Inlägg

Inlägg som adriankarlsson har skrivit i forumet
Av adriankarlsson

Det är ju beroende på hur snabbt du vill föra över?
G - 54mbps medans N - upp till 300????
Så sitter grannen på en 8mbit-lina så funkar ju 54mbps alldeles utmärkt. Beroende på hur tjockt tak/golv det är också. Vad har du för signal-styrka?

Förvisso så håller jag med att N-standard är bättre signal osv, men man behöver ju inte kasta undan äldre teknik som funkar exakt lika bra för ändamålet och säga att det är skit. Det är i betraktarens ögon.

Jag har ett 24/1 Bredband hos Comhem. Hatar sladdar så jag kör ett netgear du länkade till WG311. Funkar alldeles utmärkt och laggfritt. Så är det en soffa och 2 tjocka betongväggar i vägen
Däremot så funkar det mindre bra i Windows 7 måste jag säga. Hoppas på en fix snart.

Av adriankarlsson

Framgår väl inte annat i artikeln förutom att åsikterna som är skrivna är just åsikter. Misstänker starkt att Nvidia inte kommer lägga ner entusiast-marknaden.
Han inleder dock med att Nvidia fasar ut en del produkter, men vem blir överraskad när det visar sig att denna typ av företag har ett ess i rockärmen?

Av adriankarlsson

Extremt stilrent chassi. Men håller även med Ant3 då mAtx skulle sitta fint. Mycket möjligt nästa köp i sådant fall

Av adriankarlsson

Jag kör med ett Geforce 9800 och där funkar tekniken. Installerar drivisarna från nvidia's hemsida och använder ett par 3d-glajjer jag hade i en gammal film (Shrek 3-D).
Resultatet blev sisådär. Dåliga färger och man får väl kanske inte riktigt huvudvärk, men hjärnan får något o jobba med iallafall. När det gäller t.ex. wow som har anpassat för steroscophic vision i senaste patchen så funkar det väl sådär.
Tror det är nog mest lämpat för shoot-em-up spel, men är ju alltid roligt att testa hur det funkar.
Men att kasta flera tusen på det? Njae, inte något jag skulle göra direkt.

Av adriankarlsson

Min gör exakt likadant. Klockar ner när det inte behövs. Detta är ju jättebra. Förvisso inte många W man spar, men många bäckar små.

Av adriankarlsson

Skickar ett tips här för hur man gör för att få snabb service.
Jag gjorde iallafall på detta sätt när min Comhem-lina strulade.
Problemet var att uppkopplingen dog med ungefär 5-10 minuters mellanrum. När jag ringde in till Comhem första gången o gormade så skickade dom självklart en ny kabel att plugga in. Detta avhjälpte inte. Föga förvånande eftersom kabeln jag hade var ca. 2 veckor gammal och den satt där den skulle och satt stadigt.

Då jag ringde in igen så sa dom att fler hade samma problem och det skulle ta 2 veckor att fixa. Efter 2 veckor så var måttet rågat och jag krävde en lösning. Då sa dom att det skulle ta 2 veckor ytterligare.

Så det jag gjorde då var följande:
Jag satte mig klockan 19:00 på fredagen och började spela WOW (jätte-bra sätt att se exakt när det går ner, om än lite irriterande)
Mycket riktigt så bröt den ungefär var 5:e minut, varpå direkt när jag fick tillbaka linan så mailade jag in till Comhem's kundtjänst.
Detta resulterade i att jag mailade dom ungefär. 12*5=60 gånger.
Sista mailet så sa jag enkelt att jag ska då sova men återkommer med rapporteringen dagen efter. Dom ringde upp klockan 9:00 på lördagmorgon och bokade tid för serviceteknikern.
Detta löste problemet i 1 vecka, sedan var det tillbaka i samma gamla bana.
Det man gör i detta läget är att man ger upp och då anklagar Comhem för kontraktsbrott.
Man har ju faktiskt ett kontrakt där jag som kund betalar för internetuppkoppling.
Dom försökte smyga sig ur detta och sa att jag skulle betala avgifter om jag ville säga upp abonnemanget då vi hade avtalstid.
Om man är duktig på att klaga och får dom att erkänna att man kommer vara den största bölden i arslet tills dom löser det så får man prata med rätt person i slutändan.

I slutändan så tog dom bort mitt abonnemang och ersatte mig för 2 månaders bredband och hör o höpna, dom bad till och med om ursäkt.

Nu har jag BBB-uppkoppling, funkar mycket bra.

Nu har jag dessvärre samma problem med TV via comhem. Funkar nog med ovan tillvägagångssätt :). Det blir typ svart i rutan vid 9-tiden, jag antar att dom gör några uppdateringar vid det laget, men synd bara att det är då de bra filmerna börjar. Någon annan med samma problem?

Av adriankarlsson

Kul idé. Alltid funderat vad man kan göra med sin paralellport. Senast jag använde en sådan var när jag hade en pinwriter hemma. (En stund sen)

Hur kopplar man då?
Är det bara plus o minus i ena änden, dra en LPT-kabel tvärs över och motsvarande plus och minus på andra sidan (dvs. inne i datorn)

Självklart inte moderkortets fasta

Gör du samma med elen då eller?, dvs plockar sönder en molex kabel och löder fast? (Tänkte på elen till DVD-romen), för jag antar att du inte får tillräckligt med ström från Esata/USB

Sorry om jag frågar puckade grejjer.

Av adriankarlsson

Har du verkligen kollat allt?

Tja!

Jag ger dig ett svar då.
Delvis så tycker jag inte att man ska köpa på avbetalning.
Det som händer först är att du blir kredit-testad om du får ta på avbetalning.
Detta är väl inte så farligt du kanske tänker, men om du ska t.ex. ta bolån eller liknande så ser det bättre ut om du inte har en massa krediter. Fast å andra sidan så tar dom kreditkoll när du ska skapa abbonemanget.

Har du 10st olika krediter på olika avbetalningar så ser det kanske ut som att du inte kan handha pengar.

Men det åsido:

39:- i månaden för abonnemanget.
+100:- i månaden för avbetalning.

Sedan så kommer extra-avgifterna
Inträdesavgiften på abonnemanget: 99:-
Inträdesavgift avbetalning på hårdvara: 150:-
Frakt: 89:- (Kan diskuteras om det relevant då det är fraktavgifter nästan överallt)

Tele 2 har antingen pappersfaktura eller e-faktura:
Om du ska ha pappersfaktura så kostar det 24 :- * 24månader= 576 :-
eller e-fatkura: 0 :-

Så... då har vi alltså om man räknar på medelsvensson som har pappersfaktura betalar då alltså.

149:- Upfront (Det du betalar direkt)
249:- Inträdesavgifter (150+99)
576:- fakturaavgifter (24*24)
936:- Månadsavgifter på abonnemanget (39*24)
2400:- Månadsavgifter på telefonen (100*24)
89:- Frakt

Totti: 4399 :-

Edit: La till frakt

Av adriankarlsson

Jag drar mit system med ett 400W NorthQ Silent agg, och där funkar det. Förvisso lite sämre processor i min burk, och inte lika mycket fläktar. Däremot exakt samma grafikkort.
Har inge problem med lagg eller något ens när jag maxar inställningarna i spel.
Behöver du alla fläktar, har du fler diskar? Testa att koppla ur något och se om det är samma grej innan du springer iväg och köper ett nytt agg.