Inlägg

Inlägg som Ninfrex har skrivit i forumet
Av Ninfrex

Vad är höjden på skärmen inkl. stativ i det lägsta läget? Vore schysst om någon kunde mäta
Har nämligen en sekretär och vill veta om den får plats där inne.

Av Ninfrex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Biermann
Kört Opera sen 2001, det enda negativa är väl att man spyr rakt ut såfort man rör en dator utan Opera installerat.

Haha, så sant.

Har själv kört Opera sen början av 2005 (version 7 om jag inte minns fel) och innan jag testade var jag rätt anti till det faktum att folk hela tiden höjde Firefox åt skyarna. Jag körde IE och tyckte det fungerade hur bra som helst. Lyckligtvis fick en kille på ett forum mig till att ladda ner Opera, och sen var man fast. Jäkligt skönt för annars hade jag antagligen varit fast i Firefox som alla andra "mainstreamoffer"

Av Ninfrex

Du verkar ju inte ha läst alla inlägg då några även skrev att du borde ha en liten 4 pins-kontakt som du kan haka på 20 pinnaren

Av Ninfrex

Helt ny dator kanske?

Om du köper billiga delar går det nog på runt 2000 - 2500 kronor, och lådan kan ju återanvändas. Men det kanske inte är ett alternativ i det här fallet, vad vet jag.

Av Ninfrex

Är det inte smartare att vänta de få veckorna som är kvar och köpa en E8200 när den kommer istället för att först köpa en E4500?

Av Ninfrex

Nja, men det blir garanterat bättre än vad det är nu. Och tycker jag hårddisken låter för mycket kan jag ju hänga upp den som du gjort.

Det är inte så att jag strävar efter en helt ljudlös dator, även om det vore nice.

Av Ninfrex

Nej, jag har inte så ljudliga komponenter, mer än nätagget egentligen, men det är bara det att det chassi jag har nu är väldigt trångt och vibrerar som tusan, aluminiumplåten är väldigt tunn.

Datorn ska användas som Webb, FTP och kanske Mailserver, så det är inga värstinkomponenter jag har:

Asus P5KPL-VM
Intel Pentium Dual-Core 2GHz, E2180
2 x 1GB Kingston RAM
WD Caviar 250GB
NEC (tror jag) DVD-läsare
Trust nätaggregat på typ 28dB eller nåt (Usch).
Noctua 80mm och 120mm 800rpm.

Jag vill som sagt byta ut nätagget, och det ska tydligen ingå gummidämpare till hårddiskar med chassit? I mitt nuvarande chassi kan hårddisken vibrera hur mycket som helst, det är absolut ingenting som stoppar.

Så jag antar att det kommer bli mycket bättre, annars kan jag ju alltid dämpa med ljudisolering, vilket absolut inte går i mitt nuvarande chassi heller, på grund av att det är så trångt.

Tack för svaret, bra att nätaggregatet funkar, tror jag beställer ett sånt här chassi på tisdag

Av Ninfrex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av raim
De grafikkorten som finns i dem datorerna är ganska dåliga. Det är på gränsen om du ska kunna köra sims 2 och wow någorlunda flytande. Om du inte kan gå över 8000kr är nog denna datorn att rekommendera om du vill kunna spela spel http://www.dustinhome.se/pd_5010129002.aspx . Dock så är ju storleken betydligt större.

Trams!

Jag har kört WoW helt flytande på min laptop med Intel GMA950, så det borde funka alldeles utmärkt. Men visst, vill du spela andra spel som är mer krävande är det ju ett bättre grafikkort att föredra.

Blir bara så trött på folk som tror att laptop-grafikkorten inte klarar ett piss.

Av Ninfrex

Antec NSK4480B

Jag hade tänkt köpa detta chassi då mitt nuvarande låter alldeles för mycket, och det är så litet så jag har ingen möjlighet att ljuddämpa det. Har läst en del user reviews och många är väldigt positiva och säger att det är tyst och så. Men har även läst att nätaggregatet kan bugga en del om man använder det tillsammans med Asus-moderkort. Det var i och för sig skrivet för nåt år sedan, men är det någon som vet om detta problem fortfarande finns kvar?

Jag har ett Asus P5KPL-VM (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=211157) MicroATX moderkort.

Sen får ni gärna komma med övriga tips gällande chassi. Jag tyckte detta verkade bra då jag ändå behöver nytt nätagg, och eftersom detta är tyst också så är det ju perfekt. Såvida det är fullt kompatibelt med mitt moderkort vill säga.

Av Ninfrex

Nej tack.

Hade det varit något annat företag än Apple, kanske, det beror på vilkoren. Det skulle aldrig falla mig in att köpa en iPod och därmed stödja Apples vrickade affärssyn.

Av Ninfrex

Har nu köpt två Noctua-fläktar och kan konstatera att det blev bättre, men långt ifrån bra. Därför kommer jag nu köpa ett nytt chassi istället, då det uppenbarligen är mest det som är problemet. Tro det eller ej, men "gummiskruvarna" till Noctua-fläktarna hjälpte knappt alls då plåten vibrerar som tusan ändå. Dessutom har jag så trångt så kylningen får ta stryk, nästa gång ska jag läsa recensioner och ta råd från andra innan jag köper ett chassi.

Så ni som ska bygga en dator som ni vill ska vara tyst, köp inte X-Qpack, jag köpte det på grund av att jag ville kunna ha datorn på mitt skrivbord, men det får jag strunta i nu.

