Inlägg

Inlägg som R34p3r har skrivit i forumet
Av R34p3r
Skrivet av SwePeos:

Jag har idag gtx 1080 och en i7-6700k
Mycket till varför jag vill uppgradera var för jag har sjukt lite hdd. Och har inga ME uttag eller vad de heter där man sätter dom där ssd. Så tänkte jag lika gärna kan ny.
Men låter som det kanske är mer värt att vänta då?

Jag sitter typ i samma båt, en 6600k och ett 1080, men jag kommer nog att köra det lite pö om pö, sugen på ny propp och moderkort nu men tar grafikkort när 3080 ti finns!

Av R34p3r

Rimligen så har personen i fråga lyckats få Steam att starta en demobinär, som i sin tur laddar allt som tillhör det fulla spelet. Förmodligen är demobinären inte heller skyddad av denuvo, vilket gör att det som tidigare nämnts snarare är Steams skydd som är trasigt.

Av R34p3r
Skrivet av olirc:

"Södertörns" tingsrätt är antagligen lika vänstermanifisterad som Södertörns "högskola" så i en högre instans lär denna dom förkastas eftersom en mobiltelefon är huvudsakligen avsedd för kommunikation och inget annat.

Men vänstern måste ju skapa pengar ur ingenting för att finansiera sin drömstat eller .......

ಠ_ಠ

Av R34p3r
Skrivet av timberjack:

hej å tack för att du tog dig tid med mitt galleri
jag upplever inte flödet i systemet som nån flaskhals även om en D5 lockar, min erfarenhet dessutom är att radiatorer ger rätt lite motstånd, men om jag skulle montera ett vattenblock till på moderkortet tex kan det bli bekymmer dock.
anledningen att jag har dendär pumpen är att jag köpte ett vk kitt å jag va inte nöjd så jag började uppgradera å nu är pumpen och slangkoplingarna det sista som består av ursprungliga systemet.

är faktiskt lite förvånad över att ingen begärt lite temp uppgifter

Så vad får du för temperaturer?

Av R34p3r
Skrivet av Orisons:

Om det funkar, OM så är nog detta bra! Har alltid undrat varför man inte "streamar" åtminstone singelplayer spel. Anat att det är responstiden som sätter käppar i hjulet...för på en 100Mbit lina borde det inte vara några problem att rymma de datamängder vi talar om....

*host* SimCity *host*

Av R34p3r

Hur menar du med "kända enheter"? Min blu-ray-spelare har java i sig. PS3 har väl java i sig också om jag inte missminner mig. Alla android-enheter har uppenbarligen java i sig. The list goes on.

Av R34p3r
Skrivet av Zotamedu:

Är det fängelse på straffskalan för upphovsrättsbrott?

Skrivet av Follow90:

Yes det är det. Läs lite mer på 5101.se så får du mer fakta. Här är en kopia ur en kommande rättegång.

2013-05-29 och 2013-05-30 kl 13.00 -16.00 respektive kl 09.00-16.00 Hovrätten för Västra Sverige (B 3261-12) Överklagad av båda parter. 4 juni dömde Varbergs tingsrätt en person som drev torrentsiten Powerbits till ett års fängelse. Han dömdes för medhjälp till upphovsrättsbrott, grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Siten hade samma funktioner som TPB och den stängdes frivilligt då det var klart att TPB var olaglig. Tingsrätten fann att det under mars 2009 till april 2009 har fildelats nio musikalbum, tio filmer och 2 000 andra opreciserade film och musikverk. Under åren 2007 och 2008 har personen haft intäkter på nästan 1,7 miljoner kronor och tingsrätten anser att han därmed borde ha förstått att han skulle bokföra och skatta för detta

Ännu bättre är att referera till lagtext, stödet för detta finner vi i 53 § URL; https://lagen.nu/1960:729#P53S1

Av R34p3r
Skrivet av Toivo83:

Så går det, personerna visste vad dom pysslade med.
Bara och bita i det sura äpplet.

Tack för en röst med reson. Oavsett vad man tycker eller inte tycker om piratkopiering eller liknande så måste alla inblandade vara medvetna om riskerna och dess konsekvenser. Liknelse, graffiti kan vara oerhört bra och välgjort samt passa in, men det är lik förbaskat olagligt och skadegörelse.

Av R34p3r
Skrivet av Dunder:

Inget alls, jag brukar själv använda fetstil i det syftet, men alla verkar inte ha förstått att det finns inbyggda funktioner i forumet för ändamålet.

irssi visar _ord_ som ord, personligen använder jag alltid _ord_ för att understrycka något, även om det kanske inte är rätt (skadad osv)..

OnT: Om den kommer tillbaka, vilket jag hoppas, så blir det nog en uppgradering direkt.

