Inlägg

Inlägg som Benganb har skrivit i forumet
Av Benganb

Det är port 1 (röd) som gäller för internet. Koppla routern till den så bör det fungera. Du bör också ha modemet avstängt i minst 20 minuter innan du kopplar in routern. Starta sedan först modemet och låt det komma igång fullt ut och starta sedan routern.

Om du inte vill vänta 20 minuter så klicka start, kör och skriv cmd. Där skriver du sedan ipconfig /release. Detta med dator kopplad direkt till modemet.

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Laxieboy
Jag är fullt medveten om att supporten oftast används av nollor då jag kontaktar supporten för att få hjälp med ett problem. Då får jag svar som "du ser modemet, alltså den svara lilla lådan" "du ska starta om det bla bla bla". Som om man inte testat allt jävla skit innan man ringer dit, när ska företagen ha en speciell support för dom som försöker lösa problemen själv och en för 76-åriga Ebba?

Alltså, jag ska väl dissa saker när jag som kund inte får det jag kräver eller behöver. Det är ju då jag vet hur supporten fungerar, och inte som en "blind" en som sitter där och tror att allt är frid och fröjd.

Såg du överhuvudtaget mitt svar från Telia? Dom kunde lika väl svarat "Kiss my ass sucker". Det hade gett mig lika mycket. Då menar jag att dom blandar ihop namn och skiter i alla frågor utom en!

Jadu, nu kommer jag med ett nytt avslöjande.

Om du bara visste hur många "experter" det ringer och mailar till supporten och de har garanterat testat "allt". Några kontrollfrågor och några vädjande om att testa det man ber dem om senare, så visar det sig att de inte testat speciellt mycket och det man efter mycket tjat fått dem att testa fungerar. Hör och häpna! Du är säkert kunnig, men iom alla andra "experter" som ringer in så kan man inte ta något för givet och några tankeläsare jobbar det inte på Telia.

Det jag anser att du inte ska dissa är det du inte vet något om, dvs vilka typ av fall som kommer in via chatten och på vilket sätt den gör nytta.

Den mailkontakt som du haft var ju inte riktigt utgångspunkten för denna diskussionen. Men jag kan hålla med om att det inte var ett direkt perfekt svar. Dock har det inget med chattens vara eller icke var att göra.

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Laxieboy
Men seriöst? Funkar inte IE så lär dom inte hitta till sidan och sen kunna klicka vidare. Är det äldre så lär dom knappast heller hitta dit och sen kunna installera det även om det inte är några svårigheter. Med äldre pratar vi om folk som inte vet hur internet fungerar typ. Då är den här hjälpen katastrofal. Är det saker som rör andra datorinställningar är den säkert perfekt - med tanke på fjärrstyrning - men det är ju inte det Telia finns för, så jag behöver nog inte tänka om!

Det finns något som heter Supportassistenten. Det är en mjukvara som man får med på en cd när man beställer bredbandet. Via den så kan man komma till chattrummet. Man behöver alltså inte leta sig fram via någon hemsida.

Jag hade mängder av kunder via chatten som inte "kom ut på internet", dvs de fick inte upp någon sida. Detta var ofta lätt avhjälp med fjärrstyrning.

Som jag också skrev så hjälpte vi till med Telia Säker Surf (AV och BV), hastighetsproblem, e-post osv.

Om du bara hade lite inside information, vilket du uppenbarligen inte har, så skulle du bli förvånad över hur stor procent riktiga internetamatörer som kommer in i chatten och där den hjälpen är ovärderlig.

Ping-tjatande fjunisar är det faktiskt ont om i chatten.

Du bör inte dissa något som du inte själv har arbetat med då du då inte har en aning om hur det fungerar bakom kulisserna.

Så, jo, jag anser att du bör bredda ditt tänkande i det här fallet.

Av Benganb

Jag kan berätta för dig, Laxieboy, att det är ypperligt att hjälpa kunder med e-postproblem eller andra inställningsproblem med tex IE över chatten.

Ett annat bra exempel är hastighetsproblem då man tex kan göra FA-mätning under tiden man har kontakt med kunden.

Man kan hjälpa kunden med Telia Säker Surf (AV och BV).

Speciellt så är det underbart att kunna hjälpa äldre med dessa saker då man kan fjärrstyra dem och fixa det på en minut istället för en timme.

Du får allt ta och tänka bredare Laxieboy. Det är inte bara "ej synk" med mera som kunderna vill ha hjälp av teknisk support med.

Vad gäller de kundtjänstärenden som du ville ha hjälp med så är det som så att alla har inte tillgång till alla system på ett så stort företag.

Ja, jag har jobbat på Telia, men nu gör jag det inte längre.

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av job86
Köra vad utan router?

