Inlägg

Inlägg som spyder06 har skrivit i forumet
Av spyder06

spela in tvprogram i media center

Bara kort fråga, kan man spela in tvprogram via sin mediacenterdator även om den är avstängd? Känns lite löjligt att fråga, men det är trots allt inte helt lätt att hitta....

Tack!

Av spyder06

skadad drivrutin till matshita dvd-läsare

Tjena,

Har fått problem med en DVD-RAM-läsare i min mediacenterdator. Windows påstår att drivrutinen saknas eller är skadad, så enheten går inte att användas. Den finns i Enhetshanteraren, men inte i Utforskaren. Har prövat att ominstallera läsaren, utan resultat. Modellen på läsaren är en Matshita dvd-ram UJ-85JS, och den lirar microsofts drivrutin. Och att börja leta runt på Microsofts hemsida känns sådärkul. Någon som har koll på vad som kan göras?

Thnx,

Spyder

Av spyder06

det kan vara mycket möjligt.. Panasonic hade en mobil (vs3) med samma antal färger.. men verkar mest vara en gimmick, jag kunde inte se ngn större skillnad.

Av spyder06

Firefox-krasch

Hej,

Okej, lite luddigt problem men jag ska försöka beskriva det. Ibland när jag startar Firefox (allt från en gång varannan dag til flera gånger på en kväll) så hinner programmet bara läsa in startsidan, sedan dyker den kära rutan "firefox.exe har genererat ett fel och kommer avslutas bla bla bla". Detta började efter uppbyte till version 2.0, och inga patchar har hjälpt hittills. Har försökt med ominstallation av programmet till ingen nytta. Någon som har råkat ut för samma och kanske har en lösning?

Tack på förhand!

/Spyder

Av spyder06

Dåså. Men jag skyller på dig om datorn kraschar :D. Tack för hjälpen!

Av spyder06

CCleaner, vågar jag registerstäda?

Tjena,

sitter och funderar på registerstädningsfunktionen i CCleaner. Har precis gjort en sökning i registret (inte ändrat några inställningar i programmet) och kommit upp med en radda som programmet säger sig kunna fixa. Stora frågan är, vågar jag detta? Har klantat mig innan med saker som påminner om detta, och har inte lust att formatera..

Av spyder06

Ålrajt. Får testa det o se om det gör skäl för sig...

Av spyder06

Windows Defender?

Tjena,

Sitter och funderar lite kring nya Windows Defender. Är det något att ha? Kan man skippa sitt gamla antivirusprogram? (Här fick jag plötsligt Windowsbrandväggen-flashbacks...) Eller det är mer likt Adaware/Spybot?

Någon som har koll?

Av spyder06

Ett par Creative EP-630 skulle jag rekommendera. Perfekt ljud, 350 pix o lätta att få tag på (Kjell & Co t ex). Just ljudbilden vill jag inte kommentera, men kommer man inte ganska långt med equalizer?

Av spyder06

Hur ser det ut för k610:an? Kompatibel? Hade varit grymt med liiite bättre kvalitet på bilderna...

Av spyder06

Adobe Indesign 4.0.4 uppdatering

Hej,

Finns 4.0.4-uppdateringen till Adobe Indesign CS2 att få tag på bortsett Adobes egen hemsida? Den finns verkligen inte där, bortsett för kinesiska och romanska språk. Och eftersom jag har ett engelskt Indesign tror jag inte det funkar så bra...

Varför jag då inte använder Adobes uppdateringstjänst är att den protesterar om att den inte har någon anslutning pga av Internetanslutning/brandvägg. Nu sitter jag visserligen på Netgear-wifi. Men det finns kanske någon som råkat ut för detsamma och det har berott på mjukvaruklydd?

thnx!

Av spyder06

Jag testar! Tack för hjälpen!

Av spyder06

Begränsad processorhastighet på Amilo

Hej,

På min Fujitsu-Siemens Amilo 1655G finns ju en funktion som drar ner processorhastigheten när datorn vilar, fårn 1,8 GHz till 0,8. Detta är ju iofs bra, men två problem uppstår. Det ena är rent kosmetiskt, att det i t ex System under Kontrollpanelen står 800Mhz. Visserligen inte så blodigt.

Dock innebär detta att vid installation av vissa spel (t ex Age of Empires 3) kan man itne ens slutföra installationen då spelet protesterar mot för låg klockfrekvens. Finns det ngt simpelt sätt att komma runt detta? Vill inte börja installera tredjeparts o sådant, men tyckte det var värt att undersöka...

Av spyder06

yeah, Hamachi verkar inte så tokigt. Ska testa!

Av spyder06

VPN, hur göra?

Hej,

Om jag har förstått det rätt, så kan jag använda VPN för att t ex koppla ihop min dator med min polares som bor 100 m bort. Kan jag då dela ut mappar till honom o dyl? Är det svårt att sätta upp VPN? Hur är det med hastigheten? Kanske är för krångligt att besvara här, men lite tips hade varit mycket välkommet!

Av spyder06

Du ville ju ha 1 gb minne... Och vad gäller skärmen... Givetvis personliga preferenser, men den fyller ju sin uppgift utan problem...

Av spyder06

Du har inte testat uppdateringsfunktionen för mjukvaran? Med den kan du ju tanka ner den senaste versionen från Sony Ericssons hemsida direkt över 3G utan att klydda med dator o sladdar

Av spyder06

Eye of the tiger funkar också.. lugn i början och sådär lagom uttjatad för att man inte ska palla lyssna

Av spyder06

Som nybliven ägare kan jag rekommendera en k610:a. Minneskort, 3G, användarvänlighet, schysst mailklient, skarp och fin skärm m m samt riktigt bra pris. Jag kan rabbla mer fördelar. Kameran är hyfsat trevlig, även om du kanske inte kommer använda den ;). Nu när jag har kopplat min Gmail till den känner jag mig riktigt hightech :D.

Dessutom fixar den ju Msn med 3.

Av spyder06

Hmm, nästa projekt. Teliamail i en S700i? Man får ju inte så mycket information från Telia... Vilka portar ska jag använda? Kryptering?