Inlägg

Inlägg som matjen har skrivit i forumet
Av matjen

Vad har du för cpu?

Av matjen

Halv tv ut

Hej!

Jag har ett störande problem med min dator.

När jag kopplar den till min tv genom tv ut:n så får jag en ihoptryckt bild som man inte ser ett dugg av, på mindre än halva skärmen. Under detta får jag bara ett stort svart fält som täcker ca 60% av tv-ytan.
Jag undrar ifall detta har något att göra med att tv:n är hd-ready, ifall man ska använda hd-kabel? Det känns som om det borde funka iaf utan hd-kabel.
Kan det rent av vara så att mitt kort har defekt tv ut?

Kortet är ett evga 7900gt.

Jag har bytt lite fram och tillbaka men inte fått det att fungera alls.

Mvh.

Av matjen

Ja, jag måste pilla med det senare när jag får mer tid, men i dagsläget är funkar de inte.

Av matjen

Jag tror man måste hålla ner delete när man gjort nåt sånt under uppstart (iaf med mitt asusmoderkort) har du provat det?

Av matjen

Jag sitter vid den nu. tycker det är en skitbra skärm för det priset frånsett en grej: Jag får inte drivisarna att funka, kan bara köra skärmen i 60Hz på dvi och varken med dvi- eller vgakabel så visar den upplösningarna som skärmen klarar, den visar upplösningarna som grafikkortet klarar dvs mkt högre.

Men ingen ghosting, klara och fina färger (även riktigt grym att kolla på film med). Fysiskt och användarmässigt sett så är den underbar med undantag från det med drivrutinerna.

Av matjen

Jag sågade på flänsarna med bågfil tills de fick plats.

Av matjen

Min x2 3800+ visar att min motsvarar en 4600+ vid 2.4Ghz klock (ifall det som står i sign gäller).
Min indikerar inte att den är likvärd en 4800+ förräns jag var uppe i 2.5Ghz, hur nu detta kan stämma då 4800+ har dubbla cachemängden. Jag tycker det är missvisande i det avseendet att likna två processorer som skilljer sig åt på det sättet.

Av matjen
Av matjen

Jag har 2 adda, 1 nexus och en everflow.

Hade jag köpt en till hade det blivit everflow, den är lika tyst som de andra på samma varvtal men har finnesserna att vara billig och att den kan köras i högre varvtal=mer luft som flyttas om så önskas.

Av matjen

Har försökt med det men utan resultat.

Kan det bero på att man måste logga in på bredbandet hela tiden (efter uppstart och ikoppling av nätverk)?

Av matjen

Problem med ny router

Hej!

Jag har problem med min nya router som jag fick hem idag.

Jag får helt enkelt inte internet att fungera genom routern.

Jag har kollat alla lampor och gått igenom instruktionen många gånger utan resultat.

Utan router (dvs köra internet direkt till datorn från modemet) så går det lysande, men så fort routern kommer imellan så blir det problem.

Jag hittar routern och routern verkar hitta att jag har ett internet med dynamisk ip, tyvärr hittar den inte själva anslutningen och då kan jag inte fullfölja installationen.

Jag har tele2bredband (0.5Mbit).

Routern är en: http://www.netgear.com/products/details/RP614.php

Jag har även provat att göra felsökningen de har på sin hemsida utan resultat.

Jag blir så tacksam ifall jag kan få lite hjälp med detta problem.

Mvh.

Av matjen

Jag har köpt sonyskärmen!

Den har funkat bra än så länge och jag fick inga döda pixlar.

Dock är ett stort minus att jag inte får drivisarna att funka.

Verkar inte gå att tanka hem drivisar till denna modellen på sonys hemsida.

Men när det gäller egenskaper i överigt så upptäcker jag ina eftersläpningar och den klar och har bra färger.

Betyg 4/5 (drivrutinerna som drar ner)

Av matjen

hjälp med divider på asus a8n32-sli deluxe

Hej!

Jag har ett asus a8n32-sli deluxe.
På detta moderkortet har jag 4 st corsair CMX512-3200C2 som jag inte riktigt får att funka som jag vill. Det är nämligen så att jag inte hittar någon divider i bios som gör att jag kan sänka minneshastigheterna vid klock på ett bra sätt.

Jag har läst denna info från corsair: http://memtest.corsairmemory.com/print_report.aspx?model=Asus... och skulle väldigt gärna vilja sätta ner mina timings till deras nivåer.
Jag har provat lite innan men då hade jag inte höjt volten på minnena vilket direkt resulterade i en clear cmos.

Nu till den konkreta frågan och problemet:

Är det någon som skulle kunna vara snäll och berätta var i bios jag hittar en divider (av den typen man läst om i olika faq (där man kan ställa 4/5 och dylikt))?
Jag har bara hittat en funktion där man kan sänka minnenas hastighet vilket heter nåt i stilen med limit speed, när jag kör in 133Mhz på minnena där så startar datorn upp med 166.7Mhz på minnena, när jag matar in 166Mhz så startar datorn upp med 208.7Mhz på minnena. Jag har höjt fsb från 200 till 250 så det är nog det som gör att jag får högre hastighet när jag startar.

Hade jag kunnat ställa in en divider av typen som en multipelförhållande som jag läst om i faqen så hade att gått mycket lättare då 4/5*250Mhz=200Mhz.

Mvh Matjen!

Av matjen

De kan hålla hur höga priser de vill.

De tjänar mer på att inte utveckla nya kretsar för agp, vilket kostar pengar.

