Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som slackie har skrivit i forumet
Av slackie

Säkerhetsforum och säkerhet på siten

På tiden att det kommer upp ngt subforum ägnat åt säkerhet/cybersecurity?

Vidare undrar jag varför ni inte erbjuder 2FA såhär 2023.

Av slackie
Skrivet av Json_81:

Vet du vad de drar i drift/mestadels idle?

Har tyvärr ingen möjlighet att mäta.

Av slackie
Skrivet av mrpijey:

Vilken modell är det exakt på dem? Ingår det några VPN-licenser?

XTM520 i grunden men som sagt, jag har uppgaderat dem med både cpu och minne. Original CPU kan jag skicka med om ngn nu vill ha den.

Det är pfSense installerat behövs inga licenser. Bara att välja om man vill köra IPSEC/L2TP/OpenVPN eller WireGuard.

Av slackie

WatchGuard FireBox XTM5 med pfSense

Säljer 2st uppgraderade WatchGuard FireBox XTM5 maskiner med senaste pfSense 2.5.1 förinstallerat. Snygg barebone pfSense med fullt fungerande display för racket hemma. Routar gigabit utan några som helst problem och det finns tillräckligt med prestanda över för att köra DPI/IDS/OpenVPN.

Maskin 1:
CPU: Q8200 (fyrkärnig)
RAM: 4GB
HDD: 60GB SSD
Prisidé: 1500 kr

Maskin 2:
CPU: Q8200 (fyrkärnig)
RAM: 2GB
HDD: 160GB hdd
Prisidé: 1200 kr

CF flashkort på 1gb ingår för ev. ominstallation av pfSense.

Läs hela annonsen här

Av slackie

Nu börjar lagret sina på de små 12p. Enstaka kvar för den som är intresserad.

Av slackie

800kr + 150kr frakt.

Av slackie

Skulle föredra om ni PM:ar. Priset i nuläget är fast på 800kr/st oavsett modell (det är ett bra pris för PoE/PoE+ Layer3!). Jag föredrar avhämtning men kan också posta.

På fråga om Junos, ja man kan köra Junos 15 men rekommenderad version med JWEB är Junos 12. Jag skickar således med dem med senaste versionen av Junos 12 korrekt installerat mot båda bankerna. Och Junos bygger på FreeBSD så det finns egentligen oändliga möjligheter om man vill kompilera och köra egna binärer.

Licenser krävs för viss avancerad funktionalitet; läs mer:

https://www.juniper.net/documentation/en_US/release-independe...

Av slackie

Juniper L3 PoE/PoE+ switchar

Fick med ett gäng layer 3 PoE/PoE+ switchar när jag köpte loss inventarier från ett företag.

Juniper 24p GbE PoE (405W) (EX2200-24P-4G)) - 800kr/st eller högstbjudande.

Juniper 12p GbE PoE+ (100W) (EX2200-C-12P-2G) ***Passivt kyld!*** <- dröm för hemmabruk! - 800kr/st eller högstbjudande.

Levereras rengjorda/renblåsta, fabriksåterställda med Junos 12.3R12 samt JWEB för webadministrering. Profiler för rackmontering ingår. Strömsladd ingår ej.

Har också en dröse med SFP/SFP+ moduler av olika fabrikat som jag kan komplettera (+100kr) med vid önskemål.

Det här är kompetenta switchar med PoE/PoE+ som erbjuder L3 funktionalitet. Perfekt för hemmalabbet eller som backbone i villan.

Finns för påsyn/avhämtning i Kungsbacka. Kan ev. mötas upp Göteborg/Kungsbacka med omnejd.

Läs hela annonsen här

Av slackie

Jag tar den för 400 SEK - bor troligtvis närmast dig (Kullavik).

Av slackie

Hur ser det ut såhär in i 2020

Villa
Fiber
Telenor 500/500 via Open Universe för 329kr/mån i 12 mån

Av slackie
Skrivet av ormey:

@slackie: Det är något med Apple TV (4k) och Telenor stream appen, jag vet flera andra som får frysningar.
Kollas på redan var det sista jag hörde från Telenor under gårdagen.

Jag har kollat närmare på detta och det är som jag trodde inte ett multicast problem. Det är helt enkelt Telenor som är skräp. Hoppas på en uppdaterad app inom kort.

Av slackie
Skrivet av AleMal:

@slackie: Telenor Stream tjänsten körs via unicast, så inte så konstigt att du inte se någon multicast trafik.

Har du enbart problem med stream tjänsten via din apple TV eller även på mobiler/datorer osv?

Om du testar någon annan live tjänst som ex twitch eller en livestream från youtube hur funkar det då?

Har du testat både live TV och och någon annan play TV på stream appen?

Endast problem med streaming av live och historiskt material via Telenor Stream appen på AppleTv. Provat på tre olika AppleTV enheter.
Telia Play, Youtube, SVTPlay fungerar kanon från samma enheter.