Jag har kollat efter ett nytt chassi, och hittade detta: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=207702

Tro ni det blir bra? Två 10:or och en 9:a i omdöme på prisjakt, och enligt alla tre ska det vara tyst. Sen är väl Antec kända för att göra tysta chassin också va?

Av Ninfrex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av POMAH
Dämp mattor är ett sista steg, har du ett ljudligt chassi kan dem öka ljudnivån.

Steg för steg till tyst dator:
1) Stäng av allt som kan låta, CPU-fläkt, Chassifläkts, grafikkortsfläkts osv. Sen sätter du på dem en efter en så att du får en klar bild över vad det är som orsakar mest ljud i din dator. Innan du köper nya fläktar så stäng av dem gammla och kolla om du är nöjd med ljudnivån.

2) Ta loss din hårddisk, gå till en sy affär eller liknande och köp resårband, dessa är det ultimata medlet att tysta hårddiskar. Du hänger helt enkelt upp hårddisken på följande sätt i ett 5.25 tums fack: http://img338.imageshack.us/img338/1760/photo0012sa5.jpg (Lånar bild från Fesen, hoppas de e oki) Du kan ju dock hänga upp HD'n plant mot chassit.

3) När detta är klart och du har "bara" något enstaka sökljud kvar från chassit och svagt sus från fläktarna kan du börja köpa ljuddämpningsmattor från biltema.

Tack så mycket för den lilla guiden

Jag har nu kollat upp komponenternas ljudnivå och kan konstatera att det framförallt är fläktarna som låter, vilket var ganska glädjande faktiskt. I andra hand kommer hårddisken, och sen kan man höra en del från nätaggregatet också.

Så det blir väl till att köpa två Noctua-fläktar, man får väl vibrationsdämpare med till de också va?

Tyvärr har jag ingen möjlighet att hänga upp hårddisken på det där viset då jag har ganska ont om plats i min låda (har en mATX-låda), men tack för förslaget ändå, kan komma till användning i framtiden.

Har ni några förslag på vibrationsdämpning av hårddisken som ändå inte tar upp mer än en 3,5" plats?

Av Ninfrex

Få bort vibrationer och annat oljud i chassit?

Jag byggde för ett tag sedan ihop en server som senare ska stå på hela tiden. Men som det är nu kommer det aldrig funka då datorn för ett jäkla oväsen. Och eftersom den ska stå i mitt rum, så är det väldigt viktigt att den blir lite tystare.

För det första är det de två medföljande fläktarna på 80 och 120mm, de är på runt 25dB, och de hade jag tänkt byta ut mot två Noctua-fläktar. Men sen tror jag även att en stor bov är hårddisken, för som det är nu så är den inte dämpad med någonting alls, och känner man på chassit när datorn är igång så märker man tydligt att det vibrerar rätt kraftigt.

Så min fråga är, hur kan man på bästa sätt få bukt med vibrationer och annat oljud?

Av Ninfrex

Köp av serverkomponenter - vad krävs?

Hej!

Nu är det så att jag hade tänkt att bygga min egen webbserver eftersom jag vill ha erfarenhet samt kunna ha full kontroll över den och så. Dock så har jag ingen koll på hur bra grejerna måste vara och det är det jag behöver hjälp med.

Jag vill kunna ha flera hemsidor uppe parallellt, men troligtvis kommer det bara bli en. Jag räknar dock inte med så mycket trafik, tror ändå det är min uppkoppling på 8Mbit som huvudsakligen sätter stopp på den punkten va?

I övrigt kommer jag förmodligen försöka bygga en egen Linuxdist med LFS för att få den så tunn som möjligt.

Så vad behövs för processor? Hur mycket RAM? Osv.

Jag vill inte ha en slö dator, men samtidigt vet jag inte om det är lönt att köpa en Intel Core 2 Duo-processor och 2Gb minne då min ekonomi inte är den bästa just nu

Jag är tacksam för alla råd jag kan få!

Av Ninfrex

Bra USB-lampa?

Hej!

Jag undrar om någon skulle kunna tipsa mig om en bra USB-lampa. Själva lampan ska hålla länge och det ska inte vara nåt billigt skräp, jag betalar hellre lite mer.

Har sökt lite på Google men har inte hittat någon som jag tyckte verkade bra. Jag vill liksom helst ha en svart då min laptop är det.

Men ja, har du köpt en USB-lampa som du är riktigt nöjd med, var vänlig länka mig vidare till en affär där den säljs

Av Ninfrex

Hej!

Ursäkta, jag glömde ta bilder igår. Men här kommer dem i alla fall ^^

http://i98.photobucket.com/albums/l269/Ninfrex/hp_nx7400_3.jpg

http://i98.photobucket.com/albums/l269/Ninfrex/hp_nx7400_2.jpg

http://i98.photobucket.com/albums/l269/Ninfrex/hp_nx7400_1.jpg

Som du kanske ser så är datorn lite dammig, hehe

Hoppas inte det gör nåt

Av Ninfrex

Hej!

Jag har en sån dator. Ska försöka fixa lite bilder imorgon, men jag kan redan nu säga att jag är mycket nöjd med den

Av Ninfrex

What!? Dåliga färger? Det tycker inte jag, skärmen är helt okej enligt mig.

Jag tycker verkligen du ska köpa den, väldigt billig + väldigt bra. Jag har i och för sig inte använt den timmar i sträck då det är min pappas, men jag har själv en nx7400 och den fungerar utmärkt, köp!

Av Ninfrex

Min pappa har en sån, mycket bra dator. Du kommer nog bli nöjd

Av Ninfrex