Inlägg

Inlägg som Corpze har skrivit i forumet
Av Corpze

Ta ett rör, ca 40mm diameter 3mm tjock, 600mm långt, svetsa fast ett lock i ena änden (mycket noggrant) och borra sedan ett hål mitt på röret och svetsa fast en tändstiftsgänga... as simple as it sounds sedan fixar du tändning enligt mina förra anvisningar i några tidigare inlägg!

Och till alla er som tror att denna konstruktion kan ge splitter.... tror ni potatisen sitter kvar i röret efter en sån smäll så att det ska kunna fläka upp metallen som är 3mm tjock???

Av Corpze
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NAD
Kanske räcker med en millisekund för det ändamålet, men nu var det inte potatiskanon jag tänkte på
Hur länge håller spolen och tändstiftet om man har på konstant?

En fråga till, var i Arvika avfyrar ni denna pjäs?

vet ej hur länge... spolen tror jag håller, kom just på att på bilar så är den ju kopplad till 13,2v hela tiden tändningen är påslagen... när vi avfyrade den var jag och polaren hos min mor och far där jag grejar med mina bilar mm. rätt upp i skogen (bor ingen på nån mil så vitt jag vet)

Av Corpze
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bullzebub
vapenlagen säger att ett effektbegränsat vapen drivs av antingen luft, fjäder eller CO2.

Om jag fattat detta rätt så gäller det då inte en potatiskanon med acetylen/syre som drivmedel eller gäller då effektlagen? kan tolkas olika!

Av Corpze

det blir konstant, om du inte använder rotor eller en cdi enhet kopplat till ett ems.... men om du inte vill lägga ut 20000kr på det räcker det med att nudda kablarna någon millisekund till batteripolerna... om du skulle hålle för länge bränner du spolen/stiftet

Av Corpze
Citat:

Ursprungligen inskrivet av soulis
Är det verkligen så svårt att få till rätt blandning? acetylen är väl explosift från 2% till 86% blandning i luften om jag inte minns fel från fysiken.

nej jag kan lova att det bara blir en svart rökpuff som kanske får potatisen att flyga 10m vid 86% acetylen... jag vet inte hur man blandar men på en höft så ca 40%acetylen och 60% syre...

Av Corpze

Järnrör är ett måste, även hörselskydd =D

Av Corpze
Citat:

Ursprungligen inskrivet av macan
får man fråga hur ni har gjort med tändningen i era potatiskanoner, jag byggde en potatis pistol får nått år sen och den tänds med en vanlig liten sak från en tändare som ger små stötar. har funderat på att bygga en lite större variant men tändarsaken är då lite för svag .. =/

Jag gjorde så att jag svetsade fast tändstift-gängor i röret och skruvade dit ett tändstift, sedan koppla jag tändstiftet till en tändspole och från tändspolen, två (10m långa minst) kablar till ett bilbatteri (bara stötte till polerna)

Av Corpze
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bad_and_ugly
Acetylen är en väldigt farlig gas som kan självantända i värsta fall, men annars acetylen och syre i en blandning skulle kunna ge bra knuff, men då får man se till att ha en kanon och projektil som pallar trycket.

Väte och syre blir ju också knallgas och smäller ganska bra och kan framställas genom elektrolys om jag inte minns fel, går iaf ut på att doppa ner 2 elektroder i vatten och koppla på ström, det som bubblar upp är då syre och väte.

Acetylen funkar alldeles utmärkt, har inte sett någon i närheten så effektivt, jag och ett par polare lyckades skica iväg en potatisjävel nästan en halvmil

http://img486.imageshack.us/img486/8105/potatiskanon7me.jpg

Kör med acetylen/syre... rätt svårt att få till rätt blandning dock... prova dig fram där. Tryck i potatisen så att hela potatisen är i röret fast inte längre än så, håll för öronen och ta strömkablarna till tändspolen till ett bilbatteri!

Av Corpze

Gängtypen heter just G1/4 och finns hos rörfirmor då detta är en rör-gänga, benäms i folkmun som G-kvarting (här i arvika iaf

Av Corpze

blir inte det där samma sak som att ha en extra radiator typ.... kanske lite bättre effekt dock

Av Corpze

blir inte själva reflektorn utmattad efter en tids (2000-3000h) användning?

Av Corpze

jag sparar de viktigaste typ moderkort, gfx

Av Corpze

vad är det för lampor i projektorerna öht? i min projektor (toshiba mt200) bytar man inte bara ut lampan utan också reflektorn (allt sitter ihop)

Av Corpze

har samma grafikkort men har inga som helst problem, vad har du för nätagg, det drar ju en hel del ström...

Av Corpze

5min 34 sek på prescott 3,6 =D det är ett skämt.... hade visserligen program igång

Av Corpze

Skilnad på DNA och Forceware

Vad är det för skillnad på Nvidas Forceware och DNA Force? Är DNA nån eftermarknadsdrivrutin eller är det också nvidia som gjort den?

Av Corpze

kan nog stämma att de är behandlade med något... häromdagen gick det så här för mig http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=50829... (bilden längst ner) tydligen så måste jag suttit vid datorn kanske 10 minuter av att dömma av den stora pölen... det droppade väldigt sakta om anslutningen... så länge vattnet höll sig på grafikkortets kretskort hände inget, det var först när vattnet letade sig in i pci-e kontakten som datorn låste sig

Av Corpze

har ett hiper type r 580w... det bör väl räcka... en hdd, en dvd, inget mer...

Av Corpze

vad ÄR divider? är det nåt med latenser? fattar nada (ja, jag har läst faq)

Av Corpze

CPU: P4 ht 64bit 3,4 ghz
Ram: Corsair XMS2 512 (2048 tot) 667mhz

Ja, två kort används... Ja, SLI aktiverat... fattar inte vad som är problemet...antar att alla "bänkar" med 3dmark05 demot eller har ni köpt hela programmet?