Inlägg

Inlägg som juggaz har skrivit i forumet
Av juggaz
Skrivet av Nivity:

Men det är väl till så mycket mer.
Personligen ex streama media ifrån datorn, och ska ju då klara alla format som mkv osv och kunna läsa av subtitles utan problem.

Om man har en HDMI-kabel dragen redan så tillför det väl inget? Slippa gå mellan datorn o TVn möjligen och använda Plex istället?
Ev. kan man se det som en uppgradering av min Steam Link? Och Netflix och andra appar flyter på bättre?

Skickades från m.sweclockers.com

Av juggaz
Skrivet av Henrico:

Produkt: Philips 55POS9002
Länk: https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/tv/55-60tum/philips...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4231526
Pris: 10990 kr

Extremt prisvärd OLED om man tycker om Ambilight och Android TV. Köpte en själv i somras och njöt fram till nu att den inte kom med på BF... Tji fick jag.

@Henrico: Skulle precis rekommendera den innan jag såg ditt inlägg, då jag köpte den för 12990 kr tidigare idag och lyckades få den prisjusterad när jag upptäckte att den sänkts på eftermiddagen av någon konstig anledning.

Av juggaz

@issue: Problemet tycker jag är att man kan få en bättre ljud- och bildupplevelse hemma, då många biografer inte renoverat sina biografer på många år. Så de har verkligen inte gjort något åt att behålla sina kunder. Samma sak som hände musikindustrin när de inte hängde med i teknikutvecklingen.

Av juggaz

Bortförklaringar för att få vara lat kallar jag det.

Av juggaz

Har samma problem med de så kallade blinkningarna, jag kallar dem själv ryckningar. Någon annan som har samma problem eller vet en lösning? Returnerade mitt 270X (Gigabyte), men de (Komplett) kunde inte se något konstigt. Kan det vara en viss kombination av system/rigg man har, alt. skulle ni prova att köra några äldre drivrutiner? Hade inga problem med mitt tidigare HD6800.

Skickades från m.sweclockers.com

Av juggaz
Skrivet av jonatan80:

nej nätagget suger ut luft blåser det utåt & bakåt.

Okej, makes sense. Har som sagt aldrig läst in mig på nätagg eller mycket om fläktsystem. ^^

Av juggaz
Skrivet av jonatan80:

din processor har inga "pinnar" bara små plattor som inte kan böjas.
ditt Moderkort har "pinnar" som kan böjas.
frågan är hur många då det oftast är fler än 1 som böjs (om du varit oförsiktig)
processorn kan inte heller sättas åt fel håll.

har du satt cpu kylaren korrekt ?
vad exakt är en boxfläkt ?

Tror kanske jag missförstod, menar pinnarna ovanpå CPU:n; kylflänsarna. Boxfläkt = originalfläkt, den som kommer med boxen.
Så vitt jag vet sitter den bra. Har även läst på lite hur man applicerar lagom mängd kylpasta, så tror inte det är något problem på den fronten heller.

@Venke
Nätagget är fäst i taket på min nuvarande chassi, strax ovanför CPU:n. Kanske inte är ett optimalt ställe för ett nätagg när man tänker efter, då fläkten blåser varmluft ned på CPU:n. Dock sitter där även utblåset. Kommer sitta i bottnen på mitt nya Fractal Design Define R4. Kände det var dags att uppgradera från mitt 8 år gamla Cooler Master Cavalier 3. ^^; Kanske är så att dagens grafikkort genererar mer värme än gamla goa Radeon 9700 etc? Köpte iaf två Phanteks PH-F140TS 140mm för att komplettera de två redan existerande fläktarna som kommer med chassit, för inblås i bottnen och fronten.

Är väldigt glad för att lära mig nya saker, och uppskattar all info jag kan få. Funderade på att köpa en färdigbyggd gamer-dator för ett tag sen för o slippa strul, men tjusningen med att ha byggt ihop sin egen dator var alldeles för stor. ^^

Av juggaz
Skrivet av Dracc:

Den sneda cpu-pinnen böjdes tillbaka förmodar jag?

Det gjorde den, fast jag tror den stack upp lite högre än resterande pinnar.

Av juggaz

Hade ingen aning om att det kunde vara farligt att dammsuga datorn... Har beställt lite tryckluft nu iaf.

Vill minnas att en pinne blev lite sne på CPU:n när jag var där o rengjorde senast.

Den stänger av sig utan att få blåskärm, sedan startar den om. Minns tyvärr inte vad som stod i Windows aktivitetslogg, har inte sparat informationen på felet.

Tack för alla nyttig information ni gett mig hittills btw.

Av juggaz

Har beställt nytt chassi och ett par 140mm fläktar. Hoppas det löser problemet. Kan prova tryckluft någon gång också, använder alltid dammsugare i vanliga fall.

Av juggaz

Låter bra, kör på det.

Av juggaz

Problem med PSU alt. överhettning

Jag hade tidigare svåra problem med att datorn stängde av sig och drog slutsatsen att mitt nätagg var för svagt då jag inte haft dessa problemen förut och hade precis köpt ny GPU etc. Nu har jag inte haft dessa problem på länge efter att ha köpt nytt nätagg för ca 2 år sedan, men jag spelar nästan bara League of Legends nu för tiden och det kräver inte jättemycket datorkraft. Jag minns dock att efter jag köpt nya delar till datorn så kunde det fortfarande hända, men det tog mycket längre tid. Runt 2 timmars speltid jämfört med 5-15 min.

Har nu märkt att båda min CPU och GPU kan bli riktigt varma, nära 70 grader för CPU och runt 85 för GPU:n vid heavy load, ligger i 30 resp. 45 grader i idle. Datorn är inte jätteluftig eller nåt, inblås fram och i sidan, utblås bak, har en Zalman CNPS9700 LED som sitter på CPU:n, boxfläkt på GPU:n.

Jag undrar om ändå nätagget kan vara boven på något vis? Eller om jag helt enkelt bara behöver mer genomblås i datorn?

Just nu sittar jag på följande:
2st WD Green HDD
1st Standard SATA HDD
1st Intel SSD
1st Extern WD USB HDD
Fractal Design Newton R2 650W
ASUS P8P67 EVO B3 P67 S-1155 ATX
Corsair 8GB DDR3 XMS3 Vengeance 1600MHZ CL9 (2X4GB)
Intel Core i5 Quad Processor i5-2500K
ASUS Radeon HD 6870 1GB GDDR5

Kan någon säga redan nu att jag kör på alldeles för låg watt? Tack på förhand. ^^

Av juggaz

Jag tänkte köpa en R4:a jag också. Har planerat sätta in två extra fläktar, två intake: en i fronten och en i bottnen. Då har jag endast ett utblås baktill, räcker det eller bör jag skaffa en till fläkt att ha som utblås i taket eller omplacera t.ex min bot intake och sätta den i taket? Hur ska man tänka? Tack på förhand. ^^