Inlägg

Inlägg som LinKing har skrivit i forumet
Av LinKing

remote

Hej! jag har sökt lite på forumet men inte hitat något som passar riktigt mig.

Jag har en linux server som jag skulle vilja styra från windows med ett grafiskt gränsnitt då jag ska ha en torrentclient på servern.
Vad föreslås? jag är ingen leethaxzzorzzor så förklara med en liten tanke på detta

Tack på förhand.

Av LinKing

tack för infon, ja jag skulle ha den som systemdisk.

Mening med tråden var att få svar på frågan om man kunde raida två raptor diskar, då dom är dyra så är det inte så att jag vill springa och köpa två och bli missnöjd när det inte fungerar som jag ville, nu har jag ju dock ändrat mig men det visste jag ju inte föräns nu.

Sen kan jag ju bara lägga till att forumet är väll till för att fråga/diskutera saker och förhoppningsvis få ett tillfredställande svar så jag förstår inte varför man ska få tråkiga/idiotförklaringar till svar? jag skulle inte frågat här om jag redan visste svaret. så varför?

Av LinKing

Raid + Raptor

Hej!

kort och enkel fråga, jag gör det som en poll då det är JA eller NEJ.

Går det att RAID 0: a två st raptor diskar?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av LinKing

det jag har nu är just ett GIGABYTE GA-V7VAXP Ultra med IDE controler och allt det där tjafset underbart moderkort, enda nackdelen är att det är fel socket annars skulle jag behållt det utan tvekan!

Av LinKing

hehe mitt moderkort var så vänligt och var förinställt på auto shut down vid 110 grader, har man inte typ hunnit bränna ner hela huset innan den stänger av?

Av LinKing

men alltså, måste referera lite till ovanstående inlägg XD alltså vad skulle det då vara för marknad om man kunde köpa sämsta kortet som går att få tag på för att åka hem ladda hem en fil på 156k softmodda och få ett av dagens snabbaste grafikkort? känns som det inte skulle fungera riktigt, sen kan jag bara säga att du inte kan göra den uppgraderingen som du föreslog.

Av LinKing

hmm, är jag helt ute o cyklar om jag säger att XT versionerna av kortserien alltid har flest pipelines öppna? om så är fallet kan du inte låsa upp flera pipelines.

Av LinKing

haha, jag antar att du har senaste drivrutinerna? tänkte bara, det ska mycket till för att CS ska börja lagga >< har suttit med stadiga 100 fps med mina 3 senaste grafikkort.

Av LinKing

moderkorts kunniga sökes!

jag har letat en del efter ett moderkort som passar just mina intressen men ej funnit något. Så nu undrar jag om det är någon som vet ett moderkort som stämmer överäns med mina krav/riktlinjer.

1)då jag ska köpa ny processor så tänker jag mig ett moderkort med socket 939 då det ska vara AMD och så vitt jag sett så verkar det som att de festa AMD 64 processorerna säljs med socket 939

2)AGP då jag har ett underbart x800 XT PE som jag inte vill byta.

3)nu kommer det som är svårast att få till, nämnligen ett inbyggt controlerkort. Nästa gång ska jag självklart köpa SATA men just nu har jag 3 hårddiskar som är mellan 100 och 200GB som jag inte vill kasta dessutom två CD/DVD enheter, där skulle det gå att skippa en av dom om det inte finns något alternativ men helst skulle jag vilja ha båda. dvs att jag behöver 5 IDE anslutingar. Just nu har jag ett inbyggt controler kort och det är underbart.
(kan väll nämna att jag har ett PCI controler kort som sabbade en av mina gamla datorer fullständigt dvs undviker att testa igen >< *fördommar*)

4) Raid behövs inte, dock har väll i princip alla det så skit samma

5) har många DDR-DIMM3200 minnen som jag vill fortsätta använda, eller många och många men ett moderkort med 4 slots vore finemang

6) Ljudkort ska var integrerat orkar inte köpa det för sig.