Av R34p3r
Skrivet av THB:

Modern UI är oerhört mycket smidigare och bättre än den gamla startmenyn.
De spel, program och livetiles jag vill ha pinnar jag i Modern UI (räknade nu att det var 31st totalt) andra program jag vill starta trycker jag bara på win-tangenten och skriver vad programmet heter, enter, klart.

Sedan att det är mycket snabbare än tidigare Windows är så mycket härligare det med.

On topic så verkar uppdateringarna och poleringarna i Blue trevliga och förhoppningsvis så släpper Microsoft det som en gratis uppdatering aka Service Pack.

Antar att du insett detta, men du beskrev faktiskt startmenyn i win7 nu.. Har dock aldrig sett poängen med att "pinna" saker, tar ju bara lång tid att snurra runt med musen för att klicka på det.

Av R34p3r
Skrivet av Motherofgod:

Licensavtalet? Det har väl inte med lagbrott att göra?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja och nej, vi har ju avtalslagen som reglerar just avtal. Men visst, avtalsbrott är väl mer korrekt. Däremot kan man då med lagens hjälp ställa folk inför rätta

Av R34p3r

Hur kan ni känna er "lurade" av att man nu kan använda en rabattkod för att få en gratisannons? Det är ingen rättighet att varesig lägga upp annonser, eller att få göra det gratis. Var lite glada i stället för att ni bidrar till sveriges bästa hårdvarusidas fortlevnad!

Av R34p3r

Kan dom lägga ner 1080 i höjden eller? Det är ett riktigt najs format, men för att skärmar ska vara något och ha måste tillverkarna börja fokusera på "högre" bildyta.

Av R34p3r
Skrivet av eXale:

Tillverkare kan ju fortfarande göra datorer utan touchscreen, men de kommer inte att få ta emot de "incentives" som intel ger ut för att följa Ultrabook speccen.

Precis, därför det är dumt att lägga med det som ett krav, där riskerar vi att fokus från tillverkarna flyttas till just bärbara med pekskärmar och att det är dessa datorer man pushar för att folk skall köpa.

Skrivet av dlq84:

"pointless", var det en pun?

Pun intented!

Av R34p3r

WiDi, fine, det kan vara roligt men allvarligt, pekskärm obligatoriskt? Det är inte så jag använder min laptop, och lär heller inte göra. Vill absolut inte betala mer för en feature som är rätt pointless för normalt användande. Hade varit okej om dom lagt till specs för hur en eventuell pekskärm skall utformas om den ska finnas, men inte att det måste vara obligatoriskt.

Av R34p3r

Det roliga med Minecraft på RPi'n är att man aktivt kan programmera sitt spel för att modifiera världen, kan bli riktigt skoj!

Av R34p3r

Tyvärr kan jag inte hjälpa till med problemet, mer än att säga att det inte är isolerat till citrix. Jag har själv samma random problem på min vanliga burk, får switcha till engelsk layout de gånger jag vill skriva @, sjukt random. Men antar att du inte har några problem att skriva @ om du kopplar upp dig mot samma burk?

Av R34p3r

Era perspektiv på praktik är nog lite skeva när det kommer till de förhållandena som finns i foxconns fabriker. Dvs. det går inte att applicera den svenska "praktimodellen" på denna situation, då arbetet där borta är lite mer krävande än våra 40h/v (alltså inget man rimligen begär av en stackars 14åring, och i den bästa av världar inte av någon så klart).

Av R34p3r

Det du har nu ser ut som en RAID10-setup fast med ZFS-pooler i stället för faktiska arrayer, och RAID-Z2 motsvarar (som du säkert vet) RAID-6 i paritet. Här finner du rätt bra info om RAID-Z2 och RAID-6, http://dtrace.org/blogs/ahl/2006/06/18/double-parity-raid-z/

Prestandamässigt är normalt sett RAID10 att föredra, men beroende på vilken typ av IO som du har mot diskarna kan RAID5 (vanlig RAID-Z) vara att föredra (databaser är exempel IO som tjänar på detta). Spridningen sköter ZFS själv, och i inlägget ovan hänvisar han till koden som sköter den biten, så om du är lite insatt i det kan det nog vara matnyttigt.

Av R34p3r
Skrivet av Ixos:

Skulle vara bra PR för regeringen att acceptera.

Oavsett vad man må tycka om Pirater och Pirate bay är hans enda roll att han varit deras juridiska ombud/rådgivare samt politiskt involverad i frågan.

Med liknande resonemang skulle man annars i princip kunna dömma advokater som försvarar brottslingar till samma straff som brottslingarna själva, om de blir för personligt och politiskt involverade i sitt försvar.

Han har inte varit deras juridiska ombud.