Han menar att du ska koppla en dator direkt till modemet, dvs inte använda routern.

Av Benganb

Re: byte av leveratör

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dax
Hej.

Jag ha rnu Telia 8 MB tjänst dom kan inte leverera 24MB till mig men det kan BBB göra enligt deras mätningar. Nu till problemet jag är bunden till Telia tom 7 Dec 06 för närvarande. Kan jag beställa BBB endå och ha telia adsl bara liggande vid sidan och bara betala av dom räkningarna till jag kan avsluta det? Eller måste jag vänta ut perioden så jag kan avsluta Telia DSL?

Mvh Dax

BBB kan inte koppla in dig innan Telia avslutat ditt abonnemang.

Så, det blir vackert att vänta tills bindningstiden är till ända. Du kan iofs avsluta det snabbare, men då får du betala den återstående kostnaden i en klump.

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MadDude
Värdena i sig är väl helt okej, klagar inte på så sätt.
Men jag menar, finns bättre vägar än att gå via Jönköping -> Malmö -> Växjö -> Kalmar -> Stockholm

Kolla vilken sverigekarta som helst, märks klart och tydligt att det är en enda stor omväg.
Det är väl mest de jag stör mig på

Jo, det kan jag förstå.

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MadDude
1 1 ms <10 ms 1 ms ua-213-114-52-194.cust.bredbandsbolaget.se [213.
114.52.194]
2 2 ms 1 ms 2 ms ge2-2.dr2.jkp1.se.bredband.com [195.54.115.153]

3 2 ms 2 ms 2 ms ge3-2.cr2.jkp1.se.bredband.com [195.54.119.185]

4 9 ms 9 ms 10 ms pos1-0.cr1.mlm2.se.bredband.com [195.54.124.9]
5 9 ms 9 ms 9 ms ge1-1.br1.mlm1.se.bredband.com [195.54.123.74]
6 10 ms 9 ms 11 ms malmo4-ge2.sunet.se [195.69.117.19]
7 10 ms 10 ms 10 ms malmo1-SRP2.sunet.se [130.242.85.33]
8 13 ms 12 ms 13 ms vaxjo1-POS0.sunet.se [130.242.81.202]
9 13 ms 13 ms 12 ms vaxjo2-POS1.sunet.se [130.242.82.166]
10 19 ms 19 ms 20 ms kalmar2-POS4.sunet.se [130.242.81.129]
11 19 ms 18 ms 19 ms stockholm2-POS3.sunet.se [130.242.81.122]
12 19 ms 19 ms 18 ms stockholm1.sunet.se [130.242.80.31]

TPTEST:

TCP:
Sändning: 8.95Mbit/s
Mottagning: 9.44Mbit/s

UDP:
Sändning: 9.68Mbit/s
Mottagning: 9.69Mbit/s

All trafik går via Jönköping -> Malmö iprincip förutom lokaltrafik, trafik på vägen, vilket gör att jag har den där pingen på 9-10ms minst. Inte bra anser jag

Kostnad för kalaset: 295kr/månan (20kr extra om du inte har autogiro)

Öh, om du tycker det där är dåliga värden så undrar jag vad du förväntar dig egentligen?

Av Benganb

Re: Re: Flera datorer på samma ADSL modem?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av N!klas
Om du läser manualen så ser du vad de fyra portarna är till för.
Är det Telia du har så är port 1 till för dator/router. Port 2 är till för Digital-TV från Telia och de två återstående portarna används inte utan finns där för framtida tjänster enligt manualen som man får med till modemet eller om man läser på kartongen.

Så, du behöver alltså en router som du kopplar in i port 1.

Port 3 är för IP-telefoni.

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HighLander
Zyxel modem verkar ha problem med telias ADSL?

Bara undrar då jag läst nån annan tråd här om zyxel modem och telia problem, även hört folk här istan som har problem med zyxel och telia...har själv ett zyxel modem som tappar dsl sync hela tiden med telias 8/1 adsl (funkade perfekt med 0.5Mb innan uppgradering)....

Nu är det som så att Telia skickar med modem från just Zyxel om man väljer att beställa med modem, så den tanken kan du glömma.

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne2k

EDIT: Tänkte ringa Telia idag, om vi kan få 8 Mbit för 369 om vi binder i 18 månader, tycker ni jag ska ta det då??

Nej, du kan inte få 8Mbit då Telia satt sin övre gräns för den tjänsten till 3,5 km från telestationen. Om jag inte fattat helt fel så bor ni cirka 4,5 km från stationen.

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dIZT_90
Nu har inte jag hunnit prata med telia ännu men går det att bromsa ner hastigheten på mitt internet och kanske på så sätt kunna undvika att bli nerkopplad? Det verkar ju vara som att det är på gränsen att mitt internet ska fungera felftitt för ibland blir jag nerkopplad då det ringer, ibland inte.

