Inlägg

Inlägg som DressedToKill har skrivit i forumet
Av DressedToKill

Men om man vill ha trådlöst nätverk då?

Av DressedToKill

Telefonidosa och router

Hej

Kan först börja med att jag är helt lost på detta med nätverk, men det är så att jag ska flytta till lägenhet snart och där finns det så klart bredbandsuttag. Jag ska även ha IP-telefoni vilket betyder att jag kommer ha en Telefonidosa som jag har kopplad till bredbandsuttaget. Men går det sedan att koppla in en router till Telefonidosan, och sedan koppla datorn in till routern?

Tack på förhand

Av DressedToKill

Ok,

Läste ett inlägg på komplett.se på processorn. Där skriver en person att han kör den på ett ASUS A8N32-SLI http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=313606&view=detailed, vilket enligt specifikationerna stödjer samma processorer som mitt moderkort. Alltså tycker man att det bör funka, kanske med en BIOS update?

Av DressedToKill

Så kort och gott så fungerar det?

Av DressedToKill

CPU FSB Ratio Result
Opteron Daul-Core (90nm, L2 Cache 2 x 1MB)
AMD Opteron 165 (E6 version) 200 9 OK
AMD Opteron 170 (E6 version) 200 10 OK
AMD Opteron 175 (E6 version) 200 11 OK
AMD Opteron 180 (E6 version) 200 12 OK

Ingen Opteron 185, men det kanske är samma som 180 eller?

Av DressedToKill

Opteron 185 till K8N

Hej

Tänkte att jag skulle byta 939-processor til mittl moderkort MSI K8N SLI-FI http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=313874
och jag undrar om det går att sätta i en AMD Opteron 185 2,6 Ghz http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=331695 på det moderkortet?
Eller måste jag köpa ett annat moderkort? Uppdatera BIOS kanske?

Tack på förhand

Av DressedToKill

Opartionerad extern HDD

Hej,

När jag skulle köra recovery på min 80 GB Samsung råkade jag ta bort partitionen på fel hårddisk, min externa 200 GB Maxtor. Den hann aldrig börja formatera, men partitionen försvann. När jag senare stoppade in den i en annan dator så var jag tvungen att skapa en partition till den, men när jag ska öppna den så säger den att den måste formateras. Har all data i HHD'n försvunnit i och med att jag råkade ta bort partitionen, eller finns datan kvar på disken, men går inte att komma åt?

Tack

Av DressedToKill

Datorn stänger av

Hej, har ett problem och nu vet jag inte längre vad jag ska göra åt det.

I onsdags när jag kom hem och skulle starta datorn så var det bara så att den startade och fläktarna började snurra i någon sekund, sen stänger den bara av, och sen går den inte att slå på alls. Om man stänger av strömmen helt ett tag så går det att slå på den igen, men samma sak händer då, den startar för att sedan direkt slå av. Tillslut startade den, men efter några timmar slår datorn bara av oväntat, och går sedan inte att starta.

Jag misstänkte direkt nätagget, så jag provade med mitt gamla och det funkade fin fint att starta upp datorn. Efeter det stoppade jag in mitt nya igen, och så starade datorn utan problem, men efter några timmar stänger den bara av!

Jag gick till affären och fick ett nytt. Kom hem, satte in det, men tammefan samma problem. Sedan stoppade jag i mitt gamla igen, och det funkar. Sen byter jag till det nya, och det funkar, men den stänger ner som vanligt efter nån timme!

Vet inte om det kan ha och göra med att datorn kortslöts på nått mystiskt sätt i tisdags kväll när jag stoppade i högtalarsladden. Då stängde bara datorn av, men det gick att slå på den efter det. Men alltså inte dagen efter. Innan detta hände har datorn fungerat felfritt i nästan 3 veckor.

Jag fick igång datorn i går kväll, och så lät jag den stå på under natten, och när jag vaknar är den död, och nu verkar den inte vilja starta med något nätagg.

Systemet:
MSI K8N NEO2-FX NFORCE3
AMD Athlon 64 3700+
Gainward 6600 GT
Atrix 520W
2GB DDR-DIMM PC3200

Nån som kan hjälpa mig?

Tack