Inlägg

Inlägg som gelakent har skrivit i forumet
Av gelakent
Skrivet av dumbo:

Skickar du ljudet via HDMI så sker omvandlingen till analog signal i det som sitter i andra änden (typ hemmabioreceiver eller vad det kan vara). Min gissning är att du får bättre ljud genom att göra så än att använda Audigy 2 Platinum och skicka ljudet analogt till förstärkaren. Audigy 2 Platinum må ha varit Creatives vassaste ljudkort (mer eller mindre iaf), men det presterade ju inte på topp jämfört med "riktiga" ljudkort.
Om jag inte minns galet så omvandlar audigy 2 allt ljud till 48kHz oavsett vad originalljudet har, vilket kan ge artifakter osv.

Och vad är ett "riktigt" ljudkort?

Av gelakent
Skrivet av Nollan:

Jag har varit med om, när jag bytte TV för något år sedan detta. Jag hade en 27" som fungerade perfekt som extra skärm åt min laptop med en viss HDMI kabel. När jag senare skaffade en 46" så försvann bilden helt plötsligt. Ibland fick jag bild i någon sekund och ljud. Andra fall inget ljud. Trodde först TV var trasig (såklart) och bråkade massa fram och tillbaka. (eftersom allt fungerade med 27")
Sen testade jag att köpa en HDMI kabel med bättre kvalité och voila ! Det fungerade. Om någon vet varför kan de förklara.

Har du redan en HDMI kabel med bra kvalité är nog inte detta problemet.

Nej jag tror inte att det är kabeln för jag har även provat med att ställa PC o TV jämte varandra och ansluta med en annan kabel som bara var 0,5m lång (min vanliga är 10m) men med samma resultat.

Av gelakent
Skrivet av Nollan:

Vad är det för HDMI kabel och kvalité på denna?

Clictronic v1.3

Av gelakent
Skrivet av golom:

Klarar den lilla tvn det med ljud så tycker man att din vanliga borde funka med, det första jag tänker på att att tvn kanske är inställd på att ta ljudet ifrån toslink eller koax utgångarna om dessa finns.

EDIT: vid närmare tanka så kom jag och tänka på att det brukar man ju dock välja på enheten som skickar ut signalen och inte mottagaren. men kolla så du är på den säkra sidan.

Jag var inne på det också men det finns ingen ingångsväljare för ljudet utan den tar från aktiv HDMI ingång och jag får bild men inget ljud.

Av gelakent
Skrivet av ozo64:

Vad är det för ljudformat? Det har nog betydelse.

Spelar ingen roll, har testat med musik o film 2 kanals stereo, 5:1 ljud men inget kommer ut.

Av gelakent

Inget ljud från PC via HDMI

Har ett problem med att jag inte får ut ljud från min PC via HDMI kabeln om jag använder min samsung tv men om jag kopplar in min husvagnstv en liten LG så får jag ljud direkt, grafikkortet är ett radeonkort med dvi utgång med deras egen dvi-hdmi adapter och eftersom jag får ljud i det ena fallet så bör väl problemet ligga hos samsungtv:n. Enligt datorn så matar den i varje fall ut ljud i kabeln hela tiden. Har letat runt en hel del men hittar inget svar som löser mitt problem.

Av gelakent

Uppstartsproblem av dator

Min dator (fjitsu/siemens scaleo 800 med siemens moderkort D1826g) har börjat strula och starta om sig vid uppstart. Vad jag själv märkt är att cpu- fläkten varvar inte upp vid start av datorn som den gjorde tidigare men när man väl får igång datorn och använder lite tyngre program så varvar fläkten upp som normalt. Om jag stänger av strömmen till datorn och sedan när den får ström igen vid uppstart så har alltid cpu-fläkten gått upp på fullvarv och detta fungerar fortfarande, gör jag så här så startar datorn utan problem. Alltså verkar det som om inte cpu får tillräcklig kylning vid uppstart eftersom fläkten inte längre arbetar
normalt vid en normal uppstart utan att ha stängt av strömmen först. Vad/hur styrs detta och hur kan jag ändra på det. OBS datorn är rengjord från damma så det kan uteslutas.

Av gelakent

Standard/bioläge på grafikkort??

När jag använder powercinema för att se på tv så ändras automatiskt min inställning från bioläge till standardläge på mitt grafikkort (ATI Radeon X800XT) och då får jag overscan på bilden i min gammaldags tv. Hur skall jag göra för att förhindra detta?

Av gelakent

Oversacnproblem

Hur justerar jag bort overscan när jag kör från dator till vanlig tv via s-video? Grafikkort: ATI Radeon X800XT, winxp home.

Av gelakent

Re: Bildstorlek o kvalitetsbekymmer

Citat:

Ursprungligen inskrivet av gelakent
Har nu testat att köra mitt Hauppauge HVR-1300 (inte MCE) digitalt och det fungerar bra men jag har problem med den analoga bilden. Jag tar ner den digitala med egen antenn och den analoga via föreningens centralantenn. Jag kopplar ihop det via en t-koppling och då störs den analoga bilden, var för sig så har jag bra bild men när jag lägger in båda antennerna samtidigt så börjar problemen. Har även ett bildstorleksbekymmer när jag använder powercinema 5 till min tv. Jag kör ut bilden från datorn till tv (vanlig tv) via s-video och då blir bilden på tvn för stor, hur löser jag detta. Grafikort ATI Radeon X800XT inställt på bioläge.

