Inlägg

Inlägg som zZGurraZz har skrivit i forumet
Av zZGurraZz

Uppgradera Win 7 Pro till Win 10 Pro två gånger på samma dator med samma nyckel?

Hej!

Jag har en dator med två olika hårddiskar med separata installationer utav Windows. På båda dessa diskar finns Win 7 Pro med samma nyckel från MSDNAA som jag nu vill uppgradera till Win 10 Pro. Kommer det gå att uppgradera båda dessa installationer från Win 7 Pro till Win 10 Pro med samma nyckel? Eller kommer andra försöket vilja ha en ren Win 10 installation då man redan uppgraderat en gång?

Tack på förhand!

Av zZGurraZz

Trasig iSSD på moderkortet fryser Ubuntu 14.04

Hej!

Jag har en Asus UX32VD laptop som har både en vanlig hårddisk och en liten 24GB iSSD fastlödd på moderkortet. På den vanliga hårddisken har jag Windows 7 64-bit och Ubuntu 14.04 64-bit i dual-boot. Båda operativsystemen är installerade på hårddisken och iSSDn används inte till någonting.

Oturligtvis har den fastlödda iSSDn gått sönder och jag får bara errors när jag försöker kommunicera med den. Ibland när man bootar Ubuntu 14.04 kan man se en massa "ATA2 comreset errors (errno=-16)" och man kan inte se iSSDn inne i operativsystemet. Problemet är att iSSDn inte verkar helt trasig och vaknar till lite då och då, detta verkar hänga Ubuntu och hela systemet fryser vid slumpmässiga tillfällen. Då Asus har låst ner BIOS så kan jag inte inaktivera iSSDn den och den enda lösningen jag har hittat är att löda bort den från moderkortet vilket jag helst skulle slippa.

Windows fungerar dock fortfarande stabilt vilket gjort att jag hoppas det finns någon mjukvarulösning för Ubuntu. Windows står i flera minuter vid boot och letar efter iSSDn för att sedan ge upp och sedan kör Windows stabilt utan att bry sig om iSSDn. Finns det någon liknande lösning att få Ubuntu att helt ignorera iSSDn och förhoppningsvis bli av med de slumpmässiga frysningarna?

Jag är inte en särskilt erfaren Linux användare men behöver det p.g.a utvecklingsskäl. All hjälp uppskattas! Tack på förhand.

Av zZGurraZz

Samsung gick ut igår med att det är en ny fix på gång som ska släppas i mars:

Citat:

In October, Samsung released a tool to address a slowdown in 840 EVO Sequential Read speeds reported by a small number of users after not using their drive for an extended period of time. This tool effectively and immediately returned the drive’s performance to normal levels. We understand that some users are experiencing the slowdown again. While we continue to look into the issue, Samsung will release an updated version of the Samsung SSD Magician software in March that will include a performance restoration tool.

http://anandtech.com/show/8997/samsung-releases-statement-on-840-evo-performance-another-fix-is-in-the-works

Av zZGurraZz
Skrivet av Commander:

Är en inbyggd ssd fastlödd på moderkortet. Installerade operativsystemet på den och har 500GB disken som lagring. Funkar utmärkt.

Värt att tänka på att dessa iSSD:er är väldigt små, 24GB eller 32GB så de slits ut ganska fort som en OS disk. Det var det som skedde med min väns som självdog ganska snabbt efter han hade installerat Windows 8 endast på iSSDn och HDDn som lagring. Min första höll ut i nästan 2 år medan min andra klarade sig i 6 månader, dock använd som cache i första fallet och som inaktiv i andra.

Av zZGurraZz
Skrivet av evil penguin:

För att reda ut situationen något: Vad gjorde du förra gången? (Du säger att du aldrig reklamerat en vara.)

Tycker iaf att det låter som att det borde gå. Problemet skulle ju vara just om de kan hävda att du på något sätt orsakat felet.

Tack för svaret! Förra gången så var datorn inom garanti och jag fick mitt moderkort utbytt på reparation, nu har däremot garantin gått ut och deras reparation verkar inte ha fixa problemet i det långa loppet. De borde inte kunna hävda att jag har orsakat felet. Jag har till och med aktivt undvikit att använda iSSDn genom att stänga av cache:ningen till den och ej lagrat något på den för att förhoppningsvis hindra den från att självdö igen men det hjälpte inte.

Jag ska prata med Alina där jag inhandlade datorn och se vad de säger och sen kontakta Asus.

