Inlägg

Inlägg som pekz0r har skrivit i forumet
Av pekz0r

Du vill exekvera ett ASP script?

Det är ju bara att lägga scriptet i www-rooten(public_html eller vad den heter i IIS) och surfa in på servern med en vanlig webläsare.
Ska du komma åt den från servern så skriver du 127.0.0.1 som url.

Av pekz0r

Det är olika språk i MS Visual Studio som sagt.

Basic är ett väldigt högnivåspråk, med ganska enkel syntax(iaf för sånna som inte har programmerat tidigare eftersom det påminner mycket om vanliga logiska uttryck på englska)
C# är enkelt sagt C++ med frameworks väldigt likt de Java har.
Visual C++ har jag aldrig använt med det är väl C++ med Visual Studios GUI verktyg antar jag?

Om du ska välja ett av dem så tycker jag du ska välja C#, det är väldigt trevligt tycker jag
Lär du dig C# så får du väldigt mycket gratis i både Java och C++

Av pekz0r

du kommer antagligen inte behöva mer än 20-30 MB utrymme på servern och trafikbegräsningen är inget du behöver ora dig för på en sådan sida. För jag antar att du inte kommer ha mycket mer än 100 besökare om dagen?

Oftast är det index.html som blir din startsida, men det kan nog gå att ändra. Annars kan du ju bara omdireigera index.html till citysalongen.html eller vad du nu vill ha som startsida. Fast det smidigaste är ju att döpa den till index.html

Av pekz0r

Beror ju på lite vilka krav man har.
Finns ju mindre/lokala radiokanaler som även sänder på på webben. T.ex. http://www.knradio.se/lyssna.php som jag tycker är bra.

Av pekz0r

Hultan blir det nog inte men däremot Arvikafestivalen och antingen Augustibuller eller Peace and Love (eller båda om ekonomin och tiden räcker till)

Av pekz0r

Som många har sagt tidigare så är det väldigt viktigt att ställa sig i bostadskö så tidigt som möjligt på det ställen som är intressanta.
Jag stog i kö på flera ställen äver 2 år innan jag skulle börja studera. Men jag gjorde samma misstag som Mafnus. Jag fixade en lägenhet innan jag flyttade dit och blev inte helt nöjd med den. Jag vill ha fixat med bostad och så redan innan jag kom dit så att det bara var att flytta in liksom, men redan efter någon vecka inser man vart man igentligen vill bo och då är hela kötiden borta =/
Om du känner någon som pluggar på det sället du ska flytta till så fråga honom så mycket som möjligt om vart det är bra och billigt att bo.
Det burkar lösa sig bra även om man inte har någon bostad när kommer dit första gången. Det gjorde det iaf för flera av mina kompisar. Man brukar alltid kunna bo på en maddrass eller likande

Angående mat så hör jag nog till de få killar som faktist lagar mat nästan varje dag. Det finns ganska många bra, lättlagade maträtter som inte tar så lång tid att göra. Två bra tips på billiga och lättlagade måltider.
Kycklingfile och Pommes. Pommes som du värmer i ungen i 20 min och sedan steker du en kycklingfile i stekpannan. Krydda med kryddor som t.ex. grillkydda, cayennepeppar, svartpeppar Obs! köp inte euroshoppers kycklingflie, det är typ bara vetten i den! Vänta tills det är extrapis på sånna här påsar med 5-6 kycklingfiler i varje och så köper du 2-3 påsar så att du har. Till detta kan man kan göra en sås av trukisk yoghurt, ketchup, chilisås och lite kryddor. Den här såsen passar till det mesta faktist. Pris för detta: ca 20kr
En anna väldigt bra maträtt är wok. Köp euroshoppers påse med mixade wokgrönsker. Släng ner det i en stekpanna eller ännu hällre en wokpanna(ICAs stek- och wokpannor är väldigt bra och billiga) tillsammans med lite rapsolja. Om man vill kan man ha lite kött i form av bacon, köttbullar eller i princip vad som hellst som man kan få tag i. Krydda med kryddor som t.ex. grillkydda, cayennepeppar, svartpeppar m.m. Pris: ca 15kr

Angående studieteknik så är mina bästa tips att läsa på lite innan föreläsningarna så att man vet vad det handlar om och så att man kan ta in allt som föreläsaren säger och inte behöver skiva allt. Föreläsarna tar nästan alltid expel från bokens genomgångar så de behöer man oftast inte skiva ned alls. Det andra tipset är att göra mång gamla tentor, tentorna burkar vara väldigt lika de gamla tenstorna så det ger väldigt mycket att göra dem.

