Inlägg

Inlägg som Zingan har skrivit i forumet
Av Zingan

Det är en disk version (den kan spela upp Blu-ray-skivor).

Produkten finns på Lidingö.

Jag ska fundera ett tag och återkommer senast på torsdag har jag tänkt, skickar då ett pm till det som verkar mest intressant.

Av Zingan

Playstation 5

I samband med att jag ska flytta har jag tänkt att jag ska sälja mitt Playstation 5, som stått oanvänt under en längre tid.

Vad som säljs
-Playstation 5 spelkonsol, inkl. strömkabel och HDMI-kabel.
-Handkontroll (trådlös).

Var?
Finns i Stockholmsområdet. I första hand ses vi och slutför affären, kan även tänka mig att skicka med post om mottagaren står för fraktkostnaderna.

Pris
Tentativt, någonstans i intervallet 4 500 kr - 5 000 kr för allt ovan. Om någon vill byta mot ett grafikkort i motsvarande prisklass skulle detta kunna vara ett alternativ. Jag har även ett Geforce 2070 som skulle kunna läggas till om det tänkta grafikkortet är något dyrare än ovan.

Övrigt
Inga bud betraktas som oåterkalleliga förrän affären är avklarad, vilket gäller i motsvarande mån från mitt håll, dvs. fri prövningsrätt.

Kan även lägga upp bilder/video om det önskas.

Lättast att skicka PM vid intresse.

Läs hela annonsen här

Av Zingan

Yrke: advokat

Inte en yrkeshemlighet per se, dock är det ändå något som är vanligt förekommande, nämligen att personer inte upprättar skriftliga avtal. Se till att skriv ned vad ni kommer överens om och gärna att två personer bevittnar detta. Märk väl att i vissa fall finns det formella krav på avtalets utformning m.m.

Ett annat tips är att komma överens med en motpart istället för att tvista om det. Tvister tenderar att bli såväl tidsödande som kostsamt för plånboken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zingan

Det låter rimligt att jag inte behöver 850W, eftersom jag inte ska ha CF. Om man ska överklocka grafikkortet och processorn, ungefär hur mycket W är tillräckligt? Något förslag på nätaggregat?

Av Zingan

Dator anpassad för spel (BF3 ffa), synpunkter?

Hej!

Kommer att beställa nya delar imorgon och ville bara se om någon har förslag på förbättringar!
Har inte överklockat innan i någon större utsträckning, däremot hade jag tänkt göra det med denna dator.

Här är länkarna till varukorgarna (cdon och inwarehouse)

http://imgur.com/DREju
http://imgur.com/WRzsL

Totalt = 8924kr

God jul!

Av Zingan

Jag skulle vara tacksam om någon som sitter med 4G mobilt bredband (Telia/Telenor/Tele2) kan svara på några frågor:

  • Plats

    I vilken utsträckning kan man lita på att man får en rimlig hastighet? Jag bor ca 2km från Uppsala centrum - mitt bostadsområde har täckning för upp till 80 mbit/s enligt Telenor:s täckningskarta. Ca 500m från gränsen till 32mbit/s zonen.

  • Datamängd (begränsning)

    Telenor erbjuder "fri surf" på vissa abonnemang, medan Telia har en databegränsning på 10GB/20GB/30GB per månad. Jag laddar väldigt sällan ned filer (mestadels patcher). Jag spelar online (LoL, SC2 och SW:TOR) och streamar filmer. Hur snabbt når man "taket" en typisk månad, förutsatt att jag använder det enligt ovan?

  • Operatör

    Är det någon operatör som, rent objektivt, är bättre?

Av Zingan

Nja tyvärr hjälpte det inte att byta eluttag, har ingen aning vad som kan vara fel. Med tanke på att flimmret visar sig på mitt gamla ati 5850 när jag felsökte så finns det anledning att tro att det inte är fel på mitt 580 gtx.

Testade att byta ut DVI-kabeln mot en helt ny, men samma flimmer ändå. Verkar som att det möjligtvis är skärmen, moderkortet eller nätaggregatet som det är fel på. Dessvärre har jag ingen möjlighet att byta ut dessa mot andra.

Har även formaterat om för att utesluta mjukvarufel, kör med drivisarna som kom med grafikkortet.

Någon som har nå input att ge?

Edit: hittade denna tråd som har exakt samma problem som jag har
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=211516

Av Zingan
Skrivet av Zuow:

Felet var strömförsörjningen till skärmen. Jäkligt skumt att det såg ungefär liknande ut på stora tvn.
jaja tack för hjälpen alla

Vad gjorde du mer specifikt? Jag testade att byta el-uttag men det var ingen skillnad, samma flimmer.

Av Zingan

Var en på youtube klippet som menade att det kanske är strömförsörjningen till skärmen som är problemet. Bytte uttag nu och skall se om det blir någon skillnad.

Av Zingan
Skrivet av Medi632:

jag kör med en vga till dvi adapter. kan det ha nått med problemet o göra?

Jag har samma problem som sagt. Kör utan adapter och fortfarande flimmer. Men kanske ska testa byta skärmkabel som ovanstående sade.

Av Zingan

Köpte mitt examplar i augusti. sett samma sak i andra spel än bf3, t.ex. GTA IV, BFBC2 samt att jag vid ett tillfälle fick en del artefakter i LoL under en dag. Testat GPU-Z för att bevaka temperaturen, men den ligger på runt 50C i max load.

Har iofs testat med att byta ut det mot mitt gamla ati 5850, sett vissa problem återkomma där, men det verkar mer utbrett för mitt geforce. Tycker ni att man ska skicka in till komplett för säkerhets skull?