Av zZGurraZz
Skrivet av evil penguin:

Du har ju tre års reklamationsrätt så jag tycker inte att det låter kört på något vis? Eller menar du att de skulle hävda att du har orsakat felet den här gången?

Hej! Tack för svaret.

Jag var nog lite otydlig. Jag har aldrig reklamerat en vara förut men jag undrar om detta problem jag har haft borde kunna göra det möjligt för en reklamation? Det verkar ju vara ett allmänt känt problem som drabbat många kunder och jag kan inte orsaka problemet själv eller fixa det utan att ta bort komponenten med en lödpenna. Då detta problem verkar återkomma så vill jag byta till en modell utan denna iSSD som självdör eller helt enkelt häva köpet då deras reparation bara löste problemet en kort period.

Av zZGurraZz

Fabrikationsfel Asus UX32VD - Reklamationsrätt?

Hej!

Jag har en Asus Zenbook UX32VD-R4002H sedan Augusti 2012 som har strulat en hel del p.g.a den inbyggda iSSDn.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1449503

Denna model har en liten iSSD cache och en vanlig 2.5 tums hårddisk. Uthålligheten på den lilla iSSDn är dock under all kritik och verkar typiskt nog ha dött för mig för den andra gången och denna gång så är det utanför garantitiden. Den förra gången den gick sönder var i Maj förra året och jag fick den reparerad i Augusti då de bytte ut moderkortet p.g.a. att iSSDn var trasig. Då fick jag även iSSDn nergraderad från en 32GB i de första modellerna till en 24GB i de senare utan någon kompensation.

Då datorn också har en vanlig hårddisk så kan man fortfarande köra Windows men varje gång datorn bootar så står den flera minuter och försöker leta efter iSSDn vilket är väldigt frustrerande i längden. Under Linux fick jag även en massa ATA2 comreset error vilket var exakt samma fel som jag fick när den gick sönder den första gången. Jag kan inte heller se disken i enhetshanteraren i Windows längre.

Då jag var rädd för att detta skulle ske igen så hade jag valt att inaktivera iSSDn i enhetshanteraren och tagit bort cache:ningen då jag antog att det var den lilla mängden celler som snabbt slets ut av skrivningar som gjorde att den dog, men den gick sönder ändå trots att den inte användes till någonting.

Problemet är att Asus har låst ner Bios för användaren så jag kan inte inaktivera iSSDn vilket gör att jag kan inte starta Windows utan att behöva vänta flera minuter vid uppstart då den letar efter iSSDn. Min vän som köpte samma modell råkade också ut för att iSSDn gick sönder redan ett halvår efter inköp och problemet verkar vara allmänt känt:
http://cookuop.co.uk/asus-ux32a-not-detecting-ssd/

I länken ovan kan man även se hur en tekniskt kunnig konsument helt enkelt lödde bort iSSD:n från moderkortet då det var det enda sättet att få bort de långa uppstartstiderna.

Ska detta vara accepterbart? Asus har ju uppenbart byggt en modell med en iSSD som har en väldigt begränsad livslängd, speciellt om den används som tänkt som en cache, och har gått sönder för många användare. De har sedan låst ner bios såpass att det inte går att stänga av den trasiga enheten som sedan orsakar andra problem.

Vad ska man göra som konsument? Nu har garantitiden gått ut så de kommer antagligen vägra att reparera den, en reparation som troligtvis bara skulle dryga ut tiden tills iSSDn lägger av igen.

Alla råd uppskattas!

Av zZGurraZz
Skrivet av lucifer579:

Mycket bra att du tog upp detta.
Intressant att frågan undveks så tydligt och utan egentligen något svar alls via en så stor plattform som reddit. Ska bli intressant vad som kommer fram i framtiden! Du fick mig att vänta med ett köp - även om jag gärna köper billiga produkter så har även jag ett visst samvete. Bojkottar bland annat H&M.

Tack! Ja jag blev förvånad över hur undvikande dom skrev. Tyvärr hann jag inte ställa en följdfråga då svaret kom fem på morgonen. Men känns väldigt konstigt att inte ha att deras produkter produceras ansvarsfullt som en av deras högsta prioriteter. Bara nyligen åkte Samsung på anklagelser över barnarbete hos deras leverantörer till exempel:
http://www.reuters.com/article/2014/07/21/us-samsung-elec-childlabour-china-idUSKBN0FQ0U820140721

Tyvärr verkar det inte som det finns så mycket granskningar utav helkinesiska bolag än. Antar att man får bättre genomslag genom att gå på de större internationella företagen i väst innan de prioriteras. Som sagt svårt att få sin röst hörd angående detta då majoriteten inte bryr sig. Då specifikationerna + pris är så bra så väljer de flesta den bekväma vägen att stoppa huvudet i sanden och hoppas att allting är bra.