7) Behövs inget integrerat graffe, har ett gamal pci graffe om nått krånglar

8)som jag skrev ovan så skulle jag gärna vilja ha lite sata till framtiden

9)nätverk behövs inte. inte många som har utan så det spelar ingen roll.

10)Dual bios vore underbart, mitt nuvarande backup bios har räddat min dator 2 ggr

det var väll allt, är det någon som tycker något ska skjusteras så säg gärna det, öppen för förslag.

Mycket tacksam för hjälp med detta

Av LinKing

GPU temp

Jag har för ett par dagar sedan softmoddat mitt Radeon x800 Pro till ett x800 XT Platinum Edition. hursom helst, smart som jag var kollade jag inte tempen på GPUn innan jag soft moddade...men nu efter har jag ständigt loggat och kollat tempen då jag softmoddningen innebör en höjning av core- och minneshastigheterna. under normal användning ligger GPUn på circus 48-58 grader och vid hög belastning som Benchmark tester går den upp på 80 grader, högre än så går den inte för jag har ställt FANen så den ökar gradvis ju varmare den blir, men om drygt 80 grader är väldigt varmt kanske jag borde höjja FANen lite, under normal användning ligger FANen på 44% så det finns lite att kräma på med (vid 80 grader ligger FANen på 80% och då stannar temperaturen)

för att förtydliga frågan: är det normalt att GPUn ligger på dryga 80 grader under tung belastning?

tack på förhand

Av LinKing

det får bli lite SP2 då tack till alla som röstade

Av LinKing

Sp2? ja eller nej?

För ett tag sen testade jag SP2 till xp, då dog i princip min dator, inte beroende på system resuerser eller dy, men jag vet igentligen inte varför, dessutom tycker jag brandväggen är jobbig, går dock att avaktivera men det känns ändå lite halvskummt, sammtidigt känns det som jag missar en hel del säkerhetsuppdateringar... så nu till frågan: Windows XP med eller utan SP2, motivera gärna

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av LinKing

aaaa sorry! mitt fel

Av LinKing

spam: skrev han Ctrl-P? ^^

Av LinKing
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
Hur gör man med office updates då?

/G

Man använder inte office! ^^

Av LinKing
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VaCUm
Så att du inte kan komma in på windows update... gahhh...

Behövs inte IE om man har mjukvaran som laddar ner updatsen..."Atomatic Updates", se kontrollpanelen, tror nog att du har den också!

Av LinKing

Programmappen startar

Hej! Detta problem är jättevanligt, jag vet, det finns i faqn och i hur många andra trådar som helst!, det vet jag också!

Dock skiljer sig mitt problem en smula, alla svar grundar sig på ett svenskt windows XP.

Jag kör Windows Xp Pro Engelska. Jag installerar alla prgram i mappen Program Files precis som dom vill. Men det är c:\program som öppnar sig!??!!!??!

Antar att det kommer komma en del spydiga svar, dom klarar jag mig utan!

Tack på förhand! MVH Hannes

Av LinKing

Jag har kört opera hur länge som helst, jag tycker också $29 är en strunt summa för detta underbara program. Jag tycker också att det är kul att sponsra ett företag som gjort ett så snabbt program. För användandet kanske inte dom där millisekunderna spelar så stor roll men så skall det tillläggas att opera har snabbast källkod! Dom förtjänar pengarna!

Sen när det gäller spyware så kan jag bara säga att jag inte fått en enda spyware under den tiden jag använt opera! (avinstalerade IE).

Av LinKing

Jag gjorde det men utan framgång... jaja, tack ska du ha för svaret, gick aldeles utmärkt!

Av LinKing

keyboard layout

Hej!

Jag har en engelsk windows XP version, winxp på engelska är jag mycket nöjd med men så blev tangentbordslayouten på englska också... kan jag få svenska tg-layout i ett engelskt windows?
och isf hur?

MVH Hannes