Inlägg

Inlägg som sundin99 har skrivit i forumet
Av sundin99

Jag har testat olika upplösningar, startat om både dator och projektor. Tyvärr så hittar inte den nya Dell Vostro 3360 datorn projektorn eller tvärtom när jag använder en 15 pin vga kabel. Jag har läst på vissa ställen att vissa nyare datorer inte fungerar ihop med en 15 pin VGA kabel och det kanske är så att man får leva med det. Man får forska vidare i frågan, men tack så mycket för er vilja att hjälpa till i denna fråga.

Av sundin99

Jag kan inte hitta någon inställning om edid, ddc/ci eller "force screen" i min dator. Jag har en HP 6450b med inbyggt grafikkort Intel(R) HD Graphics. Tror ni att inställningen finns i datorn eller ska jag leta efter någon inställning i projektorn som är en gammal Dell 2300 MP.

Av sundin99

Jag hittar tyvärr inte den inställningen. Jag kör Windows 7, men jag ska fortsätta att leta och återkommer med svar om hur det går. Tusen tack så länge mrgaffe!

Av sundin99

Tack så mycket för snabb respons!

Det är pin 9 som skiljer. Vad är edid och hur/vart gör man dessa inställningar?

Av sundin99

14-pin eller 15-pin VGA

Hej!

Här följer en beskrivning av mitt problem. Jag är i en lokal där det finns en äldre projektor av märket Dell 2300 MP. När jag kopplar en 3 meters 14-pin VGA kabel som är den minsta längd som behövs från projektorn till min dator som är en bärbar HP 6450b, så får jag ingen signal (bild), det kan jag få om jag tar en kortare 14-pin VGA kabel. Byter jag till en 3 meters 15-pin VGA kabel så fungerar allt perfekt. Problemet är att det omvända gäller när min kollega skulle ansluta till samma projektor men sin nyare Dell Vostro 3360. Det verkar alltså som om min gamla dator behöver ha en 15-pin VGA kabel medans den nyare måste ha en 14-pin VGA kabel. Vad beror detta på och hur kan man lösa det på smidigaste sätt utan att behöva skifta kablar hela tiden? Tack på förhand!

Av sundin99

Kan minneskortet ta skada?

.

Av sundin99

Jag ska ta och testa lite när jag får tid. Skulle det inte lösa sig, så återkommer jag med mer detaljer. Men än en gång, tack så mycket för tipsen!!

Av sundin99

Ursäkta om jag var otydlig. Men det beror antagligen på mitt okunnanade. Jag gör ett nytt försök. Min stationära dator är kopplad med kabel till ett externt adsl-modem (telia). Nu har jag köpt ett bärbart datorpaket och i det följde vad jag tror är en router eller trådlös mottagare(en liten dosa med antenn och en utgång för modem och några LAN). Jag vill nu trådlöst med min bärbara dator kunna använda min stationära dators adsl-modem. Vad behöver jag göra?

Som jag förstår så ska jag koppla ihop med kabel denna trådlösa mottagare med mitt ADSL-modem. Ska resterande inställningar sedan göras enbart ifrån den bärbara datorn (konfigurera trådlös anslutning)? Eller måste man först göra någon inställning i den stationära datorn?

Jag är mycket tacksam för alla tips!

Av sundin99

Trådlöst Internet?

Jag har en stationär dator med ADSL-modem och en nyinköpt bärbar dator med router och trådlöst nätverkskort. Jag har nu tänkt att trådlöst ansluta min bärbara dator och dela den befintliga Internet-anslutningen och även ev. skrivare (bägge datorerna körs med XP).

Behöver jag göra några nätverksinställningar i min stationära dator?
Eller räcker det med att konfigurera den bärbara för trådlös anslutning? Krävs det ett trådlöst kort på den stationära datorn också?
Är mycket tacksam för en ganska grundlig steg-för-steg instruktion.

Tack på förhand!

Av sundin99

Outlook 2003, Hemlig Kopia.

Hej!

Jag har Outlook 2003 med Exchange. Min fundering är:

Om jag är en Hemlig Kopia mottagare och vill se min adress under just Fältet Hemlig Kopia mottagare när jag öppnar meddelandet. Går detta att ställa in? När jag öppnar Visa menyn så är alternativet Hemlig Kopia inaktivt. Det är bara fälten Från, Till, Kopia som syns. Jag förstår ju visserligen att jag är en Hemlig Kopia mottagare, eftersom min adress inte finns med under de fält som visas.

Tack på förhand!

Av sundin99

Norton Internet Security 2005

Hej!

Jag skulle installera Norton Internet Security 2005. Allt var frid och fröjd tills jag blev uppmanad till att stänga av Windowsbrandväggen. Jag avbröt allt och stängde av brandväggen. När jag sedan skulle börja om med installation av Norton så får jag ett felmeddelande om att Installationen inte kan fullföljas. Jag har provat att radera allt som har med Norton att göra men samma felmeddelande kommer upp + att nu blir jag inte uppmanad till att skriva in cd-nyckeln. Kanske ligger det ändå kvar någon info om Norton? Har någon varit med om samma sak?