Av zZGurraZz

Jag var intresserad utav OnePlus One tidigare men har nu ställt mig rätt tveksam till OnePlus. Jag frågade på reddits AMA med OnePlus om arbetsförhållande i deras fabriker och om den var ansvarsfullt producerad. Skrev detta:

Citat:

Hello and thank you for doing this AMA!
My question is about OnePlus environmental policies and labor standards at OnePlus and your suppliers and what have been done to enforce these policies?
I've have had a hard time finding any info about this on your website but it's important issues, especially in China were there have already been many cases of underage workers and poor working conditions

Svar:

Citat:

Agree, but being a startup, you have to prioritize what to work on. In a few months when things are more under control, I'd love to tell this part of our story too. Never Settle for unfair practices.

http://www.reddit.com/r/oneplus/comments/2bk0wu/oneplus_amaa/cj62yl6

Så deras svar var att det var dåligt men inget de har prioriterat för tillfället. Kan ju vara i åtanke när ni bestämmer er för att köpa denna telefon. OnePlus har ingen transparens var de får sina metaller ifrån, om det finns några krav på producenter om skäliga villkor för deras anställda, plan för hållbar utveckling och vad som görs med farliga biprodukter. Var väldigt svårt att hitta något på Xiaomi eller Oppos hemsidor med men alla större seriösa internationella företag har information för deras samhällsansvar, så kallat CSR (Corporate social responsibility). Samt krav på vad som krävs av deras leverantörer och vilka villkor de måste uppfylla, såsom minimum lön, max övertid etc.

Nu måste det inte behöva vara så att det är konfliktmetaller, dåliga villkor på deras fabriker och det är barnarbete, men OnePlus nämner inget och har ingen transparens. Jag försökte få en kommentar via forumet:
https://forums.oneplus.net/threads/manufacturing-the-oneplus-one-labor-rights-and-environmental-policies.66732/

Tråden blev begravd snabbt dock då absoluta majoriteten av konsumenter inte bryr sig var sin telefon kommer ifrån. Men släng gärna in en kommentar så tråden bumpas upp och förhoppningsvis få en kommentar utav OnePlus till slut.

Av zZGurraZz

Hej!

Jag köpte en UX32VD utav första generationen med IPS skärm och 32GB iSSD för nästan två år sedan. Jag fick nyligen en massa problem med att Windows blev korrupt och datorn frös ofta. Jag misstänker att iSSD:n har gett upp som för många andra. Jag kan ej se den i Windows eller i BIOS. I Windows så tänkte jag att den kanske var dold men i BIOS måste den väl dyka upp? Just nu står det bara 500GB HDD:en och en tom SATA plats.

Antar att det betyder att man måste byta ut hela moderkortet på service?

Av zZGurraZz

Det här kändes relevant till denna tråd:

Avancerade effekter och enkel portning står på menyn för spelande på Nvidia Tegra K1

Utvecklarna Frozenbyte som gjort Trine 2 behövde endast 2 veckor för att porta över spelet till OpenGL 4 från DirectX 11 och till Android p.g.a. att det är samma arkitektur på GPUn som på desktop korten.

Av zZGurraZz

Då NVIDIA gick över till en arkitektur på GPUn som är baserad på Kepler arkitekturen som används i deras desktop/laptop grafikkort så fick Tegra K1 ett väldigt stort stöd för alla de senaste mjukvarustandarder och de nämde att PC spel samt nuvarande generationens konsolspel ska kunnas portas till Tegra K1 utan problem. Så det verkar ju definitivt öppna möjligheten för att utvecklare ska kunna porta över sina spel från PS3/Xbox 360 generation.

Citat:

NVIDIA made it a point to say that high-end games developed for the PC or even current generation consoles could be ported over to Tegra K1 without issue. It’s perhaps over reaching a bit to claim the latter given the delta in performance (which NVIDIA hopes to make up in 4 generations!), but you can definitely argue that titles built for the previous generation of consoles (Xbox 360/PS3) could easily be ported to Tegra K1.

