E4200" att rekommendera? Men ska jag få ut hela min 100mbit lina så verkar det som jag ska behöva köra Wireless-N, och enligt guiden så är det rekommenderat att köra samma märke på routern som nätverkskortet.
Sitter själv på en Macbook Air och kanske skulle köpa Apples egena Router? https://www.apple.com/se/airportextreme/

Tacksam för svar!

Av Wilco

Nu ska jag bara få igång mitt ljudkort..

Av Wilco
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
Du har ju svaret framför dig:

195GB disken saknar ju enhetsbokstav.
Change driveletter and path.

Tack som fan.. Nu fungerade det, högerklickade och lade till.. Lade av med datorer för 6år sedan och det lilla vettet som fanns då försvann för lääänge sedan.

Av Wilco

Oj, det blev lite fel.. Partitionen på 195GB är min datadisk(det jag kallade för C:/), och den har blivit en bootfil?..

Den hette DVS C:/ i windowsinstallationen..

Av Wilco
Av Wilco

Windows 7 använder 2 partitioner? Vart är min datadisk?

Tjaoo..
Det var länge sedan man lade ett avtryck här, gött å vara tillbaka..
Har kört Winxp sedan 03-04 och har ALDRIG haft några problem, fick dock lite smånasty virus häromdagen och fick formatera.
C:/, min förstapartition är min datadisk med sparade saker sedan början av 2000-talet med allt möjligt som INTE får förloras.

Massa strul för installera Win 7, fick till sist igång det och märker att den använt 2 partitioner, själv Win ligger på D:/ men den har dock använt min backup/data-disk C:/ som en systemdisk, visst, kanske inte så smart att köra C:/ som data, men så blev det. Hur fan får jag tag i den här disken nu som är dold? I Installationsprogramet valde jag D:/ som partition att installera på. MÅSTE få tag på mitt skit nu, och vill inte att C:/ ska ha NÅGOT med windows att göra då jag har allt för mycket viktigt där.

Jag ser C:/ under administrativa verktyg/Diskhanteraren men inte när man försöker browsa den som vanligt, t.ex. under "Den här datorn".

Tacksam för snabbt svar innan jag slänger ut skiten...

mvh

Av Wilco

Hur öppnar man en .sisx fil? SE W950

Tjena, har lite problem när jag försöker installera Agile Messenger.
Använder mig av programet som man fick med luren, "Application Installer" genom pc suiten man fick med... Kan dock bara öppna sis, jar och jad.

Tacksam för lite hjälp, första posten på telefonforumet !

mvh

Av Wilco

Haha, såg det också precis! det stod det när man väl tryckte på datorn för gå ett steg längre.. Tack

Av Wilco

Förlåt om jag lånar tråden lite, men vill undvika att starta en tråd med en sådanhär enkel fråga.

Geforce 8600M GT och Geforce 8600 go, hur stor skilnad är det prestandamässigt?
Hittar inget om 8600 go på google men dock om 8600GT.. anledningen varför jag frågar är att jag vill ha en 14,1", men zepto har bara 14,1" med go kort, och inte GT.
Så frågan är om det är lönt att gå ner en tum och förlora.. hur mycket grafikortskraft ?

Av Wilco

Hmm, köpte en VGA kabel nu, funkar skitbra
det enda som är RIKTIgt störigt är att man inte kan skruva fast VGA kabeln på laptopen,
Och högsta upplösning för inte bilden ska bli konstig, få svarta kanter osv.. är 1024/768.

Just nu kör jag med 2meter men skulle behövva iaf 5meter, det blir väll ingen fördröjning med 5meter kabel?

mvh

Av Wilco

Men jag har ju inte DVI på min laptop, bara VGA och HDMI.. Nu har jag dock redan köpt en HDMI kabel men har fortfarande bytesrätt på den, har inte öppnat den.
Har redan en VGA förlängningskabel men man behövver ju hanar i båda ändarna, så jag får traska ner och köpa en köns-bytare..

altså det var nog det dummaste jag har sätt.. konvertorn har ju de där sakerna som man ska skruva i honorna på VGA kablen..
på andra sidan av den skruven så är det ju en vanlig hona, så att jag ska kunna skruva i en vanlig VGA kabel in i konvertorn, men gissa vad? Honen har ju inte direkt själv skruvar, utan hon saker som man ska skruva in han saker i.. så det är klart att de krockar när man ska skruva på i TVn..
jaja, det som hände var att jag försökte knippsa av dem, slutade med att jag knippsade av hela VGA saken typ.. så blir å lämna tebax den imorn å köpa en HELT ny vga kabel.. för dryga 50kr mindre än en HDMi kabel..
Tack på förhand! haha

Av Wilco

Aha, då förstår jag !
Tack på förhand, då blir det antagligen en VGA kabel..
Men borde kvaliten endå inte bli mycket bättre med HDMI? Jag menar, VGA är ju inte änns digitalt.. :s

Tack på förhand

Av Wilco

Okej, men frågan är ju om det är VGA ingången som bara kan ta 1366x768..

Okej, men frågan är ju om det är VGA ingången som bara kan ta 1366x768..

så här står det i manualen..

"It has an HDMI connector for Digital Video and audio. This connection is also designed to accept High Definition Signals"

"pc input ( support up to WXGA 1366x768"

aa precis, läste lite mer nu om de olika lägenen de klarade 1366x768 som max, och du sa att HDMI klarade 1920x1080, eller vad det min TV som inte klarade den upplösningen ?

Frågan är altså, klarar min TV det? det borde den ju göra om HDMI har den upplösningen och min TV har HDMI :p.. och lägga lite mer pengar på en HDMI kabel för att få 1920 istället för 1366 är ett självklart alternativ!
Eller vad menade du nu?

Av Wilco

HDMI eller VGA?

Tjena, det är så att jag har en "Andersson y90 HD" TV och en hp 9072 laptop med både en VGA och HDMI utgång.
Frågan är vad som lönar sig att köpa? har sätt att HDMI kablar är sjukt dyra och med vilket format blir det bäst bild, VGA eller HDMI?
Har även hört att man måste ha "pixelmappad upplösning" på sin TV om det ska bli bra kvalite med HDMI, stämmer det? och har isåfall min tv det ?

För er som undrar så står det i manualen att den klarar upp till "WXGA 1366 x 768" i PC Input, antagligen VGA då.

mvh

Av Wilco

ok, de ser rättså avancerade ut.. men jag ska försöka, annars får min bror hjälpa mig när han fibblat klart med sin musikskapande

Har inte kommit så långt ännu, men jag kan säga att när jag börjar installationen av windows och datorn sedan ska startas om för att starta det riktiga installationsprogramet så går det inte, trycker man inte på en valfri tangent för att starta om installationen osv, så kommer man in i windows.. så något är fel där med...

SAKEN ÄR JU ATT... när datorn håller på att starta efter den för första gången har startas om så går den istället in i recovery saken.. den fortsätter altså inte att installera som den borde göra.

Av Wilco

Har testat via ett annat program som jag antar ( har inte kollat länken ) gör samma sak, det heter nlite, där slipstreamade jag också ( tror jag det hätte ).

Och när jag väl använder skivor där det står att SATA drivrutinerna är inkluderade så bootar den inte från skivan.
Nu ska visst en person här på swec skicka sin XP skiva via posten som påstår att den ska vara den som funkar.
ska kolla igenom den länken nu med det samma.

Det jag senast gjort nu är att jag formaterat hårddisken via HP recovery saken.