Inlägg

Inlägg som anon84089 har skrivit i forumet
Av anon84089
Citat:

Ursprungligen inskrivet av supermanlover
AMDBoss= förut när jag skulle spela tex call of duty som låg crackad på hårddisken så gick det som en vanlig sata...
men nu tar det typ tre gånger så lång tid

pitr= har gjort det en så där fem gånger nu men det funkar inte mycket bättre

du är verkligen bäst på att formulera dej=)

det är inte så att du har fyllt hårddisken med tonvis med onödiga program? Du kan också ha enorma mängder spyware/adwares och så vidare. prova ad-aware 6 och kör guiden och rensa upp lite. annars tycker jag en formatering vore bra.

Av anon84089

Teoretiska hastigheter:
IDE-133/100/66 (olika gamla standarder) : 133/100/66 mb/s
SATA150: 1,5 gb/s
SATAII/300: 3,0 gb/s

i praktiken märker man inte jättestor skillnad. däremot om man lägger windows på en raptor så märker man en del skillnad, tex. att datorn bootar snabbare jämfört med om det låg på en IDE.

En annan fördel är att SATA-kablarna är mindre, snyggare och pajjar inte ventileringen så jävligt som IDE-kablar gärna gör=)

Av anon84089

Hur varm får en hårddisk bli?

Hej! Jag har en WDC på 250 gb, sata. under load går den uppmot 60 grader, vilket jag tycker är på tok för varmt. idle ligger den runt 45 grader. min andra hdd, en maxtor diamondmax 10, 200 gb sata ligger idlar på 35, och min cpu ligger stadigt 25/35 idle/load, så jag tror inte de beror på dålig ventliation i chassit. har f.ö. 1x80mm, 1x120mm + nätaggets 1x120 som ventilerar. nu har jag limmat på en gammal kylfläns, stockkylningen från mitt grafikkort=) undrar om det kanske itne är så smart att limma på den men jag visste inte hur ja skulle få på den. använde inte så mycke lim heller så den är nog lätt att ta bort=) men är det normalt att hårddisken blir så varm?

Av anon84089

men mejla med maxtors support då, det finns faktiskt Firmware uppdateringar....

Av anon84089

va??? skumt! du har väl ställt boot-ordningen i BIOS? det måste ju gå. men på ditt mobo finns ju tusentals SATA-portar, har du provat att byta lite? på min mammaplanka finns 4 st, 2 interna å 2 externa, dvs. 2 från nvidia och 2 från ett externt företag. min maxtor fungerar endast i externa portar. prova att pilla runt lite.

Av anon84089

Alltså jag tror inte att utvecklingen kommer gå lika fort i framtiden angående de flesta typer av datorprodukter, så när vi sitter här om 3 år så går det helt enkelt inte eller så behöver man inte göra kraftigare grafikkort, och om det som sagt inte går så kan man alltid köra dom i SLI.

Nu har det föresten kommit ett moderkort med 4 st PCI-x16 slots, vad ´fan ska man med 4 grafikkort till? LOL, var ordet.

Finns det nån på hela Swec överhuvudtaget som har ett expansionskort som är PCI-x1? finns det alls? kommer det finnas? varför finns PCI-x1 när man istället kan ha vanlgia PCI-slots som fungerar strålande? VARFÖR FINNS FLOPPY FORTFARANDE????

många frågor blev det.....om ni ser min dator i sign å jämför med era egna 10000000000-kronors datorer så skulle ni nog fatta att jag skulle kunna tänka mej att köra SLI:P

puss på er

Av anon84089

Re: Re: amd ska göra en x2 till en enda cpu

Citat:

Ursprungligen inskrivet av gymnasie.elev
asså du har helt fel..

dem ska göra en med två kärnor som lurar windows att de finns en kärna så det ska bli betydligt bättre prestanda boost på enkla program som itne stödjer dualcore.

4,8ghz? du har nog förstått fel som vanligt..
-_-

edit: den skulle heta Anti HT något sånt.

Anti HT stämmer, så är det.

Av anon84089

sata på 10 gb??? finns de? ajja de va oft.

det finns bootprogram man kan använda som återskapar partitioner och/eller filer. kolla Ultimate Boot Cd, googla för hemsida. Ett program som funkat bra för mej är Active Partition Recovery. eftersom ditt windows nu ligger på en annan hårddisk, och du inte har ändrat nåt i partitioner och sånt på den andra, antar jag, så är chansen riktigt stor att du får tillbaka allt utan problem. Lycka till!

Av anon84089

det är väl inte nåt speciellt.....asså jag vet inte hur man ska koppla men kortslutning om du bryter strömmen får man väl iaf inte. jag brukar dra ur å sätta i fläktar i molexkontakter när datorn är på, funkar perry....om de nu hjälper=)

Av anon84089

det finns en pryl till....om du har nåt bra bootprogram, tex. Acronis Disk Director så kan du kolla om någon av SATA-diskarna står som primary/active. jag tror att endast systemdisken ska vara båda...men jag är inte säker. kolla hur de ser ut iaf, och pilla runt lite, det brukar funka:)

Av anon84089

längtarlängtar. ditt förr projekt såg så jäkla bra ut så dett alär bli ännu bättre:D

Av anon84089

ja förlåt. hur går de, har du fått ditt lian-li?

Av anon84089

men tommy, blire nåra prylar över eller?

Av anon84089

fan va najs, var köper du den? länk tack:)

Av anon84089

den skärmen har jag också funderat på, den finns på db, ganska billigt. precis som du säger, specsen ser ju riktigt bra ut förutom att den saknar DVI. men har ingen erfarenhet alls av Hyundai med skärmar asså....ingen som har provat?

Av anon84089

jag vill ha en pump, radiatorn med 2fläktar,slangar,tank osv...ett kit asså. enda kravet är radiatorn med dubbla fläktar:P

EDIT: kanske räcker med en radiator med endast en fläkt, beror på pris...

Av anon84089

de känns inte som de borde vara kontakten asså. det är inte nån inställning, typ buffertminne å allt sånt? har aldrig haft problem med sånt här så jag vet inte riktigt:P

Av anon84089

¨drivrutiner till dvdbrännare? menar du firmware? FW-uppgraderingar ger nästan aldrig prestandavinst, speciellt inte för dvd-brännare, de är till för att rätta till buggar och/eller kompabilitetsproblem.

back to topic. Har hört att windows ibland ändrar HDD/CD/DVD från DMA-läge till PIO-läge. kolla upp de, de ska va DMA.

Av anon84089

eftersom du köpte nya delar, e de gamla vattenkylningen till salu? som helt kit? blev riktigt sugen nu!

Av anon84089
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WmB
he, mm, klart man blir sugen. Själv spelar jag så lite så min lilla burk i sign får duga. Försöker istället optimera den så gott det går för windows-användning. Dvs jag vill ha snabbare hdd´s och mer ram

fundera lite på skärmarna, det kommer säkert nåt bra erbjudande!

EDIT: tog bort felaktig info..

"spelar inte så mycket så den får duga...." fan, min gamer-dator är sämre än din windows-användar-dator=( jag är fattig bonndräng, och jag lever knappt...=(