Av slackie

Telenor Stream och Apple TV (multicast)

Har vi någon här som har erfarenhet av Telenor Stream via AppleTV bakom egen router-lösning? Jag har hittills kört med Telia Play och allt har flytit på fin-fint. Bytte för inte så länge sedan över till Telenor och fick nu i veckan erbjudande om att haka på ett TV-paket.

--> Har grava problem med strömmen då det fryser och ibland inte vill starta utan att man får byta kanal. Detta fick mig att tro att det är ett multicast problem så jag satte igång en IGMP proxy men ser till min förvåning att ingen multicast ström genereras...? Har inte hunnit mig på wireshark ännu men undrar om någon annan har erfarenhet av denna problematik?

Av slackie

Väcker liv i tråden 2019. Sitter på ett stadsnät tillhörande Openuniverse (Kungsbacka) och lurar på 250/250 alt. 500/500 utan bindningstid. Hur är era erfarenheter idag med Universal Telecom?

Av slackie

Tack för snabba svar. I mitt fall är det inte värre än 250/250 så vore kul och se om man kunde få en parallell lina.

För er som gärna vill bypassa konvertern med egen switch och SFP modul - tänk till en extra gång om ni verkligen behöver det. Jag gjorde detta för ett tag sedan i hopp att minska antalet enheter och få det snyggare i skåpet. Glädjen blev kortvarig då nätägaren i det här fallet stängde av mig med förklaring att jag brutit mot deras regler. Det blev en utdragen process och himla massa telefonsamtal och bollande mellan bredbandsleverantör och nätägare.

Av slackie

Teori: dubbla WAN via samma fiberkonverter?

Jag har insett att jag får publika ip-adresser tilldelade på 2 av 5 portar i min fiberkonverter. Det har varit tacksamt när man ibland labbat och velat testa saker "utifrån". Nu till min fråga - har ngn provat att bänka en sådan setup för att se om man kan få ut högre bandbredd? Sannolikt fungerar inte detta och jag kommer att testa det själv senare i helgen. Men innan jag ger mig på vore det kul att se om ngn testat ngn form bonding samt se hur resultatet blir.

/slackie

Av slackie
Skrivet av Tozzi:

Du får gärna länka det. Netgear brukar hålla bra pris och kvalité, Zyxel däremot har jag personligen bara haft strul med, speciellt deras ADSL modem. De enda problem med netgear jag har haft är fläkt eller i värsta fall en konding som gått efter många år, dock enkelt bytt och tuffar på fortf.

De jag har erfarenhet av:
GS108
GS108T
GS108E
GS724T (V1 och V3)
GS748T

Har själv bytt ut en GS108 på garanti efter tre år. Jag hittade bl.a. den här och även läst lite negativt i samband med andra jämförelser. Oavsett så vill jag inte smutskasta Netgear för det har oftast fungerat bra för mig. Hoppas du är nöjd med dina.

Valet föll på Zyxel för att jag bestämde mig för gå upp till 24 portar och då verkade denna mest prisvärd(?). Visar sig förhoppningsvis i helgen om det var ett misstag

Av slackie
Skrivet av ReToX:

Internetaccessen kommer ju ut från alla portarna så fort du slår kopplat in sladdarna och slår igång switchen så det är ju ditt minsta problem (vilket du verkade orolig för i ditt första inlägg). Följer du guiden, fast sätter vlanid 845 (eller 243) på de portarna du vill ha IPTV på så bör de lösa sig. Känns däremot som det blir onödigt jobb för dig att brygga tillbaka routern till switchen igen för att nyttja de andra portarna på switchen till ditt LAN, är de inte bättre att köpa en seperat switch till det istället och sätta efter routern?

Tack för svaret! Bra reflektion om routern. Det är WAN routing jag vill åt med den lösningen. Precis flyttat till ny lya med dubbla uttag i varje rum. Patchskåpet är minimalistiskt och rymmer tyvärr inte min nuvarande router. Syftet är att kasta ut Telias lösning men samtidigt kunna patcha upp så mycket uttag som möjligt. Inbillar mig också att TV får vara ifred med den här setupen vid ev. routeromstarter.

Det blev en GS1900-24E

https://dl.dropboxusercontent.com/u/603436/diagram2.png

(Patchnumreringen är fiktiv för stunden)

Av slackie
Skrivet av Tozzi:

Välj Netgear framför Zyxel iaf! Lite bättre kvalité.

Jasså? Tycker mig ha läst det motsatta här på forumen?

Av slackie
Skrivet av ReToX:

Du vill alltså skicka ut IPTV strömmen på två portar och internetaccessen på en tredje där du kopplar in en router?

Ta ut IPTV strömmen på portarna 2-3, Internetaccess på port 4 som skickas in till WAN på router, och använda resterande portar som ett lokalt nät där bl.a. LAN från router sitter.

Frågar inte efter guide utan om en VLAN kapabel smart switch (gs108tv2, zyxel gs1900-xx) är lösningen på min tänkta setup?

Tack på förhand!