Inlägg

Inlägg som Spiritfish har skrivit i forumet
Av Spiritfish
Skrivet av Mocka:

Hej.

En fråga: Att starta datorn och gå igenom POST tar ibland lång tid och när jag startar om datorn kan det ta upp till 30 sekunder. Det står "B4" längst ned i högra hörnet innan MSI loggan syns och Windows bootar.

Varför?

Hej, det står inte B4 för mig men på min MSI laptop gx640 så har jag det problemet. Har en usb keyboard, usb mus och usb external esata/usb hårddisk + ibland en iphone ansluten. Keyboard + musen och iphone är anslutna med usb hub. Kopplar jag fel tar bios booten hur lång tid som helst. Tror inte det är usb hubens fel. Kommer ihåg att jag fick med en msi mus med datorn och det var likadant med den om jag stoppade in den i fel USB uttag tillsammans med mitt keyboard. Då hade jag inte ens en usb hub. Den musen gick sönder så använder den inte idag men har fortfarande samma problem med mina usb grejor som jag har idag.

Hursomhelst, höll på och provade med olika bios och windows inställningar fram och tillbaka efter mycket googlande men fick det aldrig att funka. Men vad som jag fick det att funka var att anslutna enheterna i olika positioner i dom olika usb/ usb hub uttagen. Det är trial och error. Efter ett tag fick jag det och fungera och tog digital kort på hur jag anslut allt så jag kommer ihåg exakt i vilket uttag allt sitter. Så nu funkar det men väldigt frustrerande och fixa det. Försök och prova varenda möjlig usb kombination av dina enheter. Om du kopplar ur alla usb enheter så startar datorn snabbt eller hur? Lycka till!

Av Spiritfish
Skrivet av Spiritfish:

Hej,

Jag har en MSI GX640 laptop, inköpt runt 2011-01, där fläkten har börjat låta riktigt illa. Öppnade upp baksidan och tog bort massa damn och ludd men det hjälpte inte. Tror fläkten snart kommer att paja. Har ni en reservfläkt jag kan köpa från er?

Skrivet av Meantek:

Vi säljer inga reservdelar lösa, utan det är i så fall ett servicecase du får öppna hos vår servicepartner, som i sin tur gör bytet och beställer delen. Det tar de förstås betalt för, och du är utan din dator i några dagar. Om du däremot kommit så långt att tagit isär grejerna rekommenderar jag dig att köpa en lös fläkt och byta ut den själv, det bör stå ett artikelnummer på fläkten, den kommer du med 95% sannolikhet hitta på exempelvis Ebay.

Hej igen,

Tack! Köpte en fläkt från Hong Kong för 70:- inklusive frakt! Fick den idag och satte in den och det funkade perfekt. Bytte kylpasta samtidigt och min tempratur på gpu och cpu har aldrig varit lägre. Så tack för ditt råd Jonas Klar, MSI!

Av Spiritfish

Hej,

Jag har en MSI GX640 laptop, inköpt runt 2011-01, där fläkten har börjat låta riktigt illa. Öppnade upp baksidan och tog bort massa damn och ludd men det hjälpte inte. Tror fläkten snart kommer att paja. Har ni en reservfläkt jag kan köpa från er?