Ett väldigt bra communty där man kan få mycket tips om det mesta som handlar om studentlivet
http://www.student.se/

Av pekz0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tha Rostock
Tack Elgot, du får ursäkta att jag inte kollade genom tråden innan, så trött vid den här tiden
Mycket intressant det du skicka (Av det jag orkade kolla)
Karlstads universitet låg ju på 15.9 vilket kan räknas som lågt? Vore definitivt ett alternativ för mig då min familj har stuga där som jag kan bo i.

Mvh
/Martin

Annars kan jag rekomendera I på LTU(Luleå Tekniska Universitet). Vet inte vad intagningspoängen är där men det ligger betydligt lägre än på KTH, Chalmers och LiTU iaf. Gissningsvis runt 16.
Karlstad är ju inget tekniskt universistet och det är väl att rekomendera om man ska läsa en teknisk utbildning som civilingengörsutbildnignarna är. Dock så läser ju inte industriell så många tekniska ämnen och KAU är ett bra unversistet för ekonomi och sammhällsvetare m.m från det jag har hört iaf.

Av pekz0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Furir
Tyvärr så ändras inte priset i samma takt som valutavärdet.

Nej, men priset ändras i samma takt som konsumeternas köpkraft minskar.

Intressant tråd för övrigt

Av pekz0r

Mjo, du har en poäng där.
Nej, vi hade ingen utbildning på pepparspray eller likande.

I den länken till polisens hemsida står även detta:
"Pepparspray får användas bara om den polisiära uppgiften inte kan
lösas på något annat, mindre ingripande sätt...."
....
"Pepparspray bör inte i andra fall än då rätt till nödvärn föreligger
användas vid ingripande mot personer som ingår i en folksamling."

Jag anser att man kunde ha löst det på ett "mindre ingripande sätt" i det här fallet.
Och nödvärn kan du väll inte kalla det där?
Det gjorde inte en enda våldsam handling mot någon av polismänen eller någon utomstående trots att polisen provocerade dem till det.
Så jag kan inte se vilka risker som man minimerade genom att använda pepparsprayen. Möjligtvis att man kunde lindra skadorna något med den men det är fortfrande en, enligt mig, onödigt våldsupptrappning.
Det kanske inte är tillräckligt för att de borde åka dit i en eventuell nmälan men jag tycker att det kunde ha gjorts bättre utan eller åtminste med mindre pepparspray.

Av pekz0r

Mycket bra starkt gjort av belga att fortsätta att hålla debatten på en saklig nivå trotts att han får så mycket skit fråm flera olika håll.

Jag håller med honom i princip, för polisen ska inte använda mer våld än vad nöden kräver.
Jag har skydsvaktsutbildning och i den lärde vi oss ett antal principer inkusive modellen med våldstrappan. Den här modellen är till för att man ska kunna lösa en uppgift likt denna med minsta möjligt våldsinstats. Man ska endast gå upp till nästa trappsteg om det inte går att lösa upgiften på något sätt eller om man utsätts för okontrollerbart våld och därmed riskerar att man själv eller ens koleger skadas.

På första trappsteget har vi att verbalt uppmana vederbörande om att avlägsna sig från platsen. Om inte personen självmant gör det går man vidare till steg två. Detta gjorde poliserna helt okej.
Steg två är att utan våld leda bort personerna. Det är lite svårt i detta fallet kanske.
Steg tre är att börja med att bruka minmalt med våld och föra bort peronerna från paltsen för att sedan succesivt öka våldet genom att ta i lite mer. Dock ska man undvika handgemäng så långt som möjligt.
Steg fyra är att genom lättare handgemäng får ner personen på marken och sätta på handfängsel.
Det sista som tillämpas när inget av de tidigare stegen hjälper är att bruka vapen.
Jag kan väll inte göra en helt korrekt bedömning i detta fall genom att bara kolla på de där klippen. Men jag tror nog att man skulle kunna ha löst det utan pepparpray.
Eftersom de inte gör en enda aggresiv gest mot polismännen så tycker jag inte att pepparspray var en nödvändighet. Precis som belga sa tidigare så har jag inget emot att dom använder pepparspray om de uppträder hotfullt eller till och med börjar bruka handgemäng mot poliser eller andra åhörare.

