Inlägg

Inlägg som pellegrino har skrivit i forumet
Av pellegrino
Nytt bud: 1 250 kr Enbart cpu
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av pellegrino

900 + frakt.

Av pellegrino
Skrivet av jOnÄTÄn:

Kan bli långa avstånd och hdmi kablar av bra kvalitet är rätt dyra när man kommer upp i över 10 meter.

Ha ha, jag skulle behöva 30m hdmi för att koppla till tv. För att inte tala om usb kabel för xbox dosor. Har just nu en gammal dator i tv bänken bara för att streama via steam från huvuddatorn i källaren. Ser fram emot steam link.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pellegrino

...billigast?

Oftast är det ju 15"-laptops som är billigast, förutom netbooks då. Inte konstigt att de säljer mest. Själv skulle jag hellre ha 13".

Av pellegrino

...eller så en mac mini?

Med det priset och den prestandan kan man ju faktiskt fundera på att köpa en av de nya mac mini istället. Kör in windows 7 på en sån, kör media center. Eller XBMC live. Eller fronrow i osx. Najs.

Av pellegrino
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Piece of Cake
Jag fattar inte grejen med ruby. Menar de att man med DX11 kan rita människor som ser exakt verklighetstrogna ut eller vad?

Nja, här var Sweclockers artikel lite otydlig. Tyckte också det verkade lite väl extremt, och såg väldigt mycket ut som ett foto. Sökte runt lite på nätet, och upptäckte att bilden i själva verket ÄR ett foto. Det är från ett demo där de visar tekniken för hur de gör motion capture, dvs fångar en riktig modells utseende och rörelser och gör datoranimation av det.

Bläddra bland bilderna här så blir det tydligt: http://www.pcgameshardware.com/aid,694894/Ruby-Real-Life-Demo-AMD-shows-new-quality-of-real-time-character-rendering/News/&menu=browser&entity_id=154104&image_id=1191707&article_id=694894&page=1&show=original

Sweclockers, visst kan ni förtydliga?

Av pellegrino

Den skulle man haft...

Den skulle man ha haft för några månader sen, när lilltjejen skulle sova! Nu är det dock förbi med vagga-fasen...

Av pellegrino

pengar tillbaka

Tja, till mig räckte tydligen pengarna. Fick tillbaka det jag hade betalat tidigare i veckan. Man får väl tacka en högre makt...?

Av pellegrino

Tysta datorer

Kör du med Velociraptor, men precis som de rekommenderar på silentpcreview.com - utan den där icepack runtomkring. Antec P182 har den fördelen att hårddiskarna hängs upp i silikonkuddar. Det blir förstås annorlunda med en 2,5"-disk (velociraptor), men då kan man hänga den i elastiska band istället. Det är ännu bättre.

Som lagringsdisk är det bara en sak som gäller - Western Digitals Green serie. Köp så stort du har råd med - de är ganska billiga, men väldigt tysta, strömsnåla och svala.

Nackdelen med HD 4870 är att det inte finns några passivt kylda... Men den här kylaren borde duga om du byter ut den inbyggda kylningen. Mitt intryck annars av tester är att ett snabbt singelkort är bättre än två kort i Crossfire/SLI. Inte nödvändigtvis snabbare, men oftast är skillnaden så liten ändå, och du får mindre värme, mindre oljud, samt förstås snällare elräkning.

En komponent som man ofta missar är nätagget. Min erfarenhet är att Seasonics är väldigt tysta. Kanske är det du har valt lika bra. Återigen - läs på www.silenpcreview.com.

Slutligen - 8 Gb RAM är helt meningslöst om du inte kör med 64-bitars Vista. 32-bitars utnyttjar mig veterligen bara upp till ca 3-3,5 Gb. 64-bitars har funkat alldeles utmärkt för mig sen i somras.

PS
En till källa till oljud är så kallat "coil whine" från grafikkortet. Dvs elektriska komponenter ger ifrån sig ett tjut när kortet belastas. Har det med mitt 8800GT. Verkar vara ett smärre lotteri om man drabbas eller inte idag. Tack och lov låter det bara när man spelar (belastar kortet), och då har man ju oftast andra ljud omkring sig...

Av pellegrino

Hm. För det priset, och med den höga strömförbrukningen, kan man ju verkligen undra hur pass det lönar sig jämfört med att bygga en NAS av vanliga datorkomponenter själv. En riktigt strömsnål processor från AMD eller Intel, ett moderkort med tillräckliga RAID-lägen och nätverksportar, kanske 1Gb RAM, och så slänga in typ FreeNAS eller så på den. Inte behöver väl en sådan dra särskilt mycket mer ström?

Själv använder jag min HTPC som lagringsserver. Extremt enkelt, bara filesharing över SMB, och en stor hårddisk som jag tar backup till med hjälp av Microsoft Synctoy. Att sedan installera en FTP-server, lägga in torrent-funktioner m.m. är ju en bit av en kaka. Det är ju bara att installera mjukvara i windows. Vore dock intressant om det fanns en NAS-programvara för windows, där du kan gå in och styra det hela via ett webgränssnitt likt FreeNAS. Varför under Windows? Ja, för att jag ska kunna köra mediacenter på den parallellt.