Är mycket tacksam för tips!

Av sundin99

Re: Re: Canon Ixsus 55

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SWEjo
Går inte.

Tror inte det går. Kör du XP (kanske 2000 också?) så får du fram den informationen om du håller muspekaren över bildfilen.

EDIT: Missade vad du menade i andra frågan. På min Ixus 430 räcker det med att trycka på Display-knappen några gånger, när man är i bildvisningsläge.

Hej igen!

När jag tittar på mina bilder i kameran, så skulle jag vilja se datumet i nederkant på bilden. Jag har hittat en inställning för datum och tid, men den tror jag bara gäller för utskrifter. Den hittade jag när jag valde Meny knappen i kamerans Bildvisningsläge (Knappen som har en högerriktad pil.) Jag har jämfört med en HP kamera och i den så var det busenkelt att göra denna inställning. Jag vill helt enkelt kunna styra när jag vill ha datumet synligt eller inte. Det kanske helt enkelt inte finns någon sådan inställning i Canon Ixsus 55.

Tack för att du tog dig tid att svara!

Av sundin99

Canon Ixsus 55

Hej!

Jag har en digitalkamera av märket Canon Ixsus 55. Mina funderingar är. Går det att få fram Batterimätaren i displayen? Som det är nu så blinkar det till en mätare strax innan kameran slår av. Min andra frågra är hur man enklast ställer in om man vill ha datumet och klockslag med i kamerans bildvisning?.

Tack på förhand!

Av sundin99

Hjälp!! [med windowsinstallation.]

Hej!

Skulle hjälpa en kompis med datorn (en Fujitsu Siemens med XP HE.) Han kunde inte starta den, så vi körde den medföljande Recovery skivan, men kom aldrig till något läge där man brukar kunna välja att Reparera Windows. Installationen fortsatte och helt plötsligt så hade vi 2 st Windowsmappar. Datorn funkar visserligen men vi kommer inte åt all information på den. Det finns 4 st Användare på denna dator. Vi kommer åt datan i två av dessa Användares mappar, men får något felmeddelande på de andra två. I de sistnämnda mapparna finns det data som vi inte vill förlora.

Beror detta på att vi har 2 st Windowsmappar? Fast då tycker man ju att problemet borde vara lika för alla tidigare Användare. Vi har provat att starta upp från den ursprungliga Windows installationen, men det saknas någon fil i system32 mappen. Hur kan man lösa detta? Är det någon som har något tips om detta så är jag mycket tacksam.

Tack på förhand!

Av sundin99

Recovery CD

Hej!

Jag har en Fujitsu Siemens dator med Win XP. Efter en del krångel, så har jag gjort en systemåtersällning och därefter vill inte Win XP starta. Har då tänkt att köra min Recovery skiva, men kommer inte till något läge för att Reparera Win XP. Endast omintallation rekommenderas. År alltså osäker på om Recovery skivan kommer att radera hela hårddisken för att sen installera Win XP? Eller ominstalleras endast Win XP utan någon formatering?

Tack på förhand!

Av sundin99

Tack så mycket så länge. Sitter tyvärr inte vid den datorn för tillfället, så jag återkommer.

Tack Tack!

Av sundin99

Borttagningsverktyg?

Hej!

Försöker att fixa en dator som enligt Norton Antivirus drabbats av en mask med namnet w32.spybot.worm. Filen som är infekterad (XP) heter microsoftv3.exe. Problemet är att programmet inte kan ta bort viruset. Har provat lite av tipsen på Symantecs hemsida. Men tyvärr så jag inte helt bekväm med de manuella inställningarna i registret.

Finns det inget borttagningsverktyg för detta? Jag är otroligt tacksam för tips.

Tack på förhand!

Av sundin99

Easy CD Creator 5 basic

Hej!

Jag har en Memorex cd brännare som fram tills nu fungerat helt perfekt. När jag nu öppnar programvaran Easy CD Creator 5 basic så får jag ett felmeddelande som lyder: Initiering av motorn för Easy CD Creator misslyckades. Jag har provat att avinstallera Easy CD Creator 5 basic och installerat det på nytt, men utan resultat. Är mycket tacksam för ett svar på detta felmeddelande.

Tack på förhand!
s99

Av sundin99

Tack för era snabba svar!
Testade Daemon tools och det löste problemet.
Mvh J

Av sundin99

Bränna ISO till DVD?

Tjena!
Jag har en DVD-film som ISO fil på ca 4,3 GB som jag tänkte bränna på en DVD skiva. När jag använder Nero 5.5 så görs den av någon anledning om till en fil på ca 400 MB som ska brännas på en CD. Jag kör "burn image"... Är det fel på filen eller brännprogrammet?
Mvh J.