At its CES press conference NVIDIA teased the idea that Tegra K1 is actually more powerful than the last generation of consoles. The slide below attempts to drive that point home:

With a GPU clock of 950MHz (admittedly, a bit on the high end), NVIDIA can deliver substantially more raw horsepower than either previous generation console (192 CUDA cores * 2 FLOPS per core * 950MHz). Peak texture filtering performance and more importantly, memory bandwidth are lower than what was possible on these consoles but the numbers we’re talking about here aren’t substantial enough to prevent porting from happening. There may be some optimization needed but it definitely looks like Tegra K1 is the first mobile platform that can more or less run Xbox 360/PS3 titles, at least from a performance standpoint.

In pursuit of making porting and game development as simple as possible, NVIDIA demonstrated its NSight Tegra plugins for Visual Studio. Without changing the IDE that developers are used to, NSight Tegra allows developers to use the NDK toolchain all within Visual Studio. I’m not enough of a developer to know whether or not NVIDIA’s efforts in this space truly make life easy enough to port Xbox 360/PS3 games over to Android, but its VS integration demos looked convincing at least.

NVIDIA had a port of Serious Sam 3 running on Tegra K1 demo hardware just fine. Any games that are prepped for Steam OS are very easy to port over to Android. Once you make the move to OpenGL, the rest is allegedly fairly simple. The Serious Sam 3 port apparently took a matter of a couple of weeks to get ported over, with the bulk of the effort going into mapping controls to an Android environment.

NVIDIA Tegra K1 Preview & Architecture Analysis

Det är dock väldigt osannolikt att vi kommer att få se några emulatorer för PS3 och Xbox 360 den närmaste tiden då emulering utav hårdvara kräver mycket mer utav maskinen som kör emuleringen än hårdvaran man försöker att emulera. När skillnaden mellan arkitekturerna är stor kan det vara väldigt svårt att skapa en fullt fungerade emulator, se t.ex. Playstation 2 emulatorer.

Av zZGurraZz

Tror att dustin kan ha skrivit fel på UX32VD-R3001V då andra återförsäljare listar den modellen med 1366x768 skärm. Verkar vara UX32VD-R4002V som gäller för att få IPS skärmen. Dustin har även skrivit att UX32A har FHD IPS skärm vilket också säger emot andra återförsäljare.

Notebookchecks recension var väldigt positiv om UX32VD. Det enda som var oroväckande var temperaturerna som gick upp i 99/98 grader på CPUn och 97 grader på GPUn innan CPUn sänkte sin frekvens till 800MHz.

Av zZGurraZz

När ska N46 släppas och vad kommer den väga?

Av zZGurraZz

Synd med bara 4GB RAM, hade hoppats på 8GB i de dyrare modellerna. Verkar som att UX31E hade minnet fastlött så det kommer antagligen inte att gå att uppgradera med en billig 8GB sticka.

Av zZGurraZz
Skrivet av XrOo:

Tycker kameran är skit på S2an. Fast 1.5Ghz är inte fel

1.5GHz? Båda är tvåkärniga Cortex-A9 på 1.2GHz så de kommer ha väldigt lik CPU prestanda.

Av zZGurraZz

Största fördelen för Nexusen är ju skärmen och Android 4.0. 3D prestandan är dock bättre på Galaxy S II och den har en SD slot till skillnad från Galaxy Nexus. Sen har Galaxy S II en bättre kamera medan Nexusen kommer få alla Android uppdateringar först. Så man får väl själv avgöra vad som är viktigast.

Här är en liten jämförelse mellan skärmarna:
http://www.youtube.com/watch?v=nN1MlWhz_Wg&feature=g-u

Av zZGurraZz
Skrivet av M1NT:

Det var som fan, vart jävligt förvånad när jag skulle betala i kassan på Media Markt och tjejen sade 222kr.. Hur fan kan det vara så jävla billigt!?

Jag fick betala 399:- på Media Markt i Uppsala för PC versionen och 444kr för konsol. Var 222kr något lokalt erbjudande?

Av zZGurraZz

Hur hög grafikinställning kör du på? HD5970 har väl bara 2GB minne? Vilket ger 1GB per kort i Crossfire. Tänkte då Frostbite 2 verkar dra en hel del grafikminne och om korten får slut på minne så kommer du få väldigt kraftiga FPS drops. Enligt Sweclockers test så bör du inte köra mycket mer än ca medium i 1920x1080 upplösning:

http://www.sweclockers.com/artikel/14650-prestandaanalys-batt...

Av zZGurraZz
Skrivet av tchomaz:

inga bomber, men upplåsningsbara missiler

Ah tack! Lite smådåligt att man måste låsa upp triviala saker som missiler i flygplan då man blir rätt handikappad i dogfights utan dom. Vad krävs för att låsa upp missiler?