Angående rätt eller fel så är ju exemplet med att antingen döda 10 pers eller 20 pers ganska absurt. Det bästa valet av dessa är vi ju överens om att det är att döda 10 pers eftersom det gör minst skada. Men det är ju fortfrande inte "rätt" att göra det oavsett omständigheterna.

Av pekz0r

Givetvis kan du använda datorn till annat samtidigt som servern är igång.
EN webserver drar inte mycket resurser om man inte har massor med besökare eller massa anvanerade script vilket jag antar att du inte kommer att ha.

Av pekz0r

Funkar inte regesteringen än?

Schysst sida annars.

Kommer det finnas möjlighet att få en vhost och peka en egen domän till servern?

Av pekz0r

Först och främst är detta fel forumdel.

För att reda ut begreppen lite:
Internt brukar man vara instickskort och Externa ljudkort är sådana som är utanför datorn och kopplas in med USB eller firewire.
De som sitter på moderkortet brukar kallas integerade.

Det beror på vad du har för högtalare osv.
Om du inte har lite dyrare hötalare så kommer du inte märka någon skillnad. Om du skickar ut ljudet digitalt med Toslink till förstäkaren så brukar man inte heller behöva köpa något extra ljudkort.

Av pekz0r

Det där är en riktigt bra fläkt, men den kostar ju därefter också. Men får vad man betalar för men om man inte har jätte höga krav på att fläkten ska vara tyst så är det kanske bättre att spara 100-150kr och köpa en billigare.

Generellt sett så brukar man blåsa in luft i fronten och blåsa ut den i bak och/eller på sidan av chassit.
CPU-fläkten är mycket viktigare än chassifläktarna, men det kanske du redan har ordnat?

Av pekz0r

Jag föredrar Dustinhome. grymt snabba leverenaser och bra priser. Är man student så få man rabbat och gratis frakt och då är det ingen tvekan vilka som är bäst

Av pekz0r

Jag skulle säga att det är värt runt 2000kr

St 2.0 GHz är bättre än en 2,4 GHz till nästan alla servertillämpningar och det bör även gälla för folding om du kör SMP-clienten.

Ang. nätagg och grafikkort så borde det mesta duga. Ett billigt PCI grafikkort borde fungera till det.

Av pekz0r

Funkar

Tusen tack för det snabba svaret!

Edit:
En fråga till.

Hur gör man för att ordna det man hämtar efter något man räknar ut som t.ex. "data1 * data2" eller som exemplet nedan.

Select data1, data2
ORDER BY data1 / data2 DESC

Hoppas ni förstår vad jag vill åstakomma!

Av pekz0r

SQL Join

Hej!

Behöver lite hjälp med en query. Får det inte att funka som jag vill. Så här ser den ut.

$r = mysql_query("SELECT u.*, COUNT(a.score=0) AS data1, COUNT(a.score>0) AS data2 FROM users AS u LEFT JOIN assoc AS a ON u.id = a.uid GROUP BY u.id ORDER BY times_played DESC LIMIT $limit") or sqlerr();

Det som inte funkar är data1 och data2. Jag vill att COUNT() bara ska räkna när det som är innom parenteserna uppfylls. Hur gör jag det?
Dvs COUNT(a.score=0) ska bara räkna de rader där score = 0. För som det är nu så räknar den alla rader.
Klart att det går att bara selecta score och sedan koll hur många som har värdet 0, men det vore bättre om det år att lösas direkt i queryn

Av pekz0r

Jag tror att det kommer krävas en BIOS update för att den Processorn ska funkgera på det moderkortet.
680i chipsetet stöde inte wolfdale CPUerna från början, men en BIOS update ska fixa det. Så jag skulle nog satsa på ett annat moderkort om du ska ha den CPUn.
CPU-kylaren finns det ju ganska många bra alternativ men den du har valt funkar bra.

Annars ser det bra ut tycker jag!

Av pekz0r

Varför ska du skriva 1080p film samtidigt som du spelar? Eller vad det det du menade?

För att se ppå film behöver du inte någon snabb disk, du kan inte hitta en modern disk om inte kan spela upp en 1080p film med x.264 komprimering.
Du kommer heller inte att få bättre FPS i spel genom att ha en sanbb hårddsik. Det du känar på att ha en snabb disk är främst att laddningstider minskar och andra väldigt hårddsikkrävande opperationer som t.ex. RAR-uppackning går något snabbare.

Jag skulle granterat köpa 4GB minne om jag skulle lägga ut så mycket pengar på en dator. Men du behöver ett 64-bitars OS för att kunna adressera allt minne