Har inte testat formatera om hårddisken, inget som jag misstänker skulle göra någon skillnad om det är artefakter m.m?

Av Zingan

Det var tråkigt att höra. Men jag tror jag köper en Intel 510 istället för 320 serie. Några synpunkter på datorn i övrigt?

Av Zingan

Har inte OCZ's haft problem också? Läste om en del som inte kunde hitta hårddisken i BIOS. Har det kommit ut någon ny uppdatering kanske?

Av Zingan

Kom på en sak. Är det värt att satsa på Intels 320 serie (SSD) nu när buggen uppmärksammats? Ska man kanske satsa på 510 serien istället?

Av Zingan

Speldator. 15,5k inkl skärm - sista kollen!

Hej,

ska äntligen köpa en ny dator inkl. skärm och OS och jag har satt upp en kundvagn här: -> http://www.inet.se/kundvagn/visa/650387/speldator-zingan

Jag hade tänkt montera ihop den själv, däremot är jag lite osäker på delarna. Jag utgick från sweclockers sommardator och försökte plocka ihop ett högpresterande system. För övrigt har jag inga planer på att överklocka i början, utan kanske senare när man behöver lite mer prestanda. Därav så tänker jag inte köpa någon bättre cpu-kylning just nu.

Jag skulle vilja be er om hjälp att kolla igenom min inköpslista och se om något kanske kan förbättras, min budget är flexibel.

Förresten - tror ni att grafikkortet får plats i det valda chassit? Sedan är jag lite osäker om moderkortet passar ihop med de valda delarna.

Med vänlig hälsning,

Zingan

Av Zingan

Speldator för max 4000:-

Hej,

jag har åtagit mig att bygga ihop en dator till min grannes son. Syftet med datorn är att han skall kunna spela vissa spel på den och använda för skolarbetet.

Den får max kosta 4000kr, helst mindre om det går.

Operativsysstem, mus, tangentbord, högtalare och skärm behövs inte.

- det som behövs är själva datorn förutom datorlådan.

Ni får gärna komma med förslag, annars har jag ett ungefärligt utgångspaket som jag skulle vilja ha synpunkter om:

http://i.imgur.com/5R06F.jpg

Med vänlig hälsning

Av Zingan

Datorproblem - fel i samband med uppgradering

Hejsan alla

Nu är det som så att jag nyligen har uppdaterat lite datordelar. Jag har köpt en ny processor och 1 gb ram till. Grejerna funkar, men inte alltför bra. Tidigare hade jag en Amd 64 3000+ och nu köpte jag en Amd 64 Athlon 4200+ X2 ( dual core). Dessutom köpte jag ett nytt set med minnen, två stycken minnen på 512mb ram vardera. Jag hade ett annat set tidigare med annorlunda timing. Förut kördes de på 200mhz i 2.5 - 3- 3- 7 eller liknande. Men nu när jag fixade de nya minnena så klockades de ner till 167mhz på samma timing av sig självt, jag tror det är därför att de nya minnena hade sämre timings.

Men nu till problemet. Ibland när jag spelar spel, brukar gälla för alla spel, så stängs programmen ibland ner pga att de får fel eller slutar att svara. Så här var det inte tidigare. Ibland låser sig datorn och så får jag bluescreen. Senare när jag rapporterar till microsoft via något automatiskt felrapportering så står det att "Problem caused by device driver - You recieved this message because a device driver installed on your computer caused the windows operating system to stop unexpectedly. This type of error is referred to as a "stop error". A stop error requires you to restart your computer"

Nåväl, jag tänkte att jag skulle uppdatera mina drivrutiner till processorn, eftersom jag inte hade dual core innan, så uppdaterade jag dem. Även grafikkortsrutinerna för att vara på den säkra sidan. Men problemet finns fortfarande kvar och det är ganska störande att datorn startar om i tid och otid. Ibland så startas den nödväntigtvis inte om utan ibland stängs programmet av och det kommer upp ett felmeddelande där det ibland står att minnena fick ett fel eller att grafikkortet fick det.
Jag blir inte klok på detta, måste jag göra något mer/annat för att datorn ska börja fungera normalt som den gjorde innan?

Moderkortet står i signaturen.

Skulle vara jättetacksam för svar!

Av Zingan

Ny processor

Hejsan Sweclockers. Jag har ett litet problem som jag hoppas jag kan få hjälp mig. Just nu har jag en Amd Athlon 64 3000+ och detta moderkort: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=307784

Jag skulle gärna vilja ha råd angående om detta är en bra processor att uppgradera till. Jag tycker det grafikkort jag har nu duger för det jag använder datorn till. Det är en Geforce 7800GT så den duger för WoW. Men har funderat på om denna processor skulle funka som en hyffsad uppgradering, kör ju fortfarande socket 939, http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=33708.

Sen är jag lite fundersam på kylning, vilka som är bra. Har ingen bra koll på det, har använt en Zalman CNPS7700-ALCU som funkat fin till min 3000+.

Tacksam för svar

Av Zingan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Q'aman
Det här är ett spel som fångade mitt intresse för ett tag sen. Men sen har jag helt glömt bort det bland alla tankar på Wii och annat. Men det är något som jag definitivt kommer skaffa! Finns ingen bättre genre än skräck när det gäller spel.

World of Warcraft är det bästa som hänt pc:n. Finns inget bättre spel

Av Zingan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MackeMan
Guild Wars må jag säga har den bästa pvp'n. Allting annat bleknar.

Testade att spela PvP i GW. Usch säger jag bara, det var det som fick mig att komma tillbaka till WoW. PvE var det sämsta jag varit med om i GW.