Inlägg

Inlägg som Majkey har skrivit i forumet
Av Majkey

Sedan Notepad började envisas med flikar har jag faktiskt öppnat WordPad istället när jag behöver göra nån liten anteckning. Så detta var tråkigt. Men såg en artikel hur man återfår gamla Notepad så får bli att gå den vägen

Av Majkey

Jag är väll ett undantag som jobbar på en industriell produktions linje. Har en roll som innebär större ansvar och är därför tilldelad jobb telefon. Den telefonen tar jag aldrig med mig hem. I regel är det ingen som söker mig utanför arbetstiden men vid dom få undantagen så är det helt ok att dom ringer på mitt privata nummer. Dom på arbetsplatsen man har en god relation med är det oftast OK att ringa privat till

Av Majkey

Blandfärs
Krossade tomater
Vitlök
Hackad chili / habanero
Ketchup
Massor av grädde
Maizena

Jag är ganska värdelös på att laga mat och äter mycket färdigt men just köttfärssås blir det ibland.

Av Majkey

Köpte min första 3d skrivare för en månad sedan och har varit helt besatt sen dess 🤣. En Elegoo Neptune 4 Pro. Mycket tid har gått åt att fixa snabba bra profiler för Orca Slicer samt att lära sig Fusion 360 så man kan designa lite funktionella delar. Är väldigt sugen på att skaffa ytterligare en så man kan få fram fler delar snabbare. Men är lite inne på att investera i en Core XY skrivare denna gången istället för en bedslinger. Finns det någon prisvärd sådan? Bambu Labs är lite väl dyra samt så har det varit väldigt lärorikt att börja med en skrivare där man får pilla lite med profilerna för att få riktigt bra utskrifter

Av Majkey

Kör en 48" oled tv som monitor. Philips 707 med LG evo panel. Rullar mycket youtube, och inte i helskärmsläge pga storleken. Full ljusstyrka konstant men än så länge inga tecken på inbränning. Men det är ju toppen om inbränningar täcks av garantin så man slipper den oron

Av Majkey
Skrivet av Arazand:

Jag har ett tbord med 4000 mAh batteri vilket är mild överdrift, inte behövt ladda på 3 månader än så länge detta trots backlight. Utan backlight hävdar de 250 dagar eller något sådant. Iqunix f97. Kanske är något för dig?

Det där var ett riktigt bra alternativ med precis den formfaktorn jag vill ha. Har ett keychron k4 nu som jag är fantastiskt nöjd med bortsett från batteritiden

Av Majkey
Skrivet av Mizccc:

Jag kom just in för att skriva:
Sladdlösa möss och tangentbord till stationära datorer.
Totalt meningslöst och batterierna tar alltid slut vid värsta tänkbara tillfälle.

Hade tidigare denna kombination av trådlös mus och tangentbord just för att kunna flytta det mellan skrivbordet och tvsoffan men jäklar vad möe skönare det är att ha trådade pålitliga prylar på skrivbordet.

Kan delvis hålla med. Jag lyckades faktiskt hitta en mus jag är nöjd med. Trådlös och dom medföljande batterierna räckte i ett par år med mitt användande. Logitech G603. Men för alla esportare som behöver en ultralätt mus är den förmodligen inget bra alternativ. Letar fortfarande efter ett mekaniskt tangentbord med liknande batteritid.

Av Majkey

Jag får väll flika in med den åsikten att Win11 har fungerat otroligt bra för mig. Även om det kan uppfattas som mindre populärt. Jag var tidig med att uppgradera från Windows 10. Mitt största irritationsmoment var högerklicksmenyn. Men det var enkelt löst. Fortfarande inne på min första installation av win 11 trots flertalet hårdvaru ändringar sedan dess.

Av Majkey
Skrivet av mrqaffe:

Använde du samma kablar nät du testade ?

Precis samma förutsättningar. Plugga ut min som bara visar 640x480 och pluggade in brorsans som visade rätt upplösning.

Edit, Idag var det samma problem med brorsans Ally oxå. Exakt samma förutsättningar som igår. Samma hub, kabel och monitor. Min enda teori är att någon uppdatering orsakar problemet.

Av Majkey

Usb-C hub HDMI enbart 640x480

Har strul med en hub som jag försöker använda tillsammans med min Rog Ally. En enkel hub som jag köpte till min telefon för några år sedan. Får enbart 640x480 60hz utan några andra alternativ. Skärmen är 4k 120hz. Kopplar jag in min brors Rog Ally funkar det som de ska i min hub. Och kopplar jag min Rog Ally i hans hub (en bättre modell som han använder i jobbet) så funkar det oxå bra. Jag blir tokig 😂. Har provat det vanliga så som att inaktivera monitorn i enhetshanteraren, avinstallerat drivrutinen m.m. den dyker bara upp som en generic monitor. Några tips på hur jag ska gå vidare? Eller ska man bara acceptera att just min Ally ställer högre krav på hubben.