Har löst det själv! Det behövdes ett antennfilter för att få det att fungera riktigt. Nu återstår "bara" problemet med bildstorleken tillsammans med powercinema.

Av gelakent

Bildstorlek o kvalitetsbekymmer

Har nu testat att köra mitt Hauppauge HVR-1300 (inte MCE) digitalt och det fungerar bra men jag har problem med den analoga bilden. Jag tar ner den digitala med egen antenn och den analoga via föreningens centralantenn. Jag kopplar ihop det via en t-koppling och då störs den analoga bilden, var för sig så har jag bra bild men när jag lägger in båda antennerna samtidigt så börjar problemen. Har även ett bildstorleksbekymmer när jag använder powercinema 5 till min tv. Jag kör ut bilden från datorn till tv (vanlig tv) via s-video och då blir bilden på tvn för stor, hur löser jag detta. Grafikort ATI Radeon X800XT inställt på bioläge.

Av gelakent

Programerbar fjärrkontroll???

Finns här någon som vet om det finns någon programerbar/upplärningsbar fjärrkontroll via radio. Har trådlöst tangentbord/mus från fujitsu/siemens och skulle vilja ha en fjärrkontroll som jag kan lära tangentbordstryckningar och sedan använda tangentbordets/musens mottagareför kontakten med datorn. Detta för att de programerbara IR fjärrisar jag provat där det behövs ett separat IR-öga och ett program på datorn för att översätta till datorn så att den vet vad den skall göra inte är något vidare (problem med bla eftersläpningar). Hade varit bra om man kunde gått via tangentbordets/musens mottagare för det fungerar ju klockrent.

Av gelakent
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lojden
energisparfukntionen?

Nej, som det står i frågan så har jag bockat bort den funktionenpå mina usbportar

Av gelakent

Nedstängning av USB????

Varför stänger Windows XP ner vissa applikationer som är anslutna till en USB-port efter ett par dagar, har bockat av bocken i enhetshanteraren där detta tillåts för alla USB root hub men ändå så händer det. Har ett USB anslutet IR öga som stängs ner efter ett par dagar o då måste jag dra ur usbkontaketen o stoppa in den igen för att återuppväcka ögat. Hade tidigare en RF mottagare (X10 produkt) med samma fenomen.

Av gelakent

drivrutiner till modem????

Har en gammal IBM dator med Lucent win modem LT V.92 data+fax modem version 8.22 och söker nu efter drivrutiner till detta men hittar inga, någon som kan hjälpa mig?

Av gelakent

USB-hub problem

Köpte en 4 portars USB-hub med extern stömförsörjning från clas ohlson och när den är installerad så tvärhänger sig datorn efter en stund. Finns här någon som har haft samma problem eller nån som vet vad det beror på.

Av gelakent
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreasK
1. Högerklicka på skrivbordet, klicka på avancerat.
2 Klicka på fliken utseende, sedan väljer du det utseende du vill ha. Det kommer också att reseta det ungarna har gjort.

Har provat men det ändrar allt utan storleken på dessa ikoner. Det är dessutom inte skrivbordsikonerna som är kass storlek på.

Av gelakent

Datorproblem efter barnfingrar

Farsan fick problem med sin dator efter det att barnbarnen vart där och härjat. Vad jag inte kan lösa för honom är att minimera o maximera tecknen uppe i högra hörnet samt ikonerna i aktivitetsfältet (jämte klockan) är pyttesmå medan alla andra ikoner typ snabbstatsfältet och på skrivbordet samt klocka är helt normala. Om man går in i enhetshanteraren så är även dom ikonerna pyttesmå men texten jämte är helt normal. Har försökt att ändra o greja överallt med utseende och upplösningar men inget som hjälper. HJÄLP finns här nån som känner igen problemet.
OP-system W98, jaja jag vet att det är dags att fixa in ett annat system men det är ett senare bekymmer

Av gelakent

Fjärrstyra dator

Har en Logitech Harmony 525 som jag skulle vilja kunna styra datorn (film/musik) med också, behöver ju då ett IR-öga och har samtidigt hittat en trevlig programvara http://cms.jbmedia.de/index.php?option=com_docman&Itemid=39&l... är det någon som vet om denna kan passa till andra IR-öga än det som säljs på den sidan? Även andra alternativ mottages tacksamt

Av gelakent

Aktivt fönster???

När man öppnar ett program typ WinDVD eller öppnar ett nytt fönster så brukar det ju lägga sig som aktivt fönster direkt och man ser det i aktivitetsfältet som en mörkare blå textrad som indikerar att det är aktivt, men ibland så är raden i aktivitetsfältet blinkande orange istället och fönstret ligger inte som aktivt. Vad kommer detta sig eller varför gör det så????