Orsaken till att du blir nedkopplad när det ringer sitter inte i Telias nät.

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mats42
Vadå?

Det där är en standard 5 par förgreningsplint. kan sitta en till rygg i rygg med den där och på så sätt bli en helt vanlig villaområdesplint om man sätter tillbaka kåpan. Den där såg inte så farligt ärjad ut. Det finns värre.

I det här fallet så var det kanske just den grillade snigeln som var själva grejen.

Av Benganb

Re: Var kan man söka efter en persons epost adress?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av pgu579
Var kan man söka efter en persons epost adress om man vet personens adress och telefon nummer? Finns den möjligheten att se om denne person har en epost adress om man inte vill ringa?

Det finns inga sådana register. Det enda är om personen ifråga kanske har angivit även sin e-postadress på tex www.eniro.se .

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dIZT_90
Okej, tack för hjälpen allihopa. Jag antar att enda utvägen från detta är att bråka mer med telia. Och ja, jag fick betala för en tekniker som kom hit och skruvade upp vårt telejack och sa att allt var som det ska hemma hos oss.

Då kan man ju fråga sig om det var en tele-tekniker som var hos er för att kolla förstajacket eller om det var en adsl-tekniker.

Om det var en tele-tekniker som var specifikt bokad för att kolla jacket så får du betala för besöket, men om det är en adsl-tekniker som var hembokad så ska du inte behöva betala om det inte var fel hemma hos dig.

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dIZT_90
Jag provade tidigare att byta splitterdosa men det gav inget resultat. Vad jag däremot inte har provat är att logga då jag blir nerkopplad så det ska jag testa så fort det är en dag då jag blir nerkopplad mycket.

Jag har läst på flera olika trådar att detta inte är ett speciellt ovanligt fel bland de personer som använder telia via telejacket. Finns det inget sätt man kan lösa detta själv på? eftersom telias kundtjänst är sveriges sämsta så undviker jag gärna att prata med dem. Jag tänkte att det borde väl gå att köra med någon annan ip än från telias DHCP och på så sätt slippa detta? jag kanske är ute o cyklar men jag har för mej att det var någon som sa att detta var möjligt, eller?

Som mats42 försökt förklara för dig så kan du glömma allt som du har bakom modemet om det är så att dsl-lampan på modemet slocknar. Då har problemet ingenting med ip att göra, så glöm det.

Givetvis så kan du inte köra med "någon annan" ip-adress. Du får den du blir tilldelad av Telias dhcp-server och därmed jämt.

Menar du alltså att du blev fakturerad av teknikern som Telia skickat när han konstaterat att det inte var fel på din utrustning? Om så var fallet så tycker jag du ringer Telia och ber dem att fixa så att du slipper att betala.

När det gäller tekniker så fungerar det som så att om felet ligger i din utrustning så får du betala, men om det inte ligger i din utrustning så behöver du inte betala och då ska teknikern även fixa problemet.

Ledningsfel eller annat fel i Telias nät kan givetvis inte du fixa själv utan då måste du kontakta Telia som får skicka en ny tekniker på det.

Av Benganb

Re: Telia Zyxel Prestige 600H - Hur får igång routern?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Uben
Jag har läst en jädrans massa trådar på ämnet men fattar fortfarande inte. Jag har 0.25 telia internet med en Zyxel Prestige 600H modem. Jag vill använda den som en router. Om jag tilldelas ip så kommer jag inte åt den. Om jag däremot väljer en ip så kommer jag in på den. Men om jag ställer in den på router så funkar det inte att komma ut på internet. Varken med låst eller tilldelad ip.

Det jag undrar är vad gör jag för fel? Är det någon inställning?
Eller måste jag kanske ändra firmware? Isåfall måste jag göra en backup för att återställa firmware senare? Isåfall hur gör jag en backup? Eller räcker det med en reset för att även nollställa firmware? Det skulle ju vara tråkigt ifall jag lyckades paja telias prylar.

Evigt tacksam för all hjälp med denna djävulens påfund.

Du behöver inte vara orolig för att paja Telias prylar då modemet är ditt och inte Telias. Du har fått det av Telia.

Det enda är att garantin lär bli lidande.

Av Benganb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av opox
ring telia

Du får gärna förklara varför han ska ringa Telia när han har två datorer till som det fungerar bra med...

Av Benganb

Vad jag vet så delar man väl på linan när det gäller gruppanslutning. Så de 10/10 är inte dedikerat till dig utan till hela kåken.

Av Benganb

Bara för nyfikenhets skull, har du testat med en annan dator?