Av Majkey
Skrivet av Överklockad_gasklocka:

25 timmars skillnad för Logitech G305 hade utgjort kanske 1 % skillnad

Blev nyfiken och kollade batteritiden på Logitechs hemsida 😂

Av Majkey

Bör jag byta ut mitt 9 år gamla nätaggregat? AX860

Mitt nätaggregat har hängt med länge nu och är den komponenten som är absolut äldst i systemet. Men då det är en påkostad modell Corsair Ax860 med 80+ platinum från Corsair känns det surt att byta ut den. Övriga komponenter består av Amd 5800x och ett 4080 OC. Kommer från ett 3080ti som hade en betydligt högre strömförbrukning, ca 450w tdp. Så det belastas inte lika hårt längre. Vad tycker gruppen? Hur länge kan man förlita sig på en psu innan man bör oroa sig för skador på övriga komponenter?

Av Majkey
Skrivet av _Fredrik_:

Aftonblaskan har skrivit en artikel och de som betalar årsvis klarar sig från höjningen med oförändrat pris. Låter ju sjukt konstigt.

Själv går man från 44,50 till 99kr/mån och i mailet står de att man går från 89 till 99

Jag betalar månadsvis och i mitt mail står det att priset går från 44.50 till 49.50. Har dom svårt att bestämma sig?

Av Majkey

Jag gav upp tvn för många år sedan. Visst hänger den där fortfarande. En inte alltför modern plasma TV. Tycker det ser tomt ut annars. Är det filmkväll används istället projektorn. 120" duk och 4k projektor. Ljuder kommer från en ordentlig stereo anläggning samt dubbla subwoofers. Men det används dock kanske ett par gånger på helgerna. Största delen media konsumtion gör jag framför datorn eller på surfplattan ståendes på nattduksbordet vid sängen.

Av Majkey

Alltid varit ljudintresserad men tack och lov ingen audiofil. Vid datorn används Logitech z5500 i stereo. Men när jag spelar på projektorn används istället en något mer påkostad anläggning. Ett par Klipsch rp600m som drivs av en Rega Elicit samt ett par subbar som kan få hela huset att skaka om man vill. Signalen tas digitalt från datorn till en Rega DAC. Aldrig varit speciellt förtjust i hörlurar men har Logitech pro x om det skulle behövas. Används i princip enbart tillsammans med VR headset

Av Majkey

Annonsen är avslutad

Av Majkey

Z87 moderkort

Jag önskar köpa ett Z87 moderkort då jag tyvärr misslyckades med en bios uppdatering och brickade mitt nuvarande moderkort

Läs hela annonsen här

Av Majkey

Svart skärm vid reboot.

Har byggt ihop en dator av följande gamla delar.
MSI Z87-S02 Inet edition
Intel I7 4790
XFX R9 590 Fat Boy
Corsair 2x8 gb 1600mhz
Corsair HX750.

Datorn fungerar klockrent bortsett från att jag enbart får svart skärm när man startar om datorn. "Kallstart" är inga problem. Min första tanke var att uppdatera bios. Men moderkortet vägrade acceptera bios filerna från MSI hemsida. Så jag googlade lite och hittade en tråd på Linus tech tips forumet där en kille hade exakt samma problem med likadant Inet moderkort. Han lyckades inte heller flasha bios och det slutade med att han bytade moderkort.

Så jag vet inte riktigt vad jag ska prova för att lösa problemet. Nån på forumet som har nått tips?

Av Majkey
Skrivet av CaptainRedbeard:

Det är PRECIS vad som händer då processorn inte orkar med

Nja. En flaskhals är svagaste punkten. Om cpun är flaskhalsen, alltså den komponenten som håller tillbaka resten av komponenterna så skall inte prestandan bli sämre än innan. Han har ju samma cpu. Om cpun verkligen låg på gränsen tidigare så skall prestandan bli identisk även om gpun nu är betydligt bättre.

Man kan ju alltid prova att skruva upp upplösningen för att flytta flaskhalsen till gpun. Även om man inte har en 4k monitor kan man rendera spelen i 4k genom Nvidias kontrollpanel om jag inte missminner mig. gpu tunga spel i 4k bör flytta flaskhalsen till gpun och därefter ge bättre prestanda med 4070 gentemot 1080. Förutsätter ju dock att man har siffror att jämföra med.

Av Majkey
Skrivet av okabekudo:

Noterar det men där kan jag inte lova nått. Vill ju helst bli av med allt för ett visst pris liksom.

Förstår det. Men skadar ju inte att fråga