De tjänar även på att inte sänka priserna på agp då de vet att vissa kommer köpa det iaf.

Av matjen

är det bara jag som inte ser bilderna längre i hans lösningsförslag?

Kan du ifall fel föreligger kunna vara snäll att fixa bilderna då jag köpt flänsar för att prova själv.

Av matjen

Jag är mycket för EVGA. De ger en livstids garanti som även täcker överklockning och byte av referenskylare. Så länge man kan skicka tillbaka kortet i orginalutförande så har jag förstått att de tar emot RMA även om man orsakat den av tex överklockning (dock inte egenhändiga skador vållade på korten).

Av matjen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mx
Zalmans block är tillverkat av alu vilket kommer korrodera om du har något av koppar i loopen. Att det är anodizerat spelar ingen större roll, det gör bara att det tar lite längre tid. Dessutom presterar det inget vidare. Visst är det billigt men då du måste byta ut alla komponenter i loopen inom ett par år pga korrosion så vore det billigare i längden att köpa ett 150:- dyrare block som inte förstör systemet!

Maze4 gpu som The_dreamer länkade till är ett mycket bättre alternativ! Det presterar bra mycket bättre än zalmans block, är inte restriktivt samt är tillverkat av koppar + acetal/delrin. Det passar på alla block förutom några av ATIs all in wonder kort vilket gör att du kan fortsätta använda det när du uppgraderar grafikkortet. Man behöver dock olika monteringsdetaljer för olika kort. Det är dessutom ett rätt gammalt block så det är enkelt att hitta ett billigt begangnat, kolla marknaden på swec, techsweden och nordichardware. Se bara till att du får ett så pass nytt block så att det har acetal/delrin topp i stället för alu som de första hade. Rätt monteringsdetaljer kan ju också vara ett plus, men det är det ingen konst att bygga själv om du är lite händig. Eftersom det inte är ett heltäckande block bör du skaffa sepparata flänsar för minnena också.

Ett annat bra block är EKs heltäckande. Skaplig prestanda utan att vara restriktivt. EKwaterblocks.com verkar vara nere just nu men det ligger nog i 600-800 kronors klassen.

Det är inte rekommenderat att köra flera radiatorer. Två singelradiatorer är mycket mer restriktivt än en dubbel. Att sätta en radiator efter varje block gör ingen större skillnad. Vattnet värms så pass lite varje gång det passerar blocket så det spelar ingen roll. Skillnaden är knappast mätbar med en vanlig termometer. Då en dual/trippelradiator inte brukar kosta så mycket mer än en singel så är det alltså bättre att köpa en dual/trippelradiator och lägga undan singelradiatorn än att köra två singelradiatorer. Den enda vettiga anledningen att köra två singelradiatorer i samma loop skulle vara utrymmesproblem.

Och det är ingen idé att skryta med låga temperaturer om ni mäter med de integrerade sensorerna då de aldrig är kalibrerade och ofta visar +- 10 grader fel! Matjens 40 grader (som för övrigt inte vore imponerande ens om det nu vore korrekt) kan alltså i verkligheten vara 50 grader. (Förutsatt att det är uppmätt med integrerade sensorer.)

Sweclockers behöver verkligen nya klistrade trådar så vi slipper newbiemisstag som att lita på moderkortets tempsensorer, blanda alu med koppar, köpa dyra dåliga waterchillpaket, köpa dyra dåliga eheimpumpar, att inte rengöra radiatorn före användning, köpa BIX istället för BIP/cooltek/ThermoChill, push-in nipplar, onödiga reservoarer osv...

Jag vet att det inte är optimalt med varken 2 radiatorer i följd eller zalmans vattenblock, men låt mig förklara:

Jag anser att det är lång ifrån är värt 4 gånger pengarna för att få jättelåga temperaturer, därför anser jag att det är går lika bra med zalmans block. Det kanske går att komma ner till kanske 30 grader med ett dyrare block, men är det värt uppemot 1000kr? Det anser inte jag. Det är lika viktigt med bra radiatorer och låg omgivningstemp (även rumstemp) för att få en optimal vattenkylning. Att köpa svindyra block är inte allt.

Anledningen att jag kör 2 mindre radiatorer istället för en stor är att jag bara hade vatten på cpun från början(hade då ett 6600gt med en vf700 på). Nu när jag köpte mitt 7900gt så ville jag bli av med den högljudda fläkten och köpte då detta billiga block och en billig radiator. Detta för att jag inte visste om en radiator skulle räcka till det och min x2:a.

Jag vet även att de inbyggda tempsensorerna inte är någon höjdare. Men man kan väl uppge dem som ett referensvärde även om det inte stämmer till 100%. Jag har kännt på blocket och det är inte vidare varmt.

Kollar man sedan vad trådskaparen frågar efter så är det ett billigt block för max 400kr. Inget annat block som rekommenderats har kostat under 400kr.
Zalmans får man för under 400kr med frakt.

Konklussion: Jag anser att zalmans block är ett vettigt budgetblock som är bra om man har grejer som inte är av dyraste modellen i övrigt(läs radiatorer, pump). Jag anser det vara mycket bra i förhållande pris/prestanda.

Av matjen

http://www.webhallen.com/prod.php?id=47831

Jag kör med detta.

Jag har goldvattenblocket på cpun och två enkla radiatorer. Varje block har en radiator efter sig dvs. Jag uppnår med detta ca 40c load. Detta från ca 60c med orginalkylningen. Detta med en relativt hög rumstemp, på lan så uppnådde jag 41c på gpun.

Av matjen

Funkar det på 7